Hus

Genialt vasketips: Ren dusj på under 5 minutter

vasketips for glassdører før og etter.  resultat har brukt Vanish
Før var dusjen skitten. Etter en runde med Vanish som vasketriks var dusjdørene skinnende rene på under fem minutter. (Foto: Mitra Arabi Thyberg)

Klar for å vinne kampen mot det skitne dusjkabinettet en gang for alle? Da må du prøve dette smarte vasketrikset.

For mange er det en veldig kjedelig oppgave å rengjøre glassdørene i dusjen.

Det er ikke bare nok å skylle av dusjveggen eller kabinettet med vann. Vannet inneholder kalk som fort fester seg til glass, plast og metall når det tørker.

Det samler seg raskt opp mye kalk og flekker på dusjdørene, og det kan være fint å ha en rutine på rengjøring av nettopp disse. En blanding av eddik og zalo er en evig klassiker blant vasketriksene, men krever en del skrubbing.

På Startsiden Guider finner du flere smarte tips.

Zalo Ultra Oppvaskmiddel

Zalo Ultra Oppvaskmiddel

Sjekk laveste pris her

Et annet gammelt kjerringråd har vært å bruke like deler eddik og vann for å få glasset til å skinne. . Ved å bande like deler eddik og vann og skrubbe denne miksen på glasset i dusjen er det mange som har fått en skinnende resultat.

Men visste du at det finnes et vasketriks som gjør jobben enda enklere? I vår store Facebook-gruppe, Vi som elsker DIY-prosjekter og Smarte tips, ble et fiffig triks delt.

Her finner du seks flere supre rengjøringstips

Men med dette enkle vasketrikset i ermet kan du få jobben gjort på under 5 minutter. Og det med et vaskemiddel som du kanskje ikke hadde sett for deg…

Vasketriks: Bruker Vanish i dusjen

Mitra Arabi Thyberg tipset oss om at flekkfjerningssprayen Vanish har flere bruksområder enn bare flekkfjerning på tøy. 

genialt!
Vanish  Pink Flekkfjerner

Vanish Pink Flekkfjerner

Sjekk laveste pris her

– Sikkert mange folk som hater å vaske dusjkabinettet… Det grusomme glasset som du aldri får helt blankt. Jeg brukte toppen 5 minutter på å få det blankt igjen. Brukte Vanish-sprayflaske som koster ca 70 kroner og er verdt hver kroner, tipser Mitra.

Husvask på tube: Denne kan du vaske alt med

Selv har hun brukt en svamp til å fordele sprayen, og lar det virke i 1-2 minutter. Etterpå spyles det med vann mens svampen er i bruk.

Flere ble overrasket over dette geniale vasketrikset, at nettopp flekkfjerningsspray kan brukes til rengjøring av baderom.  Flere medlemmer tipser videre om at denne sprayen fint kan brukes til både toalettet, badekaret, ventilatorfilter med mer.