Shopping

Premier League på TV 2023/2024: Her ser du kampene

Erling braut haaland spiller for Manchester City i premier league 23/24. Får vi enda flere hattrick?
PREMIER LEAGUE 2023/24: Fredag 11. august sparker årets sesong i gang med Erling Braut Haalands City. Kampstart kl. 21:00. (Foto: Strim)

11. august startet 23/24-sesongen av PL! Her er alt du må vite om pris og tilgjengelighet for årets Premier League-sesong.

Premier League er verdens største og mest populære fotballiga, og det øverste nivået på den engelske fotballpyramiden. Premier League har eksistert i sin nåværende form siden 1992, og byr på noe av det ypperste av fotballglede- og spenning. De ulike lagene har fans over hele verden, mange av dem i Norge, og selv om de fleste naturlig nok skulle ønske de kunne se alle kampene på historiske stadioner som Anfield og Old Trafford, er det foran TV-en de fleste opplever verdens største fotballsirkus. 

Her ser du kampen – Strim
premier league 23/24

Se PL via Strim

Strim leverer deg sport i alle klasser. Du får Premier League med i TV-pakka.
Sjekk prisen her

Vi nordmenn har vært oppslukt av engelsk fotball siden tippekampen ble en NRK-institusjon på 60-tallet, og i dag følger svært mange av oss med på «vårt lag» fra balløya.

Med stjernespillerne Haaland og Ødegaard i Premier League, blir dette en ny og spennende fotballsesong for oss nordmenn.

Få oversikt over hvor du kan se sport på TV her.

Hvor kan man se Premier League?

Premier League-tilgjengeligheten har blitt noen sjumilssteg bedre siden den tiden flimrete bilder fra én ukentlig direkteoverført fotballkamp rullet over norske TV-skjermer. 

Premier League kan du se digitalt med abonnement på:

 • Viaplay
 • Strim
 • Allente

   På lineær-TV kan Premier League sees på følgende kanaler:

   • TV 3+
   • V Sport Premier League
   Viaplay
   premier league 2023/24

   Premier League hos Viaplay

   Dette er abonnementet for deg som vil ha et stort og variert sportstilbud!
   Sjekk årets pris hos Viaplay her

   Se Premier League med en TV-pakke (billig i én måned)

   Med TV-pakke fra Strim får du tilgang til alt Viaplay-innhold, i tillegg til en hel haug med andre kjente og innholdsrike strømmetjenester. Strim lar deg også se TV-kanaler uten egen TV-boks, og du kan spille rett fra en telefon eller PC til en Chromecast, Apple TV eller lignende. Med sportsabonnementet Sport Premium hos Strim får du også tilgang til Eliteserien, UEFA Champions League, LaLiga og Formel 1.

   I dag kan du se alle kampene hvor du vil og når du vil, så lenge du har tilgang til en skjerm koblet til enten lineær-TV eller internett. De fleste kan si seg enig i at jo større skjerm du ser på, desto bedre fotballopplevelse. Det er jo tross alt en fordel å kunne se ballen klart og tydelig, så en stor TV eller en projektor byr på den beste fotballopplevelsen man kan få uten å være fysisk til stede på stadion. 

   Du kan for eksempel bruke dingser som en Google Chromecast eller Apple TV-boks til å sømløst og enkelt overføre direkte fra en smarttelefon eller laptop, eller benytte deg av Viaplay-appen om du har en LG eller Samsung smart-TV.

   premier league 23/24

   Se PL via Strim

   Få med deg fotballens største øyeblikk.
   Sjekk prisen her

   Premier League: Slik ser du det digitalt

   Ønsker du kun et abonnement hvor du får sett Premier League og annen sport? Da bør du heller gå for et abonnement hos Viaplay. Viaplay-abonnementet du må ha for å få tilgang til Premier League-kampene heter Viaplay Total. Prisen er 749 kroner og totalpakken vil i tillegg til Premier League inneholde alle Viaplay Group sine sportsrettigheter, i tillegg til samtlige Viaplay Originals, filmer og serier.

   Til Dagsavisen (NTB) har Viaplay vært tydelig på prisnivå foran årets sesong:

   – Vi har per dags dato ingen planer om å justere prisen på Viaplay Total i Norge.

   Hvilke lag spiller i 2023/24-sesongen av Premier League?

   Da forrige sesong av Premier League var ferdigspilt var det lagene Leeds, Leicester og Southampton som lå på tabellens tre nederste plasser, og blir dermed ikke å se i 23/24-utgaven av Premier League etter å ha rykket ned til Championship. Fra Championship rykket Burnley, Luton Town og Sheffield United opp, og skal derfor få bryne seg på motstand på det aller øverste nivået. Her er alle Premier League-lagene som kommer til å barke sammen i 23/24-sesongen: 

   • Arsenal
   • Aston Villa
   • Bournemouth
   • Brentford
   • Brighton & Hove Albion
    • Burnley (nyopprykket)
   • Chelsea
   • Crystal Palace
   • Everton
   • Fulham
   • Liverpool
    • Luton Town (nyopprykket)
   • Manchester City
   • Manchester United
   • Newcastle United
   • Nottingham Forest
    • Sheffield United (nyopprykket)
   • Tottenham Hotspur
   • West Ham United
   • Wolverhampton Wanderers

   Slik spilles andre runde i Premier League i år

   Fredag 18 august 2023
   20:45 Nott’m Forest vs Sheff Utd

   Lørdag 19 august 2023
   16:00 Fulham vs Brentford
   16:00 Liverpool vs AFC Bournemouth
   Utsatt! Luton Town vs Burnley
   16:00 Wolves vs Brighton
   18:30 Spurs vs Man Utd 
   21:00 Man City vs Newcastle

   Søndag 20 august 2023
   15:00 Aston Villa vs Everton
   17:30 West Ham vs Chelsea

   Mandag 21 august 2023
   21:00 Crystal Palace vs Arsenal 

   Se den offisielle terminlisten for PL-sesongen her.

   Hvilke nordmenn spiller i Premier League denne sesongen?

   Her er de norske gutta du kan komme til å se krige på banen i sesongen som kommer: 

   En av de store attraksjonene i 23/24-sesongen (som i fjor) blir naturlig nok Erling Braut Haaland, som det stilles enorme forventninger etter en fantastisk fjorårs-sesong. Seriemesterne har en skikkelig goalgetter-spiss i nordmannen, og både de aller fleste nordmenn samt de i den lyseblå delen av Manchester krysser fingrene for at han kommer til å fortsette med å bøtte inn mål også i år.

   Unge og lovende Oscar Bobb har fått mye spilletid for Manchester City i sesongoppkjøringen, og håper nok å få spilletid for de lyseblå i den kommende sesongen. Talentet var fjorårets beste spiller på andrelaget til City, og dermed er veien til spilletid for førstelaget ikke nødvendigvis uoppnåelig lang.

   En annen norsk Premier League-stjerne er midtbanemaestroen og kapteinen, Martin Ødegaard, som virkelig har blomstret under Mikel Arteta i Arsenal etter overgangen fra Real Madrid. Som en sentral brikke i et av ligaens yngste lag, er det knyttet mye spenning rundt hvorvidt Ødegaard kan ta ytterligere steg i verdens beste fotballiga. 

   Kristoffer Ajer har lagt en skadepreget og trøblete sesong bak seg, og må belage seg på å spille seg inn i startelleveren igjen på den danske treneren Thomas Franks’ lag.

   Nyopprykkede Sheffield United har Sander Berge på laget, som var helt sentral i opprykksesongen til «The Blades». Den høyreiste midtbanespilleren har blitt riktig så populær i den rød- og hvitstripede delen av Sheffield, og blir viktig for laget som bare tilbragte ett år på nivå to etter nedrykket i 2020/21-sesongen.

   Verdens vakreste sport i verdens største liga

   Det er ikke alle som skjønner seg helt på hvordan noen kan ha så mange følelser for «11 mann som sparker rundt på en ball», men vi som har hjertet i en eller flere fotballklubber vet hvor mektige følelser verdens vakreste sport kan vekke i oss gjennom både motgang og medgang. Den sitrende euforien når laget ditt ydmyker en erkerival i et viktig derby eller et opprykk etter en scoring langt inn i overtiden av overtiden, men også den tomme og hule håpløsheten man sitter igjen med når man er på den tapende siden. 

   Da er det ikke rart vi søker oss til verdens mest prestisjetunge liga, med mer dramatikk, tvister og følelsesutbrudd enn de mest såpete mexicanske telenovelaer. 

   premier league 23/24

   Se PL via Strim

   Sjekk prisen her