Bolig

Billig vifte: 5 gode vifter til under tusenlappen

Billig vifte: Disse viftene er gode og rimelige!
Disse viftene er gode og rimelige!

Sliter du i sommervarmen og trenger en billig vifte? Vi har funnet 5 gode og ulike vifter, som ikke koster skjorta!

Nå er det varmt ute, og varmen kommer ikke til å fordufte med det første. Rundt om i landet ligger folk og svetter natten gjennom i soverom med innestengt luft, eller sitter i underbuksa og er klamme og varme på hjemmekontor.

Løsningen på dette er som regel å kjøpe en vifte som kan sirkulere og kjøle ned luften der du er, eventuelt en portabel aircondition, men mange kan ikke rettferdiggjøre å bruke flerfoldige tusenlapper på en vifte. Om dette høres kjent ut, har vi prøvd å gjøre det litt enklere for deg. Vi har funnet frem 5 ulike vifter til under 1000 kroner som får gode skussmål i tester, slik at sommeren din forhåpentligvis blir litt svalere i år.

På jakt etter å kjøpe noe helt annet? Få god kjøpshjelp i vår samleside for best i test-saker!

MeacoFan bordvifte: Oppladbar og bærbar

MeacoFan 260C oppladbar bærbar vifte

MeacoFan 260C oppladbar bærbar vifte

Pris nå: 699 kroner hos Bedre Inneklima

En bordvifte er ikke den kraftigste viftetypen, og er heller ikke viften du trenger om du trenger å kjøle ned et helt rom. Derimot er de helt ypperlige når du trenger en sval bris som bare dekker et lite område, for eksempel plassert på hjemmekontor-pulten eller nattbordet.

Denne er en rimelig og liten trådløs bordvifte, som blant annet gjør det veldig bra i T3 sin test. Der får den spesielt skryt for bærbarheten, 14 timers batteritid og det innebygde nattlyset. Techradar.com har også testet den, og gir den 4.5 av 5 mulige poeng. De gir den ros for hvor stillegående den er, og at den kan brukes når den lader. De gir den derimot litt trekk for at den ikke oscillerer (roterer).

Blir denne viften for puslete? Her finner du best i test-vifter i prisklassen over!

Sammenleggbar vifte

Sammenleggbar vifte - Vooni

Sammenleggbar vifte – Vooni

Sjekk prisen her

Denne sammenleggbare viften er definitivt ikke blant de kraftigste, men gjør opp for det med å være riktig så praktisk. Den kan nemlig både være bord- og gulvvifte, takket være en hendig teleskopstang. Den kan også slås sammen slik at den blir helt flat, og kan dermed enkelt pakkes sammen til alle de månedene i året man ikke har bruk for vifte.

Stillegående tårnvifte

Honeywell QuietSet Cooling Fan

Honeywell QuietSet Cooling Fan

Pris nå: 896 kroner hos Multicom
Her får du den til laveste pris

Tårnvifter er helt supre om trenger en vifte til et lite til mellomstort rom, som f.eks soverommet dit. De tar lite plass, og har gjerne flere innstillinger enn en typisk gulvvifte.

Denne tårnviften fra Honeywell fikk 4.5 av 5 mulige stjerner da toptenreviews.com testet den, hvor de blant annet skryter av hvor stillegående den er, og hvordan den har åtte ulike styrkeinnstillinger.

Les også: Disse portable aircondition-modellene er best i test

Vifte med luftkjøling

Emerio Luftkjøler 

Emerio Luftkjøler 

Sjekk prisen her

Dette er en type vifte som har et lite vannreservoar som kan fylles med kaldt vann, og dermed kjøler ned og fukter luften. Helt perfekt om du har tørr luft hjemme! Til en tusenlapp er denne en god og billig løsning på alt for varme sommerdager.

Ikke helt overbevist av disse billige viftene? Da kan dusjekke ut denne saken vår som avslører viftene som er best i test i 2023

Smartvifte

Xiaomi Smart Fan 2 Pro EU-vifte (24W)

Xiaomi Smart Fan 2 Pro EU-vifte (24W)

Pris nå: 1 489 kroner hos MaxGaming
Her får du den til laveste pris

«S»-versjonen av denne gulvviften ble testet av tek.no, hvor den fikk 8.5 av 10 mulige poeng, og mye skryt for de smarte funksjonene man kan benytte seg av gjennom en app. Forskjellen på den kontra denne er kun det at S-varianten har et innebygd batteri. En billig vifte til en god pris!