Mat og drikke

Helstekt kylling med rotgrønnsaker og sjysaus

Helstekt kylling med rotgrønnsaker og sjysaus Saftig og smakfull helstekt kylling, servert med bakte rotgrønnsaker og en fyldig sjysaus.

Helstekt kylling med rotgrønnsaker og sjysaus

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
120 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Kylling

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Rotgrønnsaker

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Sjysaus

  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Bland sammen salt, pepper, finhakket timian og rosmarin, olivenolje og skallet fra sitronen. Pensle kyllingen med halvparten av marinaden, ta vare på resten og bruk til å pensle kyllingen underveis i stekingen.

2.

Skrell og kutt alle grønnsakene og ha dem over i en ildfast form. Legg kyllingen på grønnsakene og stek i ovnen på 180 grader i ca. 90 minutter til kyllingen har en kjernetemperatur på 68 grader.

3.

Sil kraften av den ildfaste formen over i en kjele. La det redusere litt før du tilsetter maisenna, salt og pepper. Kok til ønsket konsistens.

4.

Server med for eksempel hjemmelaget potetmos.

Les mer på våre temasider: