Hus, hjem og hage

Grensag med teleskopstang: Genialt hageredskap til beskjæring

Person som står i en skog og bruker en grensag med teleskopstang til å beskjære et tre. Vi har samlet de beste grensagene med teleskop som er et genialt hageredskap perfekt til å beskjære.
Liker du ikke høyder, og føler deg ustødig i en stige når trærne må beskjæres? Da er en grensag med teleskop det perfekte hageredskapet for deg. Gjør beskjæring av epletrær, plommetrær og andre trær og busker til en lek! Her er de beste grensagene med teleskopstang. (Foto: Colourbox)

Har du planer om å beskjære trær i hagen? Da er en grensag med teleskopstang det perfekte hageredskapet. Her finner du de beste på markedet.

Har du trær, busker eller annet i hagen som trenger å beskjæres? Da er en grensag redskapet du burde investere i for å gjøre jobben til en lek. En grensag med teleskop gjør det enkelt for deg å nå opp til grenene du normalt ville trengt en stige til. Med dette hageredskapet kan du nemlig stå støtt på bakken mens du beskjærer både epletre, plommetre, og andre trær og busker du måtte ha behov for å beskjære.

Usikker på hva en grensag med teleskopstang er? Vi forklarer alt du trenger å vite, samt gir deg de beste produktene på markedet.

Trenger du inspirasjon til hagen? Her kan du finne alt vi skriver om hagestell.

Hva er en grensag med teleskopstang?

En grensag med teleskopstang, eller stangsag som mange også kaller dem, er et hageredskap som har et lite sverd med sagekjede i enden av en lang stang.

Gjør Det Selv har testet flere grensager og sier at ergonomi er en utfordring på et slikt hageredskap med teleskopstang.

– Batteriet i håndtaket fungerer som en motvekt, og skaper en balanse i sagen. For stangsagene med de minste batteriene er vekten ikke høy nok, og sagene virker derfor topptunge, skriver de.

De forklarer at løsningen på dette dilemmaet er å ha en sterk motor med godt overskudd slik at jobben kan gjøres raskest mulig. På denne måten vil kroppen også belastes i kortere tid.

Det finnes flere løsninger for å gjøre stangen kortere eller lengre, men på bakgrunn av Gjør Det Selv sin kommentar på at teleskopstang er den letteste, har vi funnet de beste grensagene som kommer med nettop teleskopstang.

Her finner du 5 gode tips til hvordan beskjære busker og trær.

De beste grensagene med teleskopstang

Ryobi er et velkjent merke på verktøy og hageredskaper, og produsenten kommer ofte godt ut i tester. Bestemmer du deg for å kjøpe grensagen fra Ryobi, vil du gjøre et godt kjøp. Hos Jula får denne grensagen 4,5 stjerner av 5 mulige basert på 120 kundeomtaler.

Et godt kjøp
Ryobi OPP1820 (Uten Batteri)

Ryobi OPP1820 (Uten Batteri)

Grensag med rekkevidde på opptil 2,7 meter.

Testvinneren hos Gjør Det Selv, Husqvarna 115IPT4, er ikke lenger tilgjengelig på markedet. Men grensagen vi viser til er et nyere alternativ som får skryt av Independent. De sier blant annet at telekopfunksjonen er lett å bruke, noe som gjør jobben enkel.

Foreløpig finnes det få kundeomtaler i norske nettbutikker på produktet.

Stangsag Husqvarna

Sjekk prisen her!

Grensagen fra Bosch får mye skryt av kundene og har fått 4,5 stjerner av 5 mulige hos Megaflis.

– Meget lett å bruke. Lett å dreie skjærebladet og lett å holde ren. Teleskopstangen gjør det lett å komme til høyt oppe eller langt unna. Kan anbefales på det sterkeste. Kvistingen og skoging av små trær ble gøy, skriver en kunde.

Bosch Universal Chain Pole 18

Sjekk prisen her!

Husk på sikkerheten

Husk at dette verktøyet er en kjedesag, og det er viktig at den behandles deretter. Det er derfor også viktig med nødvendig vernerutstyr for å gjøre jobben på tryggest måte.

Liker du redskaper som gjør hagejobben enkel? Her finner du 8 smarte hageredskaper.

Når du står på bakken og beskjærer grener på et tre, vil disse grenene falle ned, og da er det alltid en risiko for at de kan falle i hodet ditt. En vernehjelm vil være med på å beskytte hodet ditt slik at du unngår potensielle hodeskader under beskjæringen.

Når du står der på bakken og skjærer grener vil det naturlig nok falle ned sagspon, og ettersom du står nede og ser opp på det du holder på med, er det store sjanser du vil oppleve at dette sagsponet faller ned i ansiktet ditt. Det kan derfor være lurt å beskytte øynene med vernerbriller.

3M Pelotor vernebriller

Sjekk prisen her!

Skal du felle et helt tre er nok en motorsag et bedre alternativ enn en grensag. Her har vi skrevet om de beste motorsagene.