Strikking

Strikkeprosjekter for nybegynnere

4 forskjellige strikkeoppskrifter i en, 3 gule pannebånd og en hals.
Enkle strikkeoppskrifter på pannebånd, hals, babytøfler, balaklava og koppholder. (Foto: ABC Brand Studio)

Her har du strikkeoppskrifter som er enkle å lage, men med et flott og imponerende resultat. Lurer du på strikketeknikkene underveis, kan det godt hende du får svar i vår store strikkeguide som du finner her.

Verdens enkleste strikkeoppskrift på babytøfler/ babysokker:

Enkle strikkeoppskrift: Disse små tøflene er ypperlige som barselgave. (Foto: ABC Brand Studio)

Blant strikkeoppskrifter på små babytøfler skiller denne seg ut ved at den er utrolig enkel og kjapp å lage! Tøflene er også ypperlige å gi bort i barselgave. Eneste du må kunne for å følge strikkeoppskriften er å legge opp masker, strikke rett fram og tilbake og felle av. Også må du sy sammen på slutten. Om du vil avansere går det an å øke antall masker, og så strikke den størrelsen du ønsker – også til voksne.

Vil du ha mer inspirasjon til oppskrifter og strikking finner du alle våre strikkesaker her.

(Scroll litt lenger ned for å se video av hvordan tøflene lages).

Dette trenger du:

Garn med strikkefasthet 22 masker på 10 cm. Her har vi brukt et mykt merinogarn. Til dette garnet anbefaler vi pinnestørrelse 4,5 for å få riktig strikkefasthet på 22 masker på 10 cm. Men husk: Sjekk din egen strikkefasthet, og gå opp i pinnestørrelse om du strikker stramt, og ned om du strikker løst.

Det kan være smart å skaffe seg et pinnesett, så du aldri trenger å lure på om du har riktig pinnestørrelse til prosjektet ditt. Videre trenger du en garnnål til å sy sammen tøflene samt en god hobbysaks.

Hvordan legge opp masker

Video: Hvordan strikke babytøfler:

Loading the player…

Strikk din egen balaklava med Drops:

Finlandshette, eller balaklava som det også blir kalt, har blitt veldig populært og det med god grunn! Praktisk, flott og enkelt å strikke. (Foto: ABC Brand Studio)

Finlandshetten, hetteluen, eller balaklava som det populært blir kalt, har tatt Norge med storm. Plagget som er både trendy, kult og praktisk er ikke nødvendigvis så vanskelig å strikke selv heller! Vi har laget en oppskrift også nybegynnere mestrer, og mer erfarne klargjør på en liten kveld.

Vi har brukt Drops Air til denne strikkeoppskriften. Et tykt og luftig garn med 70 prosent alpakka, som samtidig gir det en lett følelse. Til oppskriften strikker du med dobbel tråd så du trenger to nøster av garnet du velger å gå for. Du kan også velge å bruke Mayflower New Sky som inneholder 42 prosent alpakka. Husk også her du skal strikke med dobbel tråd, så du trenger to nøster. 

Loading the player…

Vi strikker balaklavaen på rundpinne 12. Hvilken type pinner du foretrekker er individuelt, men under har vi valgt ut noen kvalitetspinner som varer.

Her viser vi deg hvordan du enkelt strikker vrang.

Med en egenstrikket versjon kan du i tillegg velge både størrelse, tilpasninger og farge. Vi har samlet noen tips til garn og tilbehør, men farge velger du helt selv.

Dette trenger du for å følge strikkeoppskriften:

Fire strikkeoppskrifter i en: 3 pannebånd og 1 hals

Denne strikkeoppskriften kan du bruke for å lage 3 forskjellige pannebånd og hals. (Foto: ABC Brand Studio)

Med utgangspunkt i denne superenkle strikkeoppskriften kan du lage 4 ulike plagg.

Det beste er at dette går så fort, at du er ferdig på én kveld. Vi testet hva noe så enkelt som denne lille strikkelappen faktisk kan brukes til, og kom fram til fire nyttige versjoner: Tre pannebånd og en hals/et skjerf. Alt du trenger er enkel strikkekunnskap, så rekker du nok å gjennomføre det på en kveld.

Vil du helst strikke hals på rundpinne finner du gratis strikkeoppskrift her

Dette trenger du for å følge strikkeoppskriften:

Garn med strikkefasthet 12 masker på 10 cm. Her har vi brukt et ullgarn i dus gul. Vi anbefaler å bruke Drops Eskimo.

Til dette garnet anbefaler vi pinnestørrelse 8 for å få riktig strikkefasthet på 12 masker på 10 cm. Men husk: Sjekk din egen strikkefasthet, og gå opp i pinnestørrelse om du strikker stramt og ned om du strikker løst.

Videre trenger du en garnål til å sy det hele sammen, og to knapper (om du strikker hals).

Video av strikkeoppskriften på pannebånd og hals:

Loading the player…

Gavetips: Strikkeoppskrift på kaffekoppvarmere

Denne koppevarmeren er både praktisk og enkel å lage. Fin som gave er den også! (Foto: ABC Brand Studio)

Disse små koppevarmerne er en perfekt gave til alle voksne som liker å ha med en kopp kaffe på vei til jobb eller tur. Perfekt til å holde koppen med kakao varm på skituren og i akebakken er de også!

Dette trenger du for å følge strikkeoppskriften:

Strikkepinner størrelse 4. Bruk et garn med strikkefasthet 10 masker på 20 cm, her har vi brukt et mykt ullgarn i en dus gulfarge, som for eksempel Drops Karisma. Her trenger du også en butt garnnål til å sy det hele sammen, samt to dekorative knapper.

Lykke til!

Les mer på våre temasider: