Shopping

GORE-TEX-sko: Disse vanntette skoene er best i test i 2023

Bilde av GORE-TEX-sko ute i naturen på snø. Vi har funnet fremtestvinnerne og avslører hvilke gore-tex-sko som er kåret til best i test i 2023. Vinnerne er fra merker som Hoka, Salomon, Nike, Alfa og Merrell.
GORE-TEX er en populær egenskap for sko og klær i et værhardt land som Norge. Med årstider som alle skifter mellom vått og tørt, varmt og kaldt er vanntette sko med GORE-TEX ofte øverst på ønskelisten. Vi har sett på testene og funnet frem GORE-TEX-sko til dame og herre som er best i test i 2023. (Foto: Getinspired)

Er du på utkikk etter vanntette sko, tursko eller joggesko med gore-tex, til dame eller herre? Disse variantene er best i test i 2023!

GORE-TEX er noe de fleste nordmenn har et forhold til – man kommer liksom ikke utenom den vanntette egenskapen i et land med så varierende vær.

Vi har tatt en titt på tester over GORE-TEX-sko fra uavhengige og pålitelige kilder i innland og utland og under avslører vi hvilke som er vinnerne.

Hoka Anacapa Low GTX: Beste tursko for menn

Hos Outdoorgearlab er det Hoka Anacapa Low GTX som blir kåret til de beste turskoene for herre i 2023.

Hoka Anacapa Low GTX er virkelig en fantastisk tursko, skriver de. Best i test-tittelen begrunner de med en sko som både er stabile og har en utmerket komfort. De skriver også at skoen har veldig gode allround-egenskaper.

Liker du kjøpsguider som denne? Da vil du nok like samlesiden vår med alt vi skriver om produkter som er best i test.

LAv tursko (herre)
Hoka Anacapa Low GTX til herre

Hoka Anacapa Low GTX til herre

Sjekk prisen her
Lave tursko (dame)
Hoka Anacapa Low GTX til dame

Hoka Anacapa Low GTX til dame

Sjekk laveste pris her

Nike Pegasus Trail: GORE-TEX-joggeskoen som blir best i test

Denne vinneren håver inn gode skussmål og best i test-titler hos flere nettsider. Først og fremst kårer den uavhegige testsiden Solereview Nike Pegasus Trail 4 GTX til den beste løpe- og joggeskoen med GORE-TEX i 2023. De skriver at til tross for navnet er dette en vei og sti-hybrid som fungerer like godt på sørpete veier som den gjør på ikke-asfalterte veier og stier.

– På asfalterte overflater vil den myke dempingen tilby massevis av komfort som kan holde deg gående i mil etter mil, skriver Solerwview om sin utnevnte testvinner. Og legger til at de tilbyr tilstrekkelig vanntetthet så lenge vannet ikke kommer opp til lissene på skoene.

Også Trail and Kale tester løpeskoen med GTX i 2023 og ender med å gi joggeskoen hele 9.3 av 10 mulige poeng. De mener Nike Pegasus Trail 4 GTX er 100% vanntette, veldig komfortable, lette i vekt og liker at den har en vid tåboks.

terreng-Løpesko (herre)
Nike React Pegasus Trail 4 GTX

Nike React Pegasus Trail 4 GTX

Sjekk prisen her
terreng-Løpesko (dame)
Nike React Pegasus Trail 4 GTX

Nike React Pegasus Trail 4 GTX

Sjekk prisen her

Salomon X Ultra 4 GORE-TEX: Best i test hybrid-sko

Det er Gearjunkie og Pulssonen som har foretatt test og produkttest av Salomon X Ultra 4 GORE-TEX i 2023. Hos Gearjunkie blir den testvinner med stempelet «best i test», og hos Pulssonen høster den gode skussmål.

Salomon X Ultra 4 Mid GTX er en veldig komfortabel, forholdsvis lett, vanntett fjellsko som møter tekniske kriterier for turer både utenfor oppmerkede stier og dagsturer, skriver den selvutnevnte utstyrs-junkien etter å ha testet skoen i ankelhøy versjon (mid).

Salomon X Ultra 4 GORE-TEX er for deg som ønsker en stødig og solid tursko til bruk året rundt. Dette er et slagskip på foten, skriver Pulssonen.

Med dette mener de at det er sko som fungerer overalt, og legger til at dette ikke er sko du tar på deg om du er på jakt etter nye rekorder på Strava-segment eller ønsker lette sko til turer i sommervarme. Likevel, de kaller den en «hybridsko» og skriver at det er en sko som fungerer både som en erstatning for tyngre fjellsko og som en fast terreng-løpesko.

Skal du ut på fjelltur og trenger skikkelige sko? Disse fjellskoene er best i test i 2023.

hybrid-sko (herre)
Salomon Men's X Ultra 4 GORE-TEX

Salomon Men's X Ultra 4 GORE-TEX

Sjekk laveste pris her
Lav hybrid-sko (dame)
Salomon Women's X Ultra 4 GORE-TEX

Salomon Women's X Ultra 4 GORE-TEX

Sjekk laveste pris her

Alfa tursko med GORE-TEX: Best i test hos TV2

Tv2 testet nylig flere sko for å finne de best turskoene i 2023. Her er det bare ett par med sko som får 6 av 6 øyne på terningen og det er denne turskoen fra norske Alfa.

– De har fantastisk godt feste. Testens absolutt beste, og den sitter utrolig godt på foten etter at du får vent deg til den, sier en av testens dommere om Alfa Piggen.

Med sine 315 gram er dette er er par lette og slitesterke tursko med suverent sålegrep og god demping, egnet for enhver utendørsaktivitet, skriver forhandlerne selv.

Er det kanskje tursko du er ute etter? Vi har også avslørt hvilke tursko som er best i test i 2023.

Tursko (herre)
Alfa Piggen til herre

Alfa Piggen til herre

Sjekk prisen her
Tursko (Dame)
Alfa Piggen til dame

Alfa Piggen til dame

Sjekk prisen her

Salomon Quest 4 GTX: Best i test av alle

Enda en testvinner fra Salomon er Salomon Quest 4 GTX. De blir best i test hos Outdoorgearlab i det de er på jakt etter årets beste fjellsko i 2023 og de skriver at den er best i test av flere grunner.

– Denne fjellstøvelen er ideell for lange eventyr på de mest tekniske og utfordrende stier, skryter de.

De mener skoen er «top-notch» og at den tilbyr en utmerket blanding av både stabilitet, komfort som gjør den passende for et hvert forhold, også glatte og bratte bakker. De legger til at den kan være litt tung for en vanlig turgåer, men passer perfekt for deg som bærer med deg mye på tur.

Høy fjellsko (herre)
Salomon Quest 4 GTX

Salomon Quest 4 GTX

Sjekk laveste pris her
Høy fjellsko (dame)
Salomon Quest 4 GTX

Salomon Quest 4 GTX

Sjekk laveste pris her

Merrell Moab 3 GTX: Best i test og «superb komfort»

Ikke bare blir Merrell Moab 3 GTX best i test, men den får også veldig gode skussmål i produkttester.

Det er Runrepeat som har foretatt en produkttest av skoene og de holder ikke tilbake på skryten av de lave turskoene. De mener Merrell Moab 3 GTX passer deg som «enda har til gode å gå i et par sko som du ikke må legge både tid og innsats i for å gå inn», i tillegg til deg som ofte går turer når det regner ute og som vil ha vanntette sko som ikke sklir på gjørmete underlag.

– Superb komfort allerede første dag, skryter de etter å ha testet skoen, og fortsetter skryten med lovord om en fantastisk demping, godt feste og en utrolig helhetlig kvalitet. De legger til at om du ønsker lette tursko er muligens ikke Merrell Moab 3 GTX skoene for deg, da disse er på den tyngre siden.

Best i test blir skoene når de kåres til de beste billige turskoene for dame av Outdoorgearlab i 2023.

Trenger barna nye vintersko og støvler til skole og barnehage? Disse vinterskoene og støvlene er best i test til barn.

Tursko (herre)
Merrell Moab 3 GTX til herre

Merrell Moab 3 GTX til herre

Sjekk prisen her
Tursko (dame)
Merrell Moab 3 GORE-TEX til dame

Merrell Moab 3 GORE-TEX til dame

Sjekk prisen her

Hva er GORE-TEX?

GORE-TEX er et syntestisk tekstil som både er pustende og vanntett. Teknologien kalles ePTFE (expanded polytetrafluoroethylene) og finnes i alt fra jakker til hansker, sko og mer. Gore-Tex finner du også i produkter til både dame, herre og barn og er med andre ord et ypperlig valg for deg som vil ha turklær og sko som både holder deg tørr, men også puster.