Shopping

Fulldempet elsykkel: Disse er best i test i 2024

Bilde av herre på en av årets testvinnere i kategorien fulldempet elsykkel. Han har på seg sykkelutstyr og hjelm og sykler i på snø i ett snødekket naturlandskap. Vi har funnet frem fulldempede elsykler som er best i test i 2024 fra merker som Specialized, Trek, Pivot og Scott.
Vurderer du en fulldempet elsykkel? Vi har funnet modellene som er best i test i 2024. Dette er sykler med skikkelig demping fra velkjente merker som Specialized, Trek, Pivot og Scott. (Foto: Colourbox)

Ser du etter en skikkelig god fulldempet elsykkel? Disse, fra merker som Specialized, Trek, Pivot og Scott er best i test i 2024!

Er du av typen som liker at sykkelturen er litt ekstra utfordrende, fartsfylt og humpete? Langt fra alle elsykler tåler en ordentlig tur i skog og mark, og det er her fulldempede elsykler kommer inn i bildet. Disse gjør det utrolig morsomt å sykle på sti og i utmark. Vi har funnet et knippe modeller som alle er best i test i 2024!

Her samler vi alt om elsykkel. Du kan finne best i test artikler, inspirasjon og smarte tips når det kommer til elsykkel.

Fulldempet Specialized-elsykkel «Turbo Levo Comp» er best i test i 2024

El-terrengsykkelen Specialized Turbo Levo Comp Alloy blir kåret til best i test i 2024 hos både Gearjunkie og Outdoorgearlab. Og mens Gearjunkie kårer den elektriske sykkelen til den beste terrengsykkelen av de alle, overbeviser sykkelen igjen Outdoorgearlab som for fjerde året på rad plasserer sykkelen øverst på pallen sin.

– Vi fant ikke mye vi ikke likte med Turbo Levo Comp, skriver de etter å ha testet sykkelen og skryter av «en veldig imponerende rekkevidde og effekt».

Specialized Turbo Levo Comp Alloy

Specialized Turbo Levo Comp Alloy

Sjekk prisen her

Elsykkelen «Specialized Turbo Vado» er best i test i 2024

– Mottoet «innovate or die» har guidet Specialized sine planer de tre siste tiårene. Så det er ingen overraskelse at elsyklene deres er noen av de beste, slankeste og mest oppfinnsomme i bransjen, skriver Gearjunkie etter å ha kåret sykkelen til den beste elsykkelen i 2024. Også Techradar mener dette er den aller beste sykkelen og kaller den «den beste elsykkelen for en hver syklist».

Gearjunkie skryter av en sykkel, som til motsetning fra andre, er bygget for å komme seg rundt enkelt. Og skriver at der andre er tunge og kraftige gjør denne det mulig å komme seg rundt, både opp trapper eller inn på t-banen på grunn av sin lave vekt.

På jakt etter en annen type elsykkel? Disse elsyklene er best i test i 2023 og 2024!

Specialized Turbo Vado 3.0 Sort XL

Specialized Turbo Vado 3.0 Sort XL

Pris akkurat nå: 36 990 kroner
Gå til Sykkelhuset her

Beste terrengsykkel med lav vekt i 2024: Trek Fuel EXe

Det er Outdoorgearlab som mener at Trek Fuel EXe 8 GX er den beste terrengsykkelen med lav vekt.

– Den har vært favoritten vår i flere år, skriver nettsiden om den fulldempede elsykkelen. Dette begrunner de med en sykkel som til tross for at den er en elektrisk sykkel og derfor også tyngre, oppfører seg mest som en vanlig terreng og stisykkel – av alle de har testet. De skryter også av justeringsmuligheter og rekkevidden på sykkelen.

lettvekter
Trek Fuel EXe 9.5 Fulldempet Elsykkel Matte Dnister Black 21.5 // XL

Trek Fuel EXe 9.5 Fulldempet Elsykkel Matte Dnister Black 21.5 // XL

Pris akkurat nå: 53 679 kroner
Gå til Tromsø Ski & Sykkel her

Fulldempet elsykkel fra Scott: – Motoren sparker kraftig fra seg

– Motoren sparker kraftig fra seg til tross for størrelsen og har rikelig med kraft for å hjelpe deg opp bakkene, skryter Bikeradar etter å ha testet elsykkelen de kaller en av årets beste elektriske terrengsykler i klassen «lettvektere».

De skriver at den kraftige motoren gjør oppoverbakkene morsomme og kaller bakhjulet for «imponerende kapabelt» og «sykkelens høydepunkt».

Ser du etter en elsykkel som er både komfortabel og funksjonell? Elsykkel til dame: Disse er best i test i 2022 og 2023.

lettvekter
Scott Lumen eRide 910

Scott Lumen eRide 910

Sjekk prisen her

Beste elektriske lettvekter: «Pretty badass machine» fra Pivot

Fra Pivot kommer dette råskinnet, som er en favoritt hos mange testere. Theloamwolf.com kaller den en «pretty badass machine», og skriver:

-Pivot har gjort en skikkelig god jobb med å lage en kapabel langdistanse elsykkel som gir aggressive utholdenhetskjørere et sykkel-alternativ de virkelig bør vurdere. Morsom, leken, stabil og imponerende selvsikker bakdemping på selv det mest humpete terreng – godt jobba.

Britiske Mountainbikereview gir den prisen «beste elektriske lettvekt-mountainbike», og skryter av dynamisk styring og at den funker bra både med og uten motor.

«Pretty badass» lettvekter
Pivot Shuttle LT Ride SLX/XT

Pivot Shuttle LT Ride SLX/XT

Sjekk prisen her

Hva er en fulldempet elsykkel?


En fulldempet elsykkel er en elektrisk sykkel utstyrt med demping både foran og bak. Denne utformingen bidrar til å absorbere støt og ujevnheter fra terrenget, noe som gir en mer komfortabel og kontrollert kjøreopplevelse, spesielt i utfordrende terreng som stier, fjellveier og skog.

Fulldempede elsykler er spesielt utformet for terrengsykling, og fjæringssystemet gir bedre grep og kontroll på ujevne og utfordrende stier. Foran har de en dempegaffel, som er en fjærende mekanisme som er festet til sykkelrammen og gaflene, og hjelper til med å absorbere støt fra forhjulet. Bak har de en demper, vanligvis plassert mellom bakrammen og bakhjulet, som absorberer støt fra bakhjulet.

Dette bør du tenke på om du skal kjøpe fulldempet elsykkel

  1. Fjæringssystem: Sjekk kvaliteten og effektiviteten til fjæringssystemet på sykkelen. En god dempegaffel foran og en pålitelig bakdemper er avgjørende for å håndtere ujevnt terreng og gi en jevn og komfortabel sykkelopplevelse. Se etter dempere fra anerkjente produsenter med et godt rykte.
  2. Motorsystem: Undersøk motoren og dens egenskaper. Sjekk hvor motoren er plassert (navmotor eller krankmotor). Krankmotorer er gjerne kraftigere, mer driftsikre og har et mer sentrert tyngdepunkt.
  3. Batterikapasitet: Vurder batterikapasiteten og rekkevidden til elsykkelen. Batteriets kapasitet bestemmer hvor langt du kan sykle på en enkelt lading. Sørg for at batteriet har tilstrekkelig kapasitet til å møte dine behov, spesielt hvis du planlegger lange turer eller terrengsykling i utfordrende terreng.
  4. Ramme og geometri: Sørg for at sykkelrammen passer til din kroppsstørrelse og kjørestil. Rammen bør være solid, stiv og godt konstruert for å tåle belastningen fra terrengsykling. Geometrien på rammen kan påvirke sykkelens håndtering og stabilitet, så prøv å finne en geometri som passer dine preferanser og behov. Sjekk bikester.no sin størrelsesguide her.
  5. Komponentkvalitet: Vurder kvaliteten på komponentene på sykkelen, for eksempel girsystemet, bremser, hjulsett og sete. Pålitelige og holdbare komponenter vil bidra til en bedre sykkelopplevelse og redusert behov for vedlikehold og utskiftning.

Les mer på våre temasider: