Hus

Hagemøbler: Trendy lounge i rotting, tre eller aluminium

Hagemobler: loungemøbler i tre, aluminium og rotting.
Hagemøbler kommer i mange typer og til forskjellige formål. Vi guider deg gjennom utvalget loungemøbler i rotting, aluminium og tre. (Foto: Ellos )

Hagemøbler: Vi guider deg gjennom de fineste loungemøblene i 2022 og gjør det enklere å velge mellom aluminium, tre og rotting.

Blant trendene inne hagemøbler er loungemøbler alltid like aktuelt. De komfortable utemøblene kan være alt fra stoler og bord til sofa og bord, gjerne med tilhørende stol og puff. Du får også loungemøbler med høyere stoler eller sofa som også går som spisemøbler. For å gjøre tilbudet enda større kommer de også i forskjellige materiale hvor aluminium, rotting og tre er de mest brukte. 

Vi har snakket med hageekspert Espen Skarphagen som gir tips til valg av både størrelse valg og materiale til dine nye hagemøbler. Skarphagen skriver bloggen Skarpihagen, Instagram-kontoen ved samme navn og er en del av Grøntpodden. Han skriver også faste spalter for Bonytt og har tilsammen jobbet med interiørbransjen i 15 år. Skarphagen er også snart aktuell som ny dommer i Sommerhytta, hvor han vil overta for Finn Schjøll. 

Dette er trendene for hagemøbler i 2022.

Aluminium, rotting eller tre, hvilke hagemøbler skal man velge?

— Utseende på møblene har en stor betydning for hvordan uttrykket i uterommet ditt blir, forklarer Skarphagen.

— Rottingmøbler som er store og kompakte vil virke mer dominerende enn andre møbler som står på ben med mye luft under. De vil gi et nettere og lettere inntrykk i hagen. Han forteller også at kjøper man kvalitet på rotting eller aluminiumsmøblene vil de holde seg i flere år, mens treverk vil kreve mer vedlikehold og tilsyn.

Lounge: Hagemøbler i aluminium og stål

Hagemøbler: 2 bilde av loungemøbler i aluminium som er både vedlikeholdsfrie og flotte på uteplassen.
Felles for hagemøbler i aluminium er at de er lette i vekt og så godt som vedlikeholdsfrie. (Foto: Ellos Home)

Hagemøbler i alimunium har blitt utrolig populært de siste årene, og det med god grunn! De er lette i vekt, vedlikeholdsfrie og har ett enkelt og tidløst design. Med møbler i aluminium slipper du også rustflekker – noe du kan risikere med møbler i stål.

— Møbler i aluminum har gjerne mindre overflater og er derfor lettere å vaske og holde ved like. I motsetning til for eksempel hagemøbler i rotting, hvor mye mer skitt og smuss kan feste seg. Utemøbler i aluminium er altså gjerne mye lettere å holde rene, tipser Skarphagen.

Forslag til hagemøbler av typen loungemøbler i aluminium:
Annonselenke

Lounge: Hagemøbler i tre

Bilde av to typer loungemøbler i tre på uteområder. Venstre: enkelt og minimalistisk. Høyre: Hagemøbler med detaljer av tre.
HLoungemøbler av tre er flotte til et hvert uterom og holder seg like moteriktige år etter år. (Foto: Ellos)

Hagemøbler i tre består tidens tann og går ikke av moten. Du har flere valgmuligheter også her, og kan velge mellom møbler med mange detaljer eller mer minimalistiske møbler. Du kan også finne slitesterke møbler som ikke trenger like mye vedlikehold. Utemøbler i tre er et flott, tidløst og ikke minst bærekraftig tilskudd til uterommet.

— Hagemøbler i tre er pent, men krever mer vedlikehold i forhold til for eksempel pussing og beising, forklarer Skarphagen.

Hagemøbler: Slik velger du riktige spisemøbler

Forslag til loungemøbler i tre:
Annonselenke

Lounge: Hagemøbler i rotting

Bilde av to typer hagemøbler av typen loungemøbler i rotting. Begge i grå/beige med grå puter.
Hagemøbler i rotting er gjerne både veldig slitesterke og tilnærmet vedlikeholdsfrie. Vår hageekspert forteller hva de gjør med uteområdet. (Foto: Ellos)

Hagemøbler i rotting var tradisjonelt laget av palmelianer, men utemøblene lages nå av plast. Dette gjør utemøblene både mer slitesterke og mer vedlikeholdsfrie. Velger du loungemøbler i UV-behandlet polytulen (PE) tåler de i tillegg mye sollys uten å svekkes og bli sprøtt i plasten.

— Loungemøbler i rotting er gjerne litt mer kompakte og tar litt mer plass. De er også gjerne både solide, stabile, robuste og tåler mye. Her har du utemøbler som tåler å flyttes på og “herjes litt med”. Har man for eksempel små barn som kravler rundt og herjer kan dette være et lurt valg, sier Skarphagen.

Forleng sommeren med pergola, paviljong og hagetelt

Forslag til loungemøbler i aluminium:
Annonselenke

Utebelysning til hage: Hvordan og 8 inspirerende tips