Mat og drikke

Gulrotkake

Saftig og smakfull gulrotkake med fløyelsmyk ostekrem med smak av vanilje.

Gulrotkake

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
60 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Kakebunn

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Ostekrem

  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Ha sukker, solsikkeolje og egg i en bolle. Pisk sammen til du får en eggedosis lignende konsistens.

2.

Sikt i hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Rør godt sammen. Vend inn finrevet gulrot.

3.

Legg et bakepapir i bunnen av en 24 cm springform og smør kantene av formen med smør. Hell i røren og stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter.

4.

Pisk romtemperert smør og melis sammen. Ha i kremost og vaniljesukker og bland godt.

5.

Når kaken er avkjølt, brer du kremen utover kaken.

Les mer på våre temasider: