Gjør det selv

Gratis strikkeoppskrifter: Dette har vi lyst til å strikke i høst

Strikkevest og cardigan med hullmønster er to av strikkeoppskriftene som står på vår ønskeliste.

Høst betyr tid for strikking for mange. Her har vi funnet frem strikkeoppskrifter som står på vår ønskeliste – og alle er gratis!

Å sette seg ned i sofakroken med en varm kopp te, strikketøyet på fanget og kanskje en lett serie eller film på TV-en – det er høst for meg! Når sommeren er på hell vokser alltid lysten på å strikke både det ene og det andre. Dessverre gaper jeg alltid over for mange strikkeprosjekter. Da er det godt man finner flere gratis strikkeoppskrifter ute på nett så man kan få lest nøye over oppskriften før man bestemmer seg.

Her har jeg samlet flere gratis strikkeoppskrifter som står på min ønskeliste denne høsten. Så får vi se hvor mange jeg faktisk klarer å fullføre.

På jakt etter flere strikkeoppskrifter? Få stor oversikt i vår strikkeguide her!

Gratis strikkeoppskrift på genser: Sweet Country Sunrise by Drops Design

To bilder av lyshåret kvinne med stripete ullgenser.
Her ser du genseren i en stripete variant, men denne er like fin ensfarget i fargen som passer best til din garderobe. (Foto: Drops Design)

En stor og tykk ullgenser er et must have i alle høstgarderober. Tidlig høst er denne utrolig fin å ha over en sommerkjole, og senere i høst er den perfekt til en jeans eller dressbukse og boots. Det beste med Sweet Country Sunrise by Drops Design er at den strikkes rundt på pinne 5,5 – så dette er en genser jeg faktisk bør rekke å få ferdig. Det er også en perfekt oppskrift å strikke på mens man ser på TV. For her går det rundt og rundt i glattstrikk.

Jeg har ikke helt bestemt meg for farge, men tror jeg ender på å droppe stripene i høst og gå for en ensfarget genser som passer til kjolene jeg har i skapet. Lenke til oppskriften finner du i boksen under.

På jakt etter flere oppskrifter? Se høstens fineste strikkegensere her.

Gratis strikkeoppskrift på høstens fineste cardigan

To bilder av kvinne kledd i Flora cardigan i lys gul og lys blå.
Denne cardiganen med hullmønster er så fin at den kan brukes som bluse. (Foto: Rito Hobby / Mayflower)

Dette er strikkeprosjektet jeg gleder meg mest til å ta fatt på! En cardigan med hullmønster i garn av mohair, silke og ull som er fin nok til å brukes som bluse når det blir kaldere i været. Cardiganen er opprinnelig strikket i én tråd Mayflower Easy Care og én tråd Mayflower Super Kid Silk på pinne 6 og 7 mm.

Garnet kommer i en rekke farger, men jeg tror mine favoritter må være lys lilla og lys gul.

Strikkevest: Bingo Slipover av Lana Grossa

Kvinne med mørkt hår sitter på seng ikledd Bingo Slipover i dyp rødfarge.
Her er Bingo Slipover strikket i en vinrød farge, men jeg tror denne kan bli veldig fin i en enda sterkere farge. (Foto: Rito Hobby)

Garderoben min får aldri nok strikkevester. Etter å ha strikket flere enkle vester, har jeg nå veldig lyst på en som er mer oversized. Bingo Slipover er strikket i deilig merinoull og har en oversized passform.

Vesten har jeg lyst til å strikke i en sterk farge, som kongeblå eller eplegrønn. En slik fargesterk vest blir den perfekte kombinasjonen til en hvit skjorte eller bluse.

Flere oppskrifter på strikkevester finner du her.

Gratis strikkeoppskrift på hals: ClassyHals av Rito Krea

Gratis strikkeoppskrift: To bilder av strikkehalsen ClassyHals av Rito Krea.
En myk hals i en nøytral farge passer både høst- og vinterjakker. (Foto: Rito Krea / Rito Hobby)

De siste årene har jeg blitt mer og mer glad i konseptet hals. En myk hals passer like fint under skinnjakke som en tykkere ullkåpe, og holder meg varm i overgangen mellom sensommer og høst hvor det er lett å bli forkjølet.

Denne høsten vil jeg strikke meg en ClassyHals av Rito Krea. Det stilrene designet kombinert med garn i en blanding av bomull og merinoull gjør dette til en anvendelig hals. Her går jeg nok for en nøytral farge som den gråmelerte på bildet slik at den passer de fleste jakkene mine.

Se flere gratis strikkeoppskrifter på ulike hals og skjerf her.

Gratis strikkeoppskrift på sokker som passer perfekt i høstens boots

Gratis strikkeoppskrift: To bilder av ullsokkene Nordic Summer Socks.
Disse strømpene i en mørkere farge vil se veldig fine ut når de stikker opp over høstbootsene. (Foto: Drops Design)

Snart pakker jeg vekk joggeskoene og tar frem høstbootsene, og da trenger jeg et par tynne, men varme strømper som kan passe fint til. Nordic Summer Socks fra Drops Design med både enkelt farge-mønster og bord med hullmønster gjør seg godt over kanten av bootsene, stylet sammen med en kjole.

Sokkene strikkes i slitesterke Drops Fabel som består av 75% ull og 25% polyamid. Jeg tror dog jeg ville byttet ut den hvite bunnfargen med noe mørkere, som dyp vinrød eller rett og slett svart. Mønsterfargen er fin å strikke i et flerfarget garn.

Synes du det er kjedelig å strikke med strømpepinner? Prøv Magic Loop!