Shopping

Dette er årets 11 mest populære halloweenkostymer

Hva skal du kle deg ut som på halloween? heks? Donald Trump eller kanskje Harry Styles?
(Foto: Collorbox)

Halloween er rett rundt hjørnet og dermed dukker det naturligvis opp spørsmål som hvor kommer egentlig halloween fra? Hva feirer vi? Og hva skal jeg kle meg ut som i år?

Hvor kommer halloween fra? 

Ifølge SNL kommer den moderne feiringen av halloween fra USA for ca 150 år siden. Men så er spørsmålet, hvordan oppsto egentlig høytiden? Ifølge SNL var allehelgensdag en dag hvor katolikker hedret og mintes de døde, og skikken strekker seg helt tilbake til 800-tallet. Dette gjorde kirken ved å samle menigheten sin til fest med musikk og gamle kirkelige skikker.

Når europeerne senere koloniserte Amerika tok de med seg denne kirkelige versjonen av halloween. I løpet av 1900-tallet utviklet tradisjonen seg til å bli en folkelig ikke-religiøs feiring som var særlig populær blant barn og unge. Feiringen av de døde ble med tiden videreført, men i hovedsak i form av skumle kostymer og pynt – uten større baktanke rundt selve døden.

Det er tid for influensa sesong. Dette må du vite om årets symptomer, varighet og smitten.

Halloween i Norge

Trenden, som kom til Norge på 90-tallet, feires i dag rundt omkring i hele Europa. På kvelden 31. oktober går barn og unge fra dør til dør og tigger godteri fra naboene. Om de får et nei trues de med et «knep». 

Dagens feiring har også blitt svært populært blant unge voksne. Flere og flere feirer høytiden med store fester der kostymer, fest og moro står i fokus. Her er det ofte om å gjøre å ha det beste kostymet for å vinne konkurranser og eventuelle kule premier.

Årets kuleste halloween-kostyme

Vi har gjort det litt enklere for deg og samlet kostymene som trender og er mest populære fra populærkultur, tv-serier, musikk og hendelser i verden. Her har du listen med våre beste tips til halloweenkostymer – og kanskje kostymet som sikrer deg «årets beste kostyme».

Kim Kardashian på Met Gallaen 2021

Skrik – Kostyme inspirert av Munchs verdenskjente maleri

Madonna 2022

Madonna har nå endret stilen og gått for en mer ungdommelig stil. Nå har den 64 år gamle popstjernen farget håret rosa og hevet seg på ungdomstrenden med bleika øyenbryn.

Harry styles

Harry Styles. Navnet som er å finne på alles lepper om dagen. Etter å ha forlatt One Direction for å satse på solokarrieren har artisten blitt svært populær blant mennesker i alle aldere. Ikke bare har han skapt noen av vår tids største hits, han er også kjent for sin moteriktige stil.

Under finner du 10 fantastiske antrekk fra den britiske artisten. Her kan du sette fantasien løs og ta inspirasjon fra noen av de ikoniske øyeblikkene. Vår favoritt er fra Met Gallaen i 2019.

Abba-kostyme

Abba har i løpet av de siste årene fått ny vind i seilet og det kan derfor være at vi ser flere Agneta og Frida vandrende rundt på Halloween. Den nye suksessen kan skyldes den populære appen TikTok der fans fra hele verden danser og synger med på sanger fra den folkekjære popgruppa.

ABBA Disco parykk

Inspirert av Agnetha
Bestill her

Melania og Donald Trump-kostyme

Donald Trump er et kjent navn fra Amerikansk politikk. Han er ikke bare kjent for å være en radikal, tidligere president, han er også kjent for sin karakteristiske væremåte og utseende. Her kan du enkelt leke deg med en blond parykk, dress, rødt slips og en litt for oransje foundation.

Donald Trump kostyme

Bestill her

Marilyn Monroe-kostyme

En annen kjent amerikansk superstjerne som er i vinden om dagen er Marilyn Monroe. Fascinasjonen om den blonde filmstjernen, som døde på 50-tallet, har igjen tatt helt av. Mye av grunnen er Hollywood-filmen Blond som kildrer Marilyns liv i rampelyset.

Marilyn Monroe kjole

Den klassiske hvite kjolen til Marilyn Monroe
Bestill her

Joe Biden-kostyme

Den nåværende presidenten i USA blir nok å se på flere under årets Halloween-feiring. Dette kostymet kan du enkelt lage med klær du allerede har liggende hjemme. Ta på en blå dress, en hvit skjorte, rødt slips og noen store pilotbriller og du er klar.

Subwolfer-kostyme

Norges bidrag til årets Eurovisjon ble kanskje ikke en storslager i Europa. Men antrekket til Subwolfer ble en ren hit. Hvorfor ikke kle seg ut som et gult ulv-romvesen som elsker bananer? Ta på dressen og lær deg dansen, kanskje vinner du årets kostymekonkurranse!

Elvis Presley

En av årets største Hollywoodfilmer er filmatiseringen av Elvis Presleys innholdsrike liv. Den kjente artisten har lenge vært å se på kostyme-glade mennesker, men det er godt mulig vi ser enda mer av «Kongen av rock’n roll» i år.

Elvis Presley kostyme

Den kjente American Eagle drakten til Elvis.
Bestill her

Ballinciaga gutta

Ballinciaga er nok kanskje Norges mest populære boyband om dagen. Med store hits som «Dans på bordet» og «Sorry mamma» har musikkgruppa skapt god stemning over hele landet ikledd den rosa maska. Maska har på mange måter blitt deres kjennemerke, og med derfor er dette kostymet også veldig enkelt å sette sammen. Her kan du enten strikke eller kjøpe en rosa finlandshette.

@ballinciagaoffisiell

Kaos følger oss overalt 🎥: Lasse Solheim #ballinciaga

♬ original sound – Ballinciaga

Rosa finlandshette

Bestill her

Les mer på våre temasider: