Reise

Gøteborg: Har mer å tilby enn Liseberg

spårvagn eller trikk i gøteborg på järntorget. trikken går direkte til liseberg.
Trikken, eller spårvagnen som de sier i Gøteborg går hele døgnet og er kjekt å bruke for å komme seg rundt. Du kan til og med ta den til Liseberg. (Foto: Visit Sweden)

Legg inn ekstra natt i barnevennlige Gøteborg hvis du skal til Liseberg. Opplev gode restauranter, bra shopping og lekre hoteller.

Liseberg er hva nordmenn flest forbinder med Gøteborg. Men Sveriges nest største by har langt mer å by på enn fornøyelsesparken og paradegaten Avenyn.

Startsiden Guider har mange gode reisetips.

Shopping, store matopplevelser og mange kulturtilbud gjør at stadig flere reiser til Gøteborg av andre grunner enn å besøke Liseberg. Ikke så rart, siden det ligger bare knappe tre timer fra Oslo, og det er enkelt å komme seg hit med bil, buss eller tog.

Bussbilletter til Gøteborg med Vybuss

På Vybuss kan du bestille bussbilletter på 1. klasse med bedre benplass og uttak for strøm. Det er den perfekte måten å reise til Gøteborg fra Oslo.
Vybuss

Hoteller i Gøteborg

Gøteborg har mange gode hoteller i alle prisklasser.

Rett ved bussterminalen og jernbanestasjonen finner du Clarion Hotel Post, som er den gamle postsentralen. Det er et godt og sentralt utgangspunkt for å utforske Gøteborg.

Hotel Pigalle er et boutiquehotell inspirert av 1920-tallets Paris. Hotellet ligger i en av byens eldste bygninger. Å komme hit er som å reise tilbake i tid til 1920-tallet hvor plysj, tykke tepper, gullkraner og lysekroner preger interiøret.

Hotell Avalon er et feng shui-sertifisert designhotell rett ved Avenyen. Her er det badebasseng på taket.

Booking.com

Et eldorado for matinteresserte

Fika er et svensk begrep som handler om å ta seg en liten pause med noe godt å tygge i. på Kafe Husaren i Haga finner du kanelboller store som tallerner. (Foto: Visit Sweden)

Byen er enkel å komme seg rundt i. Sentrum er bydelen Nordstaden, og det er et godt utgangspunkt for å oppleve Gøteborg. Her bor du tett på Avenyn, og bydeler som Haga og Linnè ligger i gangavstand. Det samme gjelder Järntorget.

Blir du lei av å gå, er det bare å kaste seg på trikken – som går døgnet rundt.

10 sommerferie-perler i Sverige

Bar og restauranttilbudene i den svenske storbyen er stort, variert og kommer som perler på en snor.  Ved Järntorget i sentrum finner du også Andra Långgatan regnes som bargaten i Gøteborg.

Totalt er det 7 restauranter i Michelin-guiden, men utenfor fine dining-segmentet er det også veldig mye bra i Gøteborg. En av disse er japanske Torso, som får veldig mye skryt.

Elite Plaza Hotel

Bo i hjertet av Gøteborg sentrum på et av byens beste hoteller.
Bestill overnatting her

Haga: Gøteborgs hyggeligste bydel

Bydelen Haga har gått fra å være et berryktet sted man holder seg unna, til det aller fineste Gøteborg kan by på. Det var også her de svenske skraphandlerne "Albert og Herbert" bodde i TV-serien som i mange år gikk på NRK. (Foto: Visit Sweden)

Bydelen Haga er historisk et arbeiderklassestrøk, men har i de senere år blitt et av de triveligste stedene du kan oppholde deg i Gøteborg.

For nordmenn flest er Haga kjent for å være bydelen hvor den kjente svenske TV-serien “Albert og Herbert” ble spilt inn. Serien har vært lørdagsunderholdning på NRK i mange år.

5 store restaurantopplevelser i København

La deg friste med koselige kafeer, spennende shopping og gamle trehus. Mange sammenligner bydelen med Grüneløkka i Oslo fordi det er så få kjedebutikker i bydelen. På Kafe Husaren finner du digre kanelboller som fyller hele tallerkenen.

Her finner du hoteller i Haga i Gøteborg.

Elite Park Avenue Hotel

Overnatt på et luksuriøst fem stjernes hotell langs Gøteborgs hovedgate.
Bestill overnatting i Gøteborg her

Shopping i Gøteborg

mann på shopping i gøteborg
Gøteborg er et bra sted for shopping, enten om du vil ha små spesialbutikker, vintage eller store kjedebutikker. (Foto: Visit Sweden)

Haga er et flott sted å dra hvis du vil på shopping utenom de store kjedebutikkene. Her finner du butikker som Haga Hem, fine smykkebutikker og andre vintagebutikker som gjør dette til et spennende sted å oppdage for shoppinginteresserte.

Avenyn er Sveriges lengste paradegate, og i sidegatene rundt Avenyn finner du mange spennende butikker med high end shopping.

Rett ved togstasjonen og bussterminalen ligger Nordstan kjøpesenter. Det er Skandinavias største kjøpesenter med hele 150 butikker og restauranter.

I tillegg bør du sjekke ut disse shopping-gatene i Gøteborg:

  • Magasingatan: Kjent for æ være byens ubane designdistrikt. Her finner du kjøkkenbutikken The Kitchen, blomsterbutikken Floramor og merker som Acne og Velour.
  • Vallgatan: I en sidegate fra Magasingatan finner du også Vallgatan. Her finner du flere lokale merker som Emma & Malena, Nudie Jeans og Twist & Tango.
  • Långgatorna: Andra Långgatan er nevnt tidligere som et sted å dra hvis du er ute etter uteliv, men det er faktisk fire Lång-gater som går paralelellt ved siden av hverandre. Disse er Första Långgatan, Andra Långgatan, Tredje Långgatan og Fjärde Långgatan. Blant lokalbefolkningen blir disse bare forkortet til “Lång”, eksempel andra lång.

Gøteborg med barn

to barn som leker på Universeum i gøteborg.
Universeum i Gøteborg byr på morsomme opplevelser for de aller minste. (Foto: Visit Sweden)

Gøteborg er en by som er godt egnet å reise til med barn. Her er det mange aktiviteter å velge imellom. Liseberg er selvfølgelig en nevnt vinner, men du har også Universeum som er Sveriges nasjonale vitensenter.

Albert Åbergs kultursenter ligger også i Gøteborg. Dette egner seg kanskje aller mest for de aller minste barna opptil åtte år. Det ligger i den gamle frøhandelen i Trrädgårdsforeningen, som er også er et yndet sted å oppdage med barn.

Slottsskogen er også et sted som egner seg både for barn og voksne. Det er den største parken i Gøteborg og har også en egen dyrehage.

Comfort Hotel Göteborg

Med bare 300 meter fra Gøteborg Opera ligger Comfort Hotel et steinkast unna populære restauranter og attraksjoner.
Bestil overnatting her

Volvo preger Gøteborg

Gøteborg er en nydelig by å reise til. Båter i solnedgang.
Gøteborg er en nydelig by å reise til. I likhet med oslo, kan du også ta hurtigbåter ut i den svenske skjærgården fra Gøteborg. (Foto: Visit Sweden)

Historisk sett er Gøteborg en industriby. Volvo preger byen og har nesten 25 000 ansatte bare i Gøteborg. Det tilsvarer omlag 5 prosent av befolkningen på 580 000 innbyggere. Volvomuseet på Torslanda er veldig bra museum og er verdt et besøk for bilinteresserte.

Sammenlignet med «storebror» Stockholm. Regnes gøteborgerne som langt mer uformelle, ujålete og mer folkelige enn i hovedstaden.

Industrien preger fortsatt byen, men mange av de gamle industrilokalene har fått et nytt liv som hippe kulturtilbud. Vega Bryggeri på Ringön på Hisingen er et vellykket eksempel på akkurat dette. På bryggeriet finner du bar, restaurant og konsertscene i de gamle industrilokalene langs elven. Grillmaten her er virkelig å anbefale.

Liseberg – Nordens største fornøyelsespark

berg-og-dal-banen valkyria i Liseberg  i Gøteborg tre personer som ser på europas høyeste dropp.
For de elsker berg-og-dal-baner kan Liseberg tilby Europas høyeste dropp med hele 50 meter rett ned. (Foto: Liseberg)

Liseberg er Nordens største fornøyelsespark, og har mer enn tre millioner besøkende hvert år. Totalt 39 attraksjoner, egen park og masse tilbud av butikker og restauranter gjør Liseberg til et morsomt sted å tilbringe dagen. Berg-og-dal-banen Valkyria har Europas lengste Dive Coaster med et vertikalt drop på 50 meter, før du kjøres ned i en underjordisk tunnel i 105 kilometer i timen!

Hotel Gothia Tower ligger bare 300 meter unna Liseberg.

Upper House

Opplev luksus på alle fronter med spa, fantastisk utsikt og kort vei til Liseberg fornøyelsespark
Bestill overnatting i nærheten av Liseberg

Les mer på våre temasider: