Reise

Gate G: Alt du må vite om Gardermoens nye gate

Bildet viser en travel terminal på en flyplass med flere personer som går gjennom området med bagasje. Over hodet på de reisende er det skilt som peker til ulike gater: E8-E15, Gates F, og Gates E3-E7/G. I bakgrunnen er det flere butikker, sitteområder og informasjonsskjermer. Skiltene er tydelige med gul tekst på svart bakgrunn, noe som gjør det enkelt å finne veien til de ulike gatene. Vi har snakket med kommunikasjonssjef på Oslo Lufthavn som forteller alt du må vite om den nye «gate G» på Gardermoen.
Forbered deg før du skal ut og reise fra Oslo lufthavn. Flyplassen vil nemlig ta i bruk en ny gate som man må bli busset til. Her finner du alt du må vite om Gardermoens nye gate G. (Foto: Avinor/Catchlight)

Lurer du også på hva «gate G» er på Gardermoen? Og hva den har å si for deg som reisende? Her er alt du må vite om Oslo lufthavns nye gate.

Nå gjelder det å beregne ekstra god tid hvis du får gate G på boardingkortet ditt når du skal på flytur fra Gardermoen. At man må ta buss til forskjellige gater og terminaler på verdens største flyplasser er kanskje ikke så rart, men nå kan man også risikere å måtte ta buss for å komme fram til en ny gate på Gardermoen, nemlig gate G.

Vi har snakket med kommunikasjonssjef på Oslo lufthavn, Monica Iren Fasting, som forklarer alt du må vite om gate G på Oslo lufthavn. Er du forberedt kan du unngå mye stress og forvirring når du ser etter flyet ditt.

Vår ambisjon er å gi deg de beste tipsene og triksene til reisen, og her kan du finne alle våre reisetips.

Hva er gate G på Gardermoen?

Som oss lurer du kanskje på hvorfor det settes opp en ny gate på Gardermoen og hva dette har å si for deg som reisende.

– Sommeren er den store utfartsperioden på Oslo lufthavn med flere millioner reisende. Sommerstid er det svært mange avganger tidlig om morgenen, og derfor har vi valgt å sette opp ekstra utganger, forklarer Fasting og legger til at dette gjøres for å få bedre plass til alle utenlandsflyene i morgentimene, men også for å sikre gode nok venteområder for de reisende.

Det som derimot bekymrer mange er det faktum at man må ta buss til denne gaten. Det trenger man derimot ikke å være skal vi tro Fasting.

– Bussene går hvert tredje minutt, og det er god plass i dem. Det er også skiltet til gate G med en gang du kommer inn i utenlandsområdet, og bussene går fra område E, sier hun.

Hva må du som reisende tenke på?

Bildet er delt i to. Den venstre delen viser en flyplassavgangstavle med forskjellige destinasjoner, gater og boardinginformasjon. Destinasjonene inkluderer blant annet Paris, Alicante, London, Düsseldorf, Amsterdam, Geneva, Stockholm og Berlin. Gate-informasjon varierer fra A12 til F9, og statusen viser alt fra " Go to gate" til "Closed" og "Boarding". Den høyre delen av bildet viser et boardingkort med navnet "John Smith". Flyet går fra Oslo (OSL) til Los Angeles (LA) med gate G og setenummer 18C. Avreisedatoen er 25. mai, og avgangstiden er 20:10. Kortet nevner at gaten stenger 15 minutter før avgang. Vi har snakket med kommunikasjonssjef på Oslo Lufthavn som forteller alt du må vite om den nye «gate G» på Gardermoen.
Hvorvidt du må ta deg til Oslo lufthavns nye gate G vil enten stå informert på boarding-kortet eller tavlene med flyinformasjon på Gardermoen.

Hvorvidt du får gate G vil enten stå på billetten din, eller så vil du få vite i god tid på flytabellene på flyplassen.

– Det vil variere fra dag til dag, og fra flyselskapenes ruteprogram på hvor ofte denne gaten vil bli brukt. Enkelte dager vil det knapt være trafikk herfra, og det er på dager med spesielt stor morgentrafikk vi vil benytte oss av dette området i et par timer, forklarer Fasting.

Er du bekymret for at det vil ta lang tid, eller at du nå må beregne å være på flyplassen mye tidligere enn normalt, kan Fasting berolige deg.

– Alle informasjonstavler i terminalen vil vise estimert tid man som passasjer må regne med fra terminalbygget og frem til utgangen, inkludert både busstransport og gangtid. Det er en kort busstur bort, så man trenger ikke å regne mer enn noen få minutter ekstra.

Les mer på våre temasider: