Mat og drikke

Hjemmelaget pasta

Lag pasta fra bunnen av! Det er enkelt og resultatet blir mye bedre enn ferdigpasta.

Hjemmelaget pasta

Bilder fra Foodie.no og Stian Broch
Tid
10 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg. Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Du kan lage pastadeig på 2 ulike måter, i maskin eller for hånd. Her har du begge metodene.

2. For hånd

Hell melet ut på benken og lag en grop i midten. Dryss på salt og ha eggene i gropen. Bruk først en gaffel og rør eggene inn i melet. Bruk så hendene og kna deigen sammen. Kna den i minst 5 minutter.

3. Med kjøkkenmaskin

Ha alle ingrediensene i bollen. Bruk en eltekrok og elt deigen sammen i minst 5 minutter på lav hastighet.

4.

Pakk deigen i plast og sett den i kjøleskapet i minst 30 minutter før du bruker den. Visste du at? Fersk pasta har mye kortere koketid enn tørr pasta. Vær obs på dette når du tilbereder pastaen så den ikke blir overkokt.

Les mer på våre temasider: