Mat og drikke

Horn med ost og skinke: Her finner du oppskriften

Serveringsfat med fire horn med ost og skinke, ved siden av ligger et helt og et halvt horn med ost og skinke. Vi gir deg oppskriften på denne baksten.
Horn med ost og skinke er en populær klassiker til matboksen. Gjærbaksten er elsket av både store og små. Her får du oppskrift på horn med ost og skinke, samt en spennende vri. (Foto: Matprat)

Horn med ost og skinke er en klassiker. Her får du oppskrift på den populære gjærbaksten. Vi har også lagt med en spennende vri på hornene.

Elsker du lukten av nystekt gjærbakst? Da må du prøve ut denne oppskriften på horn med ost og skinke. Gjærbaksten har blitt en favoritt hos både store og små. Hornene passer perfekt i matpakka på tur, eller når som helst om du har lyst på noe godt.

Horn slår sjeldent feil. Du kan enten servere dem rykende ferske fra stekeovnen, eller så kan de like godt spises kalde dagen etter. Vi kan garantere at disse kommer til å bli spist opp raskt, så hvorfor ikke lage dobbel porsjon slik at du kan fryse ned hornene?

Horn med ost og skinke kan nemlig enkelt tines i ovnen og er helt ypperlig å ta med i matpakka. Skal du på tur kan vi også anbefale å ta med disse fylte hornene. Da kan du varme dem over bålet, noe som gir følelsen av nybakte horn.

Lyst på flere spennende oppskrifter? Her finner du samlesiden vår på gjærbakst.

Populær matboks

Populær matboks

Matboks som er perfekt til å ha horn med ost og skinke i når du skal på tur.
Sjekk laveste pris her

Lyst på et annet tips til mat du kan ta med på tur? Sjekk ut oppskriften på pinnebrød med kanel og sukker.

Horn med ost og skinke

Tid
60 min
Porsjoner
1

Ingredienser

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • Ost- og skinkefyll

 • info
 • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Ha alle tørrvarene til deigen i en bolle. Smelt margarin, og ha i væske. Varm det til 37 °C. Rør så væsken godt inn i melblandingen. La deigen heve i rundt 1 time, til den er dobbel størrelse.

2.

Del deigen i tre deler. Kjevle ut runde «pizzadeiger» og del dem i seks trekanter. Ha på skinke og ost før du ruller hver trekant sammen med den breieste delen først.

3.

Legg hornene på et stekebrett med bakepapir. Pass på at spissen blir liggende på undersiden. Etterhev under klede i rundt 20 minutter.

4.

Pensle hornene med vispet egg og strø over valmuefrø hvis du ønsker. Stek hornene på 200 °C i 15-20 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.

best i test
Ankarsrum Assistent

Ankarsrum Assistent

Kjøkkenmaskinen som har blitt kåret til best i test av Tek.no
Sjekk laveste pris her

Pizzahorn: En spennende vri

Har du lyst til å prøve en spennende vri på det klassiske hornet med ost og skinke? Da kan vi anbefale å lage pizzahorn.

Du følger enkelt oppskriften til hornene over, men denne gangen fyller du dem heller med ingredienser du vanligvis ville brukt på en pizza. Fyll for eksempel på med pizzasaus, pepperoni og ost før du ruller dem sammen til et horn og steker dem.

Her er det bare å slippe fantasien løs. Fyll hornene dine med favoritt-ingrediensene du bruker på pizza. En mulighet kan for eksempel være å bytte ut tomatsausen med pesto, slik det har blitt gjort i denne populære pizza-oppskriften.