Hus, hjem og hage

Hagetips: Slik holder du hagen frodig mens du er på ferie

geranium bomster rosa trenger vanning
Det er kjedelig å komme hjem til visne geranium etter sommerferien. Det slipper du med et automatisk vanningssystem. (Foto: Colourbox)

Dette er trikset som sikrer en frodig plen og blomstrende planter også i det du kommer hjem fra ferien. Slik bruker du automatiske vanningssystem!

Hagevekstene trenger litt ekstra oppmerksomhet når temperaturen stiger. Mer vann og hyppigere klipping må til for å oppnå de beste resultatene i hagen. Når ferien inntreffer er det mange som nedprioriterer hagen, og opplever å komme hjem til brun plen og stygge planter. Her er 7 tips til den perfekte hagen.

Heldigvis sørger teknologien for at vi i dag har ideelle løsninger tilgjengelig. Takket være robotklipping og og automatiske vanningssystemer kan du nemlig holde hagen fin, grønn og velstelt mens du er på ferie. Mange velger derfor lettstelte blomster.

Hvordan holde hagen frodig mens du er på ferie?

Ideelt sett holder det å vanne blomsterbedene og krukkene en til to ganger i uka, men mange planter trenger jevn fuktighet. Skal du reise vekk i flere uker og ikke har noen som kan hjelpe deg med vanningen eller har lyst til å sikre at det blir gjort riktig selv kan du ty til tekniske hjelpemidler som for eksempel et vanningssystem fra Gardena eller andre kjente merkevarer.

Det finnes flere ulike automatiske vanningsystemer å velge mellom. Her kan du bruke slanger til bedet, eller et ferievanningssystem som kan vanne alle potteplantene dine. Hva du velger, er til syvende og sist helt opp til ditt og hagens behov.

Trenger du inspirasjon til hagen? Her kan du finne alt vi skriver om hagestell.

Blomsterpotter
Gardena City ferievanning

Gardena City ferievanning

– For opptil 36 potteplanter
– Krever ikke programmering
– Uavhengig av vannkran
Sjekk prisen her
Hekk
Gardena vanningsett for hekk 25m

Gardena vanningsett for hekk 25m

Micro-Drip-vanning Hekk Sett (25m) egner seg utmerket til vannbesparing
Sjekk prisen her

Automatisk vanning av gressplen

automatisk vanning av gressplenen holder den grønn og frisk hele sommeren.
Automatisk vanning av gressplenen holder den grønn og frisk hele sommeren. (Foto: Colourbox)

Vann er viktig for å holde gressplenen og plantene frodige gjennom sesongen. Sørg også å hold den fri for ugress. Ferien fører ofte til at hus og hage står tomt i flere uker. Derfor er et selvvanningssystem ideelt til deg som ønsker å ha en grønn og frodig hage, selv etter sommerens late dager.

Alt av vanning styres av en vanningsmaskin som kobles direkte på kranen. Systemet styres på tid eller via en app på telefonen din. Det eneste du trenger å tenke på, er å stille inn vanningsintervallene og å legge opp slanger og dyser til dryppvanning. Deretter gjør systemet jobben for deg mens du selv trygt kan lene deg tilbake og nyte late feriedager med noe forfriskende i glasset.

Her er tips til hvordan du blir kvitt brunsneglene fra hagen.

Hage
Gardena smart vanningsett

Gardena smart vanningsett

Vanningssett som muliggjør helautomatisk, optimal og behovsstyrt vanning av hagen. smart Sensor, smart Water Control, smart Gateway og gratis GARDENA smart-app er inkludert i settet.
Sjekk prisen her

Les mer på våre temasider: