Shopping

GPS til hund: Test av Lildog GPS-tracker

Norsk Lundehund som sitter i en grønnkledd skog. Hun har en lilla sele på hvor det er festet en hvit GPS-tracker. Vi har testet Lildog som er GPS til hund.
Ute etter GPS til hund? Vi har testet GPS-trackeren Lildog. Finn ut hvordan det gikk da Brynja, en Norsk Lundehund, testet den norsk-produserte sporeren. (Foto: Marie Henriksen/ABC Guider)

Ute etter GPS til hunden? Vi har testet Lildog, en GPS-tracker til den firbente bestevennen. Her kan du lese hva vi synes om det norsk-produserte produktet.

Det er kjent at fyrverkeri oppleves som skremmende for flere dyr, som blant annet hunder. I 2019 ble 75 hunder meldt savnet på nyttårsaften ifølge Dyrerettigheter.no, og NRK skrev at Facebookgruppa «Rømlingen» anslo at 80 hunder var savnet på nyttårsaften i 2021.

En GPS-tracker til hund er derfor en billig forsikring hvis man skulle være uheldig å havne i denne statistikken. GPS til hund vil nemlig gjøre det mye lettere å finne igjen den firbente vennen.

Les hvordan det gikk da vi testet Lildog GPS-tracker.

Nå på tilbud
Lildog GPS-tracker til hund

Lildog GPS-tracker til hund

Sjekk prisen her

Positivt

+ Brukervennlig

+ Funker som lovet

+ Norskt produkt

Negativt

– Batteritid

– Pris

Slik har vi testet Lildog

  • GPS-sporeren har blitt testet på Brynja som er en ung Norsk Lundehund på rundt 5 kg.
  • Sporeren har blitt testet over en periode på to måneder.
  • Brynja er fortsatt valp, og sporeren har derfor blitt testet i kontrollerte omgivelser hvor hun har vært i bånd sammen med matfar. Den har derfor ikke blitt testet på en hund som løper lange distanser fritt.
  • Alle funksjonene som lys og lyd har blitt testet, samt aktivitetsmåleren.
  • Brynja er en aktiv hund som gjerne snirkler seg mellom steiner og greiner hvor en GPS-tracker kan risikere å hekte seg fast.
  • Trackeren er vanntett (IP67). I denne testen har den kun blitt utsatt for regnvær.

Hvordan gikk testen av Lildog?

Vi har testet GPS til hund: Brynja er omtrent 5 kg, og for henne var GPS-trackeren fra Lildog litt stor til å ha på halsbåndet.

Sette opp Lildog:

Første tanke da GPS-trackeren ble pakket ut var at den var relativ stor, spesielt for en liten hund som Brynja. Den ble festet på halsbåndet, og selv om Brynja ikke så ut til å bry seg så mye om at den var der til å begynne med, kan det være andre raser som ikke er like likegyldige til det.

Etter en stund med GPS’en festet på halsbåndet begynte også hun å reagere på den, og vi valgte derfor heller å feste den på selen hennes.

Det var enkelt å sette opp Lildog’en, men vær obs på at man også må ha et abonnement for at man skal kunne bruke den, noe som gjør at den koster mer enn bare kjøpsprisen som er 799 kr (nå på salg til 499 kr).

Abonnementene koster alt fra 49 kroner til 149 kroner månedlig, basert på hvilket abonnement man velger.

Vi bruker Lildog:

Vi har testet GPS til hund: Brynja, en Norsk Lundehund, har GPS-trackeren festet på selen når hun skal gå tur.

Da Brynja ikke er stødig på innkalling enda, har GPS-trackeren bare blitt testet i kontrollerte omgivelser. Hun og matfar gikk derfor ofte i forveien på turene i marka for å gjemme seg. Appen ble så brukt til å spore opp Brynja.

GPS-sporeren oppdaterer lokasjonen hvert minutt, så det var enkelt å følge med på hvor Brynja var til enhver tid. Appen viste også min posisjon i forhold til Brynja sin, som gjorde det enkelt å finne fram. Med andre ord, guider appen deg fram til hunden slik Google Maps guider deg til destinasjoner.

Denne form for test ble gjort omtrent ti ganger, og alle gangene fant jeg fram til Brynja uten problemer. Hadde hun vært i konstant bevegelse ville det kanskje være vanskeligere da en hund jo potensielt kan løpe langt i løpet av ett minutt, og gjøre at posisjonen kan hoppe litt rundt. GPS-trackingen ser derimot ut til å funke veldig bra da jeg hele tiden fikk oppdatert hvor hun befant seg.

Aktivitetsmåler, lykt og innebygd hundefløyte:

Vi har testet GPS til hund: GPS-trackeren fra Lildog har også blått lys som her gjør Brynja synlig i mørket.

Lildog har også en lykt, innebygd hundefløyte og aktivitetsmåler som blant annet teller skrittene hennes. Hvorvidt antall skritt er riktig er derimot vanskelig å bedømme, men noe teller den.

Den innebygde hundefløyten var vi usikre på hva hensikten var til da vi som mennesker nesten ikke hørte den. I ettertid har vi blitt fortalt at man for eksempel kan lære opp hunden til å finne eier dersom den hører fløyten, eller en annen ønsket kommando. Brynja reagerte ikke på lyden, så for oss var den ikke nyttig før vi eventuelt lærer henne en kommando til lyden.

I tillegg til skritteller og fløyte har GPS-sporeren også en blå lykt man kan skru på. Lyset på lykten var sterkt og veldig synlig i mørket, men hvis man velger å bruke dette som lykt i mørketiden må man være oppmerksom på at sporeren må være koblet til telefonen noe som også kan ta en del strøm.

Hvordan feste GPS-trackeren:

GPS-trackeren festes med en borrelås på halsbåndet eller selen til hunden. Til å begynne med virket var vi usikre på om den ville sitte tilstrekkelig, men Brynja, som elsker å snirkle seg mellom steiner, greiner og alt annet i naturen, opplevde aldri at den falt av.

Du får i tillegg en gummistrikk som kan brukes for å forsikre at den er festet ekstra godt på. Borrelås har ofte en viss levetid, men foreløpig har ikke vi møtt på denne.

Batteritid:

Batteritiden er noe vi velger å trekke ned på. Den holder i fem dager, noe vi synes er i korteste laget.

I testperioden var det fort gjort å glemme å lade den, og vi endte derfor ofte opp med å gå tur hvor trackeren var utladet. Er man litt vimsete av seg er det fort gjort glemme både å lade og feste den på selen igjen når den er ferdig oppladet. Er man derimot rutinert er nok ikke dette det største problemet.

Skal man derimot på en lengre tur over flere dager hvor man ikke har mulighet til å lade trackeren, er nok ikke fem dager nok. Dette er derimot noe produsentene jobber med å utbedre.

Selv om det er opplyst at det tar to timer å lade den fullt opp, opplevde vi at det tok mellom 3-4 timer. Lades den ikke fullt opp vil den også ha kortere levetid enn fem dager.

Bilde av en ung Norsk Lundehund med som går tur i snøen med en pinne i munnen. Hun har en lilla sele med en hvil GPS-tracker festet på. Vi har testet Lildog som er GPS til hund.
Vi har testet GPS til hund: Brynja, en Norsk Lundehund, bruker GPS-trackeren Lildog når hun er ute og går tur i skog og mark. (Foto: Marie Henriksen/ABC Guider)

Konklusjon

Lildog er en GPS til hund som gjør som den lover, og vi kan derfor ikke si så mye negativt om akkurat dette. For Brynja er den nok i største laget for daglig bruk festet på halsbåndet, men den kommer helt klart til å sitte på på nyttårsaften. Etterhvert som hun også skal få begynne å gå løst i skog og mark vil nok GPS-trackeren bli flittig brukt, men festet på selen hennes.

Da vi ikke har testet andre GPS-trackere kan vi ikke sammenligne prestasjon opp mot andre, og kan derfor ikke si noe om hvorvidt denne er den beste ute på markedet.

Men, annet enn batteritiden og kostnadene på abonnementene, er det ikke mye som trekker resultatet ned i denne testen. Vi opplever at Lildog funker som lovet, og kan derfor anbefale produktet til de som er ute etter GPS til hunden.

Nå på tilbud
Lildog GPS-tracker til hund

Lildog GPS-tracker til hund

Sjekk prisen her

Les mer på våre temasider: