Reise

Hellas-ferie: Hvor i Hellas skal man reise?

Tre bilder fra Hellas som er satt sammen til ett bilde. På det første bilde ser du bølger slå opp på steiner som ligger på en gyllen strand, på det andre bildet ser du en brostensbelagt gate på Santorini med en hvit mur på begge sidene og et rundt murbygg i enden som soler seg i solnedgangen, ogg på det tredje bildet ser man fargerike hus i byen Preveza som ligger på fastlandet. Vi hjelper deg med å planlegge Hellas-ferien ved å svare på «Hvor i Hellas skal man reise?». Vi har snakket med reiseekspert Odd Roar Lange som kommer med tips som Syros, Alonissos, Karpathos, Lefkas, Thassos, Preveza, Ioannina, Parga, Kreta, Samos, Santorini, Rhodos og Kos.
Mange planlegger Hellas-ferie, men hvor i Hellas skal man egentlig reise? Vi har snakket med reiseekspert Odd Roar Lange som gir oss de beste tipsene til en minnerik gresk ferie. (Foto: Colourbox)

Kreta, Rhodos, Syros eller Lefkada? Vi hjelper deg med å planlegge Hellas-ferien slik at du finner den beste greske destinasjonen for deg!

Bilde av reiseekspert Odd Roar Lange som har på seg en hatt og gul blomstermøstret skjorte. Han smiler mot kamera og i bakgrunnen kan man tydelig se at han befinner seg i syden. Vi hjelper deg med å planlegge Hellas-ferien ved å svare på «Hvor i Hellas skal man reise?». Vi har snakket med reiseekspert Odd Roar Lange som kommer med tips som Syros, Alonissos, Karpathos, Lefkas, Thassos, Preveza, Ioannina, Parga, Kreta, Samos, Santorini, Rhodos og Kos.
Reiseekspert Odd Roar Lange gir oss de beste tipsene til en minerik Hellas-ferie.

Drømmer du om Hellas-ferie? Det er du ikke alene om!

– Hellas er et av nordmenns favorittland og er alltid på topplista over reisemål for nordmenn som lengter etter sol, strand og god mat, forteller Odd Roar Lange. Den norske reiselivseksperten er for mange også kjent som The Travel Inspector, og er i tillegg en av Norges mest leste og erfarne reiselivsjournalister. Han står også bak reisesiden thetravelinspector.no.

Lange forklarer at det ikke bare er nordmenn som lar seg begeistre av Hellas, og at dette kan føre til både mange turister på samme sted og dermed høyere priser. 

Men du trenger ikke gi opp den greske drømmen av den grunn. Her finner du en omfattende guide til Hellas-ferie slik at du kan finne den beste destinasjonen for akkurat deg.

Foretrekker du andre varme destinasjoner? Da anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår for syden-guider. Her finner du reiser til blant annet Kroatia, Gran Canaria og Tyrkia.

Hvor i Hellas skal man reise?

Dette er et spørsmål mange nordmenn lurer på, og vi har derfor spurt Lange om hva hans beste tips er.

– Mange går glipp av de fineste stedene fordi de velger å reise til samme sted som veldig mange andre, sier han og legger til at dette kanskje er tiden for å velge en reiseopplevelse uten å dra til de store turistvinnerne.

Dersom du heller velger reiser basert på lave priser, anbefaler vi deg å sjekke ut saken vår om restplasser til Hellas.

Ekspertens tips til Hellas-ferie på greske øyer

Er ønsket å tilbringe Hellas-ferien på en gresk øy, kommer Lange med fem gode forslag på destinasjoner han anbefaler.

Vi har sett nærmere på hva de forskjellige destinasjonene kan tilby, slik at du enkelt kan finne ut om dette er noe for deg.

Bilde av en hvit strand på Lefkas i Hellas som er omringet av klipper og knallblått hav. Vi hjelper deg med å planlegge Hellas-ferien ved å svare på «Hvor i Hellas skal man reise?». Vi har snakket med reiseekspert Odd Roar Lange som kommer med tips som Syros, Alonissos, Karpathos, Lefkas, Thassos, Preveza, Ioannina, Parga, Kreta, Samos, Santorini, Rhodos og Kos.
Kritthvite strender og krystallklart hav finner du på mange greske øyer, og Lefkada, også kalt, Lefkas, er intet unntak. Hvorfor ikke legge Hellas-ferien til denne vakre øya? (Foto: Colourbox)

Lefkada/Lefkas

Lefkada, også kalt Lefkas, er en vakker øy i Det joniske hav som er forbundet med fastlandet med en bro. Øya har noen av de mest spektakulære strendene i Hellas som for eksempel Porto Katsiki, samt frodige åser og fjell. Lefkada er et flott valg for strandentusiaster, seilere og de som ønsker å utforske den vakre naturen på øya.

Alonissos

Alonissos er en av de mindre kjente øyene i de nordlige Sporadene. Øya er kjent for sitt uberørte naturlandskap, krystallklare vann og avslappende atmosfære. Alonissos er et flott valg for de som ønsker en rolig og avslappende ferie borte fra de store turistområdene, og for de som elsker å utforske uberørte strender og naturskjønne turstier.

Karpathos

Karpathos er en øy som ligger litt bortgjemt fra de mer populære turistdestinasjonene i Dodekanesene. Øya er kjent for sine fantastiske strender, klare blå vann og imponerende fjellandskap. Karpathos er også et flott sted for fotturer og å utforske tradisjonelle landsbyer som Olympos, hvor du kan oppleve den autentiske kulturen og gjestfriheten til lokalbefolkningen.

Thassos

Thassos er en grønn og frodig øy i det nordlige Egeerhavet, nær kysten av Makedonia. Øya er kjent for sine pittoreske landsbyer, krystallklare strender og frodige fjellandskap. Thassos er et flott valg for de som ønsker en avslappende øyferie med muligheter for fotturer, bading og utforsking av lokal kultur og tradisjoner.

Syros

Syros er en av de mindre kjente øyene i Kykladene, men den har likevel mye å tilby besøkende. Den greske øya har en mer avslappet atmosfære sammenlignet med noen av de mer turistifiserte øyene, og det er et flott valg for deg som ønsker å oppleve det autentiske greske øylivet uten store folkemengder.

Hvorfor ikke besøke flere greske øyer i en og samme ferie? Her finner du vår omfattende guide til øyhopping i Hellas.

Ekspertens tips til Hellas-ferie på fastlandet

Mange tenker ofte på de greske øyene når de planlegger en Hellas-ferie, men skal vi tro reiseeksperten finnes det like fine destinasjoner på fastlandet, spesielt i Epiriusregionen. 

Bilde av byen Preveza i Epiriusregionen Hellas hvor du ser fargerike hus langs en promenade hvor du har utsikt over krystallklart hav. Vi hjelper deg med å planlegge Hellas-ferien ved å svare på «Hvor i Hellas skal man reise?». Vi har snakket med reiseekspert Odd Roar Lange som kommer med tips som Syros, Alonissos, Karpathos, Lefkas, Thassos, Preveza, Ioannina, Parga, Kreta, Samos, Santorini, Rhodos og Kos.
Man trenger ikke dra til en gresk øy for å oppleve krystallklart hav og sjarmerende gater. Parga er en destinasjon som er verdt å legge merke til når du planlegger Hellas-ferien. (Foto: Colourbox)

Preveza

Preveza er en kystby i det nordvestlige Hellas, ved kysten av Det joniske hav. Byen har vakre strender, en sjarmerende gamleby og en avslappet atmosfære. Dette er et flott valg for de som ønsker å oppleve det lokale greske livet, utforske historiske steder og nyte solen ved sjøen.

Ioannina

Ioannina er en by i det nordvestlige Hellas, som er omgitt av vakker natur og fjellandskap. Byen har en rik historie, og du finner blant annet en imponerende festning som står på en liten øy i innsjøen Pamvotida. Ioannina er et godt valg for de som ønsker å utforske kultur, historie og natur, samt å nyte lokal mat og gjestfrihet.

Parga

Parga er en vakker kystby på det greske fastlandet, omgitt av frodige åser og krystallklart hav. Byen har en sjarmerende atmosfære med smale brosteinsgater, tradisjonelle tavernaer og vakre strender. Parga er et flott valg for de som ønsker en avslappende strandferie med et snev av kultur og historie. Du kan lese mer om Parga her.

Hellas-ferie på kjente og kjære greske øyer

– Mange velger sin destinasjon basert på tidligere reiser, gjerne fordi de er godt fornøyde og fordi det oppleves både trygt og hyggelig å reise tilbake til et sted hvor man allerede er kjent, forklarer Lange.

Dersom du er en av dem som liker kjente og kjære feriedestinasjoner har vi også laget en egen oversikt for deg, slik at du også får en fin Hellas-ferie.

Bilde av en stenlagt gate på Santorini i Hellas. På venstre side ser du klassiske hvite murhus med blå detaljer og en stor plante som blomstrer med rosa blomster. Vi hjelper deg med å planlegge Hellas-ferien ved å svare på «Hvor i Hellas skal man reise?». Vi har snakket med reiseekspert Odd Roar Lange som kommer med tips som Syros, Alonissos, Karpathos, Lefkas, Thassos, Preveza, Ioannina, Parga, Kreta, Samos, Santorini, Rhodos og Kos.
Santorini er en populær øy i Hellas som er kjent for sine hvite murhus med blå detaljer. Den greske øya er garantert et godt valg til Hellas-ferien. (Foto: Colourbox)

Kreta

Kreta er den største øya i Hellas og tilbyr et mangfoldig utvalg av opplevelser. Øya er kjent for sine fantastiske strender, historiske steder som Knossos-palasset, vakre fjellandskap og sjarmerende landsbyer. Det er et flott valg for alle typer reisende, enten du er interessert i strandliv, kultur, eventyr eller avslapning.

Samos

Samos er en frodig øy i Egeerhavet, kjent for sine vakre strender, tradisjonelle landsbyer og rike historie. Øya er også kjent for å være fødestedet til den gamle filosofen Pythagoras. Samos er et flott valg for de som ønsker å kombinere avslapning på stranden med kulturelle opplevelser og naturskjønne turer.

Santorini

Santorini er en av de mest ikoniske øyene i Hellas, kjent for sine pittoreske hvitkalkede bygninger, fantastiske solnedganger og utsikt over knallblått hav. Øya tiltrekker seg mange par på bryllupsreise og romantiske ferier, men det er også et flott reisemål for alle som ønsker en uforglemmelig øyferie. Her kan du blant annet lese om hvilket hotell på Santorini som er kåret til det beste!

Rhodos

Rhodos er en øy med en rik historie og et variert landskap. Øya er kjent for sin gamle bydel, som står oppført på UNESCOs verdensarvliste, samt for sine vakre strender og livlige atmosfære. Rhodos er et flott reisemål for familier, par og festglade besøkende.

Kos

Kos er en av Dodekanesenes mest populære øyer, og lokker besøkende med sine blendende strender, rike historie og livlige atmosfære. Øya tilbyr et variert utvalg av aktiviteter, fra soling og vannsport til utforskning av antikke ruiner og natteliv i Kos Town.

En annen populær gresk øye er Skopelos, som også er kjent som «Mamma Mia»-øya ettersom mye av den populære filmen ble spilt inn her.