Shopping

Premier League på TV 2022/2023: Her ser du kampene

Haaland rager høyest på banen.
Premier League 2023: Her ser du Premier League.

Nå er de i gang igjen! Her er alt du må vite om pris og tilgjengelighet for årets Premier League-sesong.

Premier League er verdens største og mest populære fotballiga, og det øverste nivået på den engelske fotballpyramiden. Premier League har eksistert i sin nåværende form siden 1992, og byr på noe av det ypperste av fotballglede- og spenning. De ulike lagene har fans over hele verden, mange av dem i Norge, og selv om de fleste naturlig nok skulle ønske de kunne se alle kampene på historiske stadioner som Anfield og Old Trafford, er det foran TV-en de fleste opplever verdens største fotballsirkus. 

Vi nordmenn har vært oppslukt av engelsk fotball siden tippekampen ble en NRK-institusjon på 60-tallet, og i dag følger svært mange av oss med på «vårt lag» fra balløya.

Tirsdag 3. januar kl. 20.45 skal et topp-plassert Arsenal-lag i storform med kaptein Martin Ødegaard i spissen bryne seg på et annet høytflyvende lag, når de møter Newcastle United, som kun ligger to plasser bak på tabellen.

Ødegaard har på sin side blitt kåret til banens beste i Arsenals 3 foregående kamper, og har sanket masse målpoeng og skryt siden Premier League vendte tilbake etter VM-pausen. Denne kampen er med andre ord interessant uansett om du heier på ett av disse lagene eller ikke, for det er ikke hver dag en nordmann stjeler overskrifter og herjer på et av Englands beste lag.

Vel, med både Haaland og Ødegaard i Premier League er det kanskje ikke langt unna.

Få oversikt over hvor du kan se sport på TV her.

Hvor kan man se Premier League?

Premier League-tilgjengeligheten har blitt noen sjumilssteg bedre siden den tiden flimrete bilder fra én ukentlig direkteoverført fotballkamp rullet over norske TV-skjermer. 

Premier League hos Strim

Strim leverer deg sport i alle klasser. Nå får du også Premier League hos strømmeplattformen.
Se Premier League her

De siste årene er det TV 2 som har vært den norske rettighetsinnehaveren, men fra og med 2022/23-sesongen vil de neste seks sesongene av Premier League være i hendene til Viaplay Group. 

Med et Strim-abonnement kan du få tilgang til alt Viaplay-innhold, i tillegg til en hel haug med andre kjente og innholdsrike strømmetjenester. Strim lar deg også se TV-kanaler uten egen TV-boks, og du kan spille rett fra en telefon eller PC til en Chromecast, Apple TV eller lignende. Med sportsabonnementet Sport Premium hos Strim får du også tilgang til UEFA Champions League, LaLiga, Bundesliga, UEFA Europe League, UEFA Conference League, UEFA Nations League, Formel 1, Formel 2 og vintersport.

Premier League 2022: Lærkulesparking i flomlys. For en kombo!
Lærkulesparking i flomlys. For en kombo! (Foto: Colourbox)

I dag kan du se alle kampene hvor du vil og når du vil, så lenge du har tilgang til en skjerm koblet til enten lineær-TV eller internett. De fleste kan si seg enig i at jo større skjerm du ser på, desto bedre fotballopplevelse. Det er jo tross alt en fordel å kunne se ballen klart og tydelig, så en stor TV eller en projektor byr på den beste fotballopplevelsen man kan få uten å være fysisk til stede på stadion. 

Du kan for eksempel bruke dingser som en Google Chromecast eller Apple TV-boks til å sømløst og enkelt overføre direkte fra en smarttelefon eller laptop, eller benytte deg av Viaplay-appen om du har en LG eller Samsung smart-TV.

Hvordan se Premier League på TV i 2022/2023?

Ønsker du kun et abonnement hvor du får sett Premier League og annen sport? Da bør du heller gå for et abonnement hos Viaplay. Viaplay-abonnementet du må ha for å få tilgang til Premier League-kampene heter Viaplay Total. Prisen er 649 kroner og den nye totalpakken vil i tillegg til Premier League inneholde alle Viaplay Group sine sportsrettigheter, i tillegg til samtlige Viaplay Originals, filmer og serier.

På utkikk etter årets Premier League-drakter? Her er årets fotballdrakt-nyheter.

Premier League hos Viaplay

Dette er abonnementet for deg som vil ha et stort og variert sportstilbud!
Her får du kjøpt Premier League-tilgang i år

I tillegg til den nye Viaplay-pakken lanseres også fem splitter nye lineære premium-kanaler, som vil sende Premier League på TV i Norge. For de som kjøper Premier League gjennom en samarbeidende TV-distributør vil de i tillegg til disse fem Premier League-kanalene, også få fire V sport-kanaler, samt filmer og serier, inkludert i sin pakke.

Vil du vise verden hvilken PL-klubb som ligger hjertet ditt nærmest? Se hvor du kan kjøpe Premier League-draktene fra 22/23-sesongen her!

Hvilke lag spiller i 2022/23-sesongen av Premier League?

Da forrige sesong av Premier League var ferdigspilt var det lagene Burnley, Joshua Kings Watford og Mathias Normanns Norwich som lå på tabellens tre nederste plasser, og blir dermed ikke å se i 22/23-utgaven av Premier League etter å ha rykket ned til Championship. Fra Championship rykket Fulham, Bournemouth og Nottingham Forest opp, og skal derfor få bryne seg på motstand på det aller øverste nivået. Her er alle Premier League-lagene som kommer til å barke sammen i 22/23-sesongen: 

 • Arsenal
 • Aston Villa
 • Bournemouth
 • Brentford
 • Brighton & Hove Albion
 • Chelsea
 • Crystal Palace
 • Everton
 • Fulham
 • Leeds United
 • Leicester City
 • Liverpool
 • Manchester City
 • Manchester United
 • Newcastle United
 • Nottingham Forest
 • Southampton
 • Tottenham Hotspur
 • West Ham United
 • Wolverhampton Wanderers

Se favorittlaget ditt spille Premier League

Få med deg fotballens største øyeblikk.
Se Premier League direkte her

Hvilke TV-profiler kan du se i Viaplays Premier League-sendinger?

Selv om PL-rettighetene har skiftet hender, blir uansett sendingene spekket av kjente fjes og stemmer. Profilerte kommentatorer, programledere og eksperter som Kasper Wikestad, Roar Stokke, Gunhild Toldnes, Ørjan Bjørnstad, Jonas Berg-Johnsen, Jan-Åge Fjørtoft og Lars Tjernås er alle bekreftet å skulle bidra i de kommende Premier League-sendingene. 

Premier league i dag. En god kveld for oss som elsker gult lag og hater blått lag!
En god kveld for oss som elsker gult lag og hater blått lag! (Foto: Colourbox)

Hvilke nordmenn kan du se på banen i den kommende Premier League-sesongen?

For tiden er det flere norske fotballspillere i den øverste divisjonen i England enn på mange år. Her er de norske gutta du kan komme til å se krige på banen i sesongen som kommer: 

Premier League-stjernene

En av de store attraksjonene i 22/23-sesongen blir naturlig nok Erling Braut Haaland, som det stilles enorme forventninger til etter prestisjeovergangen fra Borussia Dortmund i den tyske bundesligaen til Manchester City. Seriemesterne har endelig fått en rendyrket goalgetter-spiss i nordmannen, og både de aller fleste nordmenn samt de i den lyseblå delen av Manchester krysser fingrene for at han kommer til å fortsette med å bøtte inn mål også i England. 

En annen norsk Premier League-stjerne er midtbanemaestroen Martin Ødegaard, som virkelig har blomstret under Mikel Arteta i Arsenal etter overgangen fra Real Madrid. Som en sentral brikke i et av ligaens yngste lag, er det knyttet mye spenning rundt hvorvidt Ødegaard kan ta ytterligere steg i verdens beste fotballiga. 

Mohammed «Moi» Elyounoussi har vært en svært viktig spiller for det norske landslaget, og har fått mye spilletid etter han kom tilbake til Southampton fra lån hos den skotske storklubben Celtic. Fremtiden hans i klubben er ennå usikker, men det meldes at andre Premier League-klubber er interessert i lynvingens tjenester, så sjansen er stor for at han blir å se på en plettfri PL-gressmatte også neste sesong. 

Kristoffer Ajer gjorde sakene sine godt i nyopprykkede Brentford etter overgangen fra Celtic, og har vært fast på et lag som har en stor kontingent med skandinaver, mye takket være den danske «annerledestreneren» Thomas Frank.  

I Leeds finner vi de to norske ungguttene Kristoffer Klaesson og Leo Fuhr Hjelde, som også spiller sammen på det norske U21-landslaget. Forrige sesong var de stort sett forvist til benken, men keepertalentet Klaesson har stått mellom stengene for Leeds’ sterke U23-lag, og Fuhr Hjelde ble tidenes yngste nordmann til å debutere i Premier League da han kom inn mot West Ham i januar. 

Verdens vakreste sport i verdens største liga

Det er ikke alle som skjønner seg helt på hvordan noen kan ha så mange følelser for «11 mann som sparker rundt på en ball», men vi som har hjertet i en eller flere fotballklubber vet hvor mektige følelser verdens vakreste sport kan vekke i oss gjennom både motgang og medgang. Den sitrende euforien når laget ditt ydmyker en erkerival i et viktig derby eller et opprykk etter en scoring langt inn i overtiden av overtiden, men også den tomme og hule håpløsheten man sitter igjen med når man er på den tapende siden. 

Da er det ikke rart vi søker oss til verdens mest prestisjetunge liga, med mer dramatikk, tvister og følelsesutbrudd enn de mest såpete mexicanske telenovelaer. 

Da 2021/22-sesongen var ferdigspilt etter 38 serierunder, var det Erling Braut Haalands nye klubb Manchester City som lå på toppen av tabellen, etter en nervepirrende innspurt på tampen av sesongen. Årets sesong ble sparket i gang den 5. august.