Gjør det selv

Gratis strikkeoppskrift: Balaklava for kalde dager

En balaklava strikket på tykke pinner varmer godt på de kaldeste dagene.
En balaklava strikket på tykke pinner varmer godt på de kaldeste dagene. (Foto: ABC Brand Studio)

Balaklava, finlandshette eller hettelue. Det er ingen tvil om at plagget holder deg god og varm. Og strikket på denne måten kler hettelua til og med voksne.

En varm balaklava er det som isolerer aller best når vind og snø pisker deg i ansiktet i vinter. I denne strikkeoppskriften har vi brukt et tykt, mykt og deilig garn med alpakka og merino, som ikke vil plage ømfintlig hud. Du kan selvsagt bytte til hvilket garn du måtte ønske, som passer med strikkefastheten. Med dobbelt garn og tjukke pinner er denne hettelua ferdig på én kveld.

Se alle våre strikkeoppskrifter samlet på ett sted her.

På jakt etter flere enkle strikkeoppskrifter? Her finner du flere gratis oppskrifter som er perfekt for nybegynnere.

Vi har brukt garnet Drops Air i denne oppskriften. Garnet er tjukt og luftig i 70 prosent alpakka, som ikke gjør at det føles tungt. Til denne oppskriften strikker du med dobbel tråd, og du trenger to nøster av garnet.

Alternativt kan du gå for Mayflower New Sky med 42 prosent alpakka. Også her vil du trenge to nøster, og strikke i dobbel tråd.

Om du ønsker å strikke i bare én tråd kan Infinity Hearts Snowdrop i 100 prosent ull være et godt valg. Husk bare at dette garnet nok klør litt mer enn de andre alternativene, om du strikker til en med ømfintlig hud.

Hettelua er strikket på pinne 12. Hva slags materiale man foretrekker at pinnene er laget av, er individuelt, men her har vi plukket ut et knippe kvalitetspinner som varer: