Aktiv

Gratis treningsprogram (uke 2, dag 4): Fri + Hvor mye proteiner trenger man per dag?

Bilde av personlig trener Cornelis Elander på en oransje-farget bakgrunn med teksten «uke 2, dag 4». Cornelis Elander har på seg en svart trenings t-skjorte og en blå shorts og står med to manualer i hendene. Elander har laget et gratis treningsprogram, med alt fra styrkeøvelser og kardio, som alle kan gjennomføres hjemme og med kroppsvekt eller manualer. Med dette treningsprogrammet kommer du i form i sommer, og det passer for både nybegynnere, mer erfarne og godt trente!
I dag er det også treningsfri, men Cornelis kommer med en ny utfordring! (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Treningsfri dag i vårt gratis, 30-dagers treningsprogram! Men tar du Cornelis utfordring for i dag?

I dag er det igjen fri fra trening, men det betyr ikke at du bare bør ligge stille på sofaen… Ta en kjapp joggetur, gå en tur i skogen, eller gå for én kaffe med venner eller familie. Husk at all aktivitet teller, så gjør noe godt for kroppen din også i dag! 

Ønsker du inspirasjon til flere øvelser eller program? Her finner du alle våre gratis treningsprogram, løpeprogram og styrkeøvelser!

Dagens utfordring: Knips et sommerbilde av deg selv i sommerværet, og tagg Startsiden og @CornelisElander med #IformMedCornelis.

Gå til dag 3 (uke 2) av Cornelis Elanders 30-dagers gratis treningsprogram.

Hvor mye proteiner trenger man per dag?

Bilde av et skjema som viser hvor mye protein en person som trener vanlig trenger per dag. Vi har tatt utgangspunkt i en kroppsvekt på 50, 60, 80 og 100 kilo og ganget dem alle med anbefalte 0,8 gram protein. Som er det som er anbefalt til en person som trener moderat til ingenting.
Tabellen viser hvor mye protein en person som trener mye trenger per dag. Vi har tatt utgangspunkt i en kroppsvekt på 50, 60, 80 og 100 kilo og ganget dem alle med anbefalte 0,8 gram protein, som er det som er anbefalt til en person som trener lite til et par ganger i uka. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

Når du er i gang med treningen har du kanskje også fått med deg at det er viktig med proteiner for å bygge muskler? Da lurer du kanskje på hvor mye proteiner du trenger per dag? Det vil nok likevel overraske deg at du faktisk ikke trenger så mye proteiner som du kanskje tror!

– Det er egentlig ikke så mye som man tror. Folk flest, både voksne og barn, trenger 0,8 til 1 gram protein per kilo kroppsvekt, per dag, forteller overlege Tanja Kalchenko.

Veier du 60 kilo vil du altså trenge 48 gram protein i løpet av en dag.

«Proteintabben» som kan sende deg opp i vekt.

Hvor mye protein trenger man når man trener? 

Bilde av et diagram som viser hvor mye protein man trenger per dag, etter kroppsvekt. Her ganger vi med 0,8 gram protein per kilo per dag.
Tabellen viser hvor mye protein en person som trener mye trenger per dag. Vi har tatt utgangspunkt i en kroppsvekt på 50, 60, 80 og 100 kilo og ganget dem alle med anbefalte 1,8 gram protein, som er det som er anbefalt til en person som trener mye. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Startsiden)

– Er du toppidrettsutøver trenger du mer, men fortsatt ikke mer enn det dobbelte. Dette vil si at du trenger 1,6 gram protein per kilo kroppsvekt, per dag om du trener på toppnivå. Kanskje til og med 1,8 for de som er veldig unge og som trener ekstra mye. Hvis man spiser plantebasert så hevder enkelte at man kan øke bittelitt. 

Dette er forresten pulsklokkene som er best i test i 2024!