Mat og drikke

Grillmat: Entrecôte med grillet søtpotet

grillet tomahawk med urtesmør rødløk og grillet søtpotet servert i et fat
Grillet tomahawk er en entrecote hvor benet ikke er tatt ut. (Foto: Sara Johannessen / MatPrat)

Hvis du skal unne deg litt ekstra, er en marmorert tomahawk av entrecote tingen. Den egner seg svært godt på grillen når du har gjester.

Tomahawk med grillet søtpotet

Tid
80 min
Porsjoner
4

Marmorert tomahawk er rett og slett en entrecôte med bein som gjør seg ekstra kul til servering, og den har blitt mer og mer populær. Som tilbehør anbefales søtpoteter som er lagt ned i kullet på grillen og bakt ferdig. Oppskriften er fra MatPrat.

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Vask og grill søtpotetene

Sørg for at du har vasket søtpotetene grundig før du plasserer dem i glørne på grillen. La de ligge der i omkring 60 minutter til de er helt svarte utenpå og myke på innsiden. Ikke glem å snu på dem underveis.

2. Lag kryddersmør

Mens potetene godgjør seg i glørne, pisker du smør hvitt i en bolle i rustfritt stål med en håndmikser og tilsetter hakket frisk timian.

3. Kutt rødløk og legg de på grillen

Skrell rødløk med en spiss skrellekniv og legg disse på grillen der de grilles til de har blitt litt myke og fått en fin farge. Del så rødløken i større biter og smak til med salt og pepper. Pakk løken inn i folie og legg dem på indirekte varme slik at de holder på varmen.

4. Gjør klar kjøttet for grilling

Da er det tid for å ta fatt på kjøttet. Begynn med å tørk av dem med litt kjøkkenpapir før du krydrer dem med salt og grovkvernet pepper. Når det er gjort, pensler du med litt olje.

5. Grill biffen

Biffene skal grilles på direkte varme til du ser kjøttsaften piple ut på oversiden av kjøttstykkene. Da skal du snu dem til du ser det pipler på ny, et tegn på at du har tilberedt medium grillet biff. Dersom du bruker steketermometer, skal dette vise 60 °C for medium stekt biff.

6. La biffene hvile

Ta biffene av grillen og la hvile et par minutter på en kald sone før du serverer dem. Del søtpotetene forsiktig i to, ha på urtesmøret og dander med den varme løken.

7. Server

Da er det bare å nyte måltidet!

Les mer på våre temasider: