Shopping

5 av høstens fineste kjoler-trender til hverdags og fest

Tre kvinner poserer med kjoler i kordfløyel, strikk og sateng.
Kordfløyel, strikk og sateng er tre stiler som vi ser mye av i høst. (Foto: Høyer/Get Inspired/Ellos)

Kjoler passer like fint til hverdags som til fest, og til høsten er det perfekt med kjoler som kan brukes både med og uten strømpebukse.

Når det kommer til klær og mote er det mange av oss som lengter litt etter høsten når sommerkjole-garderoben føles oppbrukt. Med høsten kommer også kjoler i tykkere stoffer, nydelige farger og vakre mønstre. Velger du nøytrale kjoler kan de brukes år etter år, og ofte kommer høstkjolene i litt mer hardføre stoffer som gjør at de også varer lengre.

Du finner flere kjoler og mote-saker på vår samleside her.

Vi har tatt en titt i nettbutikkene og funnet høstkjoler du kan bruke til jobb, hverdags, fest og store begivenheter som bryllup.

Strikkekjoler

Det beste med høsten er at man kan pakke seg inn i en stor, varm strikkegenser, kalle det en kjole og se fasjonabel ut. Strikkekjoler er virkelig et must hver høst og vinter og er alltid like fint sammen med en strømpebukse og støvletter eller boots.

Finn en strikkekjole som kler din fasong, for disse kommer virkelig i alle former og farger. De finnes i både tynt og tykt garn, med og uten knyting i livet, korte og lange. Her kan du også velge om du ønsker en strikkekjole i en nøytral farge som mosegrønn, beige eller svart, eller en sterkere farge som rosa, rød eller eplegrønn.

Lang kjole med krage

Doris lang strikkekjole, Ellos Collection

Tynnstrikket kjole i bomull og viskose med moteriktig v-hals og krage. Fås opptil størrelse 52.
Kjøp her for 699 kr
Kort strikkekjole

Lily Premium strikkekjole, Ellos Collection

En varm kjole i ullblanding med smal passform. Inneholder 36% Ull, 14% Mohair, 47% Polyamid og 3% Elastan. Fås opptil størrelse 52.
Kjøp her for 999 kr
Høy hals

Oversized Turtleneck Knit Jumper

En kort strikkekjole med høy hals i alpakkaull. Superfin med en skinnjakke.
Kjøp her for 1200 kr
Med glidelås

Y.A.S Dalma Long Sleeve Zip Knit Dress

Strikkekjole med midi-lengde, lange ballongermer og half zip-glidelås. Den avslappede passformen gjør denne ideell til hverdagslige sammenhenger, men kan også lett pyntes opp litt ekstra med høyhælte sko og tilbehør.
Kjøp her for 799 kr
Kabelstrikk

Y.A.S Salum Long Sleeve Knit Dress

Nydelig strikkekjole fra Y.A.S med elegante detaljer. Kjolen har rund hals, lange ermer og splitt i siden. Denne er super å bruke til både formelle og uformelle anledninger takket være kombinasjonen av elegante detaljer med uanstrengt strikk.
Kjøp her for 799 kr

Les også: Skoene vi ønsker oss i høst

Kjoler i kordfløyel

De er neste like ikoniske som strikkekjolene, kjoler i kordfløyel (eller corduroy på engelsk). Med sitt tykke stoff passer de utmerket sammen med litt tykkere strømpebukser og sitter veldig pent på kroppen. Cord-kjolene fås i alle slags farger og med og uten mønster. Mange av dem kommer med glidelås eller knapper som gir kjolen det lille ekstra. Kjoler i kordfløyel passer utmerket til både sneakers tidlig høst og boots eller støvletter når vinteren kommer nærmere.

Blomsterkjole

ByTimo Baby Cord Mini Rød Kjole

Høstens fineste cord-kjole fra ByTimo med nydelig mønster i høstfarger. Kjole i babycord med blondehals, 3/4 lang arm med puff og knappelukking i front.
Kjøp her for 2999 kr
Bestselger

Part Two Eyvor

Bestselgeren Eyvor er tilbake denne sesongen også! En av høstens fineste kjoler. Kjolen kommer i kordfløyel med krage, lange ermer og glidelås. Fås i flere ulike farger.
Kjøp her for 1499 kr

Kjoler til bryllup og andre festligheter

Selv om juni er høytid for bryllup, betyr ikke det at ingen gifter seg på høsten og vinteren. Det kan dog være litt vanskeligere å finne kjoler som passer til bryllup da mange høstkjoler kommer i mørkere farger som svart og dyp rød som etter tradisjon ikke passer seg i bryllup. I tillegg kan de være godt å ha en kjole med lange ermer siden man ofte må oppholde seg en del utendørs før og etter vielse og bryllupsfest.

Under har vi funnet både fotside og knelange kjoler som passer til høstens bryllup – i de mer «korrekte» fargene.

Lang kjole

Tindra maxikjole, Ellos Collection

Denne festkjolen i en helt nydelig lilla-farge passer både til høstbryllup, men og til vinterens og ikke minst julens festligheter. Den er innsvingt i livet og har et drapert skjørt som er kledelig på de fleste fasonger. Fås opptil størrelse 52.
Kjøp her for 799 kr
Omslagskjole

Maxikjole, NA-KD

Denne teal-fargen er både kledelig, mer nøytral og helt trygg å bruke i bryllup. En omslagskjole er i tillegg kledelig og stoffet faller pent. Dette er en kjole du kan bruke til mye.
Kjøp her for 819 kr
Kort kjole

Minikjole i jacquardsateng, NA-KD

Dyp blå er også en farge man ofte ser i høst- og vinterbryllup. Denne kjolen passer både med bare legger og med strømpebukse og kan sånn sett brukes flere sesonger. De lange ermene toner ned den noe dypere utringningen.
Kjøp her for 579 kr
Den ultimate festkjolen

Sequin Wrap Mini Dress

Om du skal gå «all in» på høstens fester er dette kjolen for deg! Med paljetter og høstens IT-farge rosa blir du definitivt høstens midtpunkt.
Kjøp her for 1500 kr

Les også: Cardigan og jakker alle kan strikke

Satengkjoler

Et stoff som virkelig fikk et oppsving denne sommeren var sateng, og satengkjolene fortsetter å være populære også i høst. Dette er vakre kjoler som passer like fint på jobb og til fest, og du kan kle dem opp og ned. Mange satengkjoler er laget av polyester, men ønsker du et mer naturlig stoff finner du også mange satengkjoler i viskose.

Midikjole

Sofia omslagskjole, Ellos Collection

En satengkjole med midi-lengde i en nydelig mosegrønn farge. Laget i 100% polyester og fås opptil størrelse 48.
Kjøp her for 699 kr
Kort kjole

Twisted Front Satin Shirt Dress

Satengkjole i 81% acetate med innsnevret midje med en twist. Den kongeblå fargen skiller seg ut i høstmørket.
Kjøp her for 990 kr
Slip-kjole

Midi slip on-kjole, NA-KD

Satengkjoler med tynne stropper har vært mye i motebildet i sommer. Disse passer også utover høsten, spesielt til fest. Til hverdags kan du style kjolen med en tykk ullgenser over og høye støvletter.
Kjøp her for 699 kr

Minikjoler med bluser eller skjorter

De superkorte, a-linjeformede kjolene vi kjenner fra 60-/70-tallet er også veldig populære denne høsten. Ha gjerne dine vakreste bluser eller skjorter under, støvletter kommer også virkelig til sin rett sammen med disse kjolene. Bruker du minikjoler på jobb anbefales det å gå for en tykk strømpebukse for å holde antrekket mer anstendig.

Fløyel

Velvet Blend Embellished Mini Dress

En svart minikjole i fløyel med nydelig hvit bluse med perler festet til. Passer like fint til hverdags og til fest, gjerne med støvletter.
Kjøp her for 1300 kr
Kordfløyel

Frilled Corduroy Mini Dress

Minikjole i brun kordfløyel med hvit bluse festet i kjolen. Denne er rålekker med mørk strømpebukse og støvletter.
Kjøp her for 890 kr

Les også: Høstens fineste jakker til dame