Shopping

Her ser du Champions League i vår

Champions League-collage med fire kjente fotballspillere
Champions League er tilbake igjen! Her er hvor du får sett det (Foto: Colourbox.com)

Verdens største klubbfotballturnering er tilbake! Her er alt du trenger å vite om årets utgave av Champions League.

Onsdag 15. februar kl. 21 er Champions League tilbake med to svært spennende åttendelsfinaler i vente, og det er noen skikkelige godbiter av noen kamper på trappene. Dette er kampene det er snakk om:

Club Brugge – Benfica

Borussia Dortmund – Chelsea

Med norske øyne er det også verdt å merke seg at hele 3 av de 4 lagene som spiller i kveld har norske spillere i kamptroppen. I Club Brugge finner vi det unge stortalentet Antonio Nusa, og på Benfica er både rekordsigneringen Andreas Schjelderup og midtbanegeneralen Fredrik Aursnes med. Sistnevnte har allerede rukket å bli en favoritt blant de portugisiske supporterne.

I Dortmund-laget kan vi finne Julian Ryerson, som etter å ha startet samtlige kamper etter overgangen fra Union Berlin har vært delaktig i at gamleklubben til Haaland har vunnet de siste seks oppgjørene.

Rettighetene for årets Champions League er det TV 2 som har, og det kan du få tilgang til her:

Best på pris!

Se Champions League med Strim Mye + Sport Basis

Få med deg alle utslagsrundene her!
Bestill abonnementet Strim Mye + Sport Basis her

Dette er de gjenværende lagene i årets Champions League

Nå har støvet lagt seg etter gruppespillet som rundet av i november, og det er duket for utslagsrunder. Lagene som møter hverandre i åttendelsfinalene er som følger:

PSG – Bayern München

AC Milan – Tottenham

Club Brugge – Benfica

Borussia Dortmund – Chelsea

Liverpool – Real Madrid

Eintracht Frankfurt – Napoli

RB Leipzig – Manchester City

Inter Milan – Porto

Se Champions League med Strim Mye + Sport Basis

Få med deg alle utslagsrundene her!
Bestill abonnementet Strim Mye + Sport Basis her

Glad i engelsk ball? Slik ser du Premier League i 2022/23

Dette er nordmennene som skal i aksjon

Norske Bodø/Glimt måtte se seg slått helt på målstreken av kroatiske Dinamo Zagreb, men likevel blir det flere norske innslag å se i årets Champions League:

En av årets største attraksjoner i Champions League blir utvilsomt rekordknuseren Erling Braut Haaland. Nysigneringen har allerede satt fyr på Premier League for sin nye klubb Manchester City, som jakter sin aller første Champions League-tittel.

Med den spinnville jærbuen på topp er de lyseblå fra Manchester sine sjanser svært gode for å endelig nå helt til topps i år. De er blant de definitive favorittene til å løfte trofeet i Istanbul. Haaland har slettet rekorder i øst og vest etter han fikk sin CL-debut for RedBull Salzburg for 3 år siden, og er blant annet både den første og den yngste i historien til å score 20 Champions League-mål.

I den italienske storklubben Napoli finner vi den norske nysigneringen Leo Skiri Østigård. Etter et imponerende låneopphold i tradisjonsrike Genoa på den liguriske kysten, meldte han i sommer permanent overgang fra Premier League-klubben Brighton, hvor han aldri fikk sjansen for A-laget.

Den unge forsvarsspilleren har imponert stort for det norske landslaget, og selv om konkurransen om en plass i startelleveren til Napoli er tøff, er det gode sjanser for at vi får se den unge romsdalingen og hans karakteristiske spenst og fandenivoldskhet i det jeveste fotballselskap i år.

En annen romsdaling som etter alle solemerker får sin Champions League-debut i år er det portugisiske storlaget Benficas nysignering Fredrik Aursnes. I sommer meldte han overgang fra nederlandske Feyenoord for den solide sum av 100 millioner kroner.

Benfica er ikke kjent som en klubb som nødvendigvis blar opp i dyre dommer for spillere, men heller en klubb som utvikler og foredler spillere til videresalg, så signeringen av Aursnes er utvilsomt et signal om at han er en spiller de virkelig har troen på.

I belgiske Club Brugge finner vi også det norske stortalentet Antonio Nusa. 17-åringen imponerte stort etter bare noen måneder med seniorfotball for Stabæk, før han ble solgt til belgisk fotball. Nusa er ennå ung og litt uraffinert, men vi kan nok fort se ungutten få noen innhopp for de regjerende belgiske seriemesterne i en tett og vanskelig gruppe.