Mote

Høstjakke og vinterjakke 2022: Sesongens fineste jakker til dame

Vi har samlet sesongens fineste høstjakker og vinterjakker til dame i en stor oversikt. Her finner du varmende, vindbeskyttende og vannavvisende jakker til dame.

Den norske høsten og vinteren er de siste årene blitt årstider fylt med en rekke motsetninger, ikke minst på værfronten. Den ene dagen kan det være kraftig vind og iskaldt, den neste kan være fylt med sol, tørke og påskestemning. 

Når du skal kjøpe en ytterjakke som skal brukes til høsten og vinteren, er det anbefalt å velge jakker som holder seg over tid. Mote og design er like viktig som funksjonalitet og brukervennlighet.

Vi har samlet høstens og vinterens fineste damejakker i ulik tykkelse, stil og prisklasse:

Lett dunjakke

En jakke som bør inn i alle garderober er en lett dunjakke som passer både over en ullgenser eller under en skalljakke. Lette dunjakker passer like godt til et par jeans som til turtøy, og kan brukes både til hverdag og på fotturer i fri natur. 

Haglöfs Micro Nordic Down Hood

Praktisk og lett dunjakke fra Haglöfs. Jakken er laget med dun i høy kvalitet og holder deg vantett opptil 5000 minutter eksponering mot våte forhold. Jakken har også en dunblanding som består av 85% dun og 15% fjær
1559 kroner

Folgefonna dunjakke fra Stormberg

Den lette dunjakken fra Stormberg er isolerende, vannavstøtende og hjelper deg med å holde varmen oppe.
899 kroner

Peak Performance Argo dunjakke

En lett og praktisk dunjakke fra Peak Performance som holder deg varm gjennom hele høsten.
NÅ: 1299 kr hos Get Inspired

Varme boblejakker

Nå som vinteren står for tur kan det være lurt å investere i en god og varm boblejakke som holder over flere sesonger. Her kan det være lurt å tenke klassisk design og nøytrale farger som kan brukes år etter år. For en god dunjakke kan koste flere tusen kroner.

Holzweiler dunjakke

Sesongens kanskje mest populære dunjakke er den store og varme jakken fra Holzweiler.
Sikre deg jakken for 5199 kroner

Ellos Mina jakke

Varm og lekker vattert jakke fra Ellos Collection. Jakken har fleecefôr og holder deg varm gjennom hele vinteren.
Bestill hos Ellos

Qulited og vatterte jakker

Vatterte jakker, også kalt quilted jakker, var sentral blant vårens nyheter og denne høsten er jakken tilbake i en litt lenger versjon. Jakkene kommer i lange og korte varianter, og som vester i rolige, duse høstfarger.

Samsøe Samsøe Amazon quilted jakke

Amazon er en vattert jakke med overdimensjonert passform med vide ermer og A-linjet silhuett. V-hals med knapper foran. Lappede lommer og rip-stop polyesterstoff med brodert quilting.
Sikre deg jakken til 900 kroner her

Quilted jakke fra & Other Stories

Bestill jakken her for 1300 kroner

Den rocka skinnjakka

Det å investere i en ordentlig skinnjakke vil lønne seg over tid. Jakker i ekte skinn blir, som en god vin, bare bedre og bedre over tid og vil få et røffere og mer unikt utrykk jo mer du bruker den. Klassiske bikerjakker i skinn er superlekre over varme ullgensere og jeans, men minst like fine når de styles sammen med sommerkjoler og røffe boots eller sneakers utover sensommeren og høsten.

Dersom du ikke ønsker å kjøpe jakke i ekte lær eller skinn, finnes det heldigvis mange gode alternativer i syntetisk og vegansk skinn.

Skinnjakke fra Ellos

Bikerjakken Kylie i ekte skinn som er vegetabilsk garvet og kromfritt. Klassisk modell med glidelås på den ene siden og stor krage med slag med trykknapper.
Kjøp skinnjakken her

Alice skinnjakke

Skinnjakke fra Jofama i ekte skinn og foring på innsiden.
3299 kroner

Trenchcoat og frakker

Enhver høstgarderobe bør inneholde en klassisk trenchcoat. Jakken dukker opp år etter år og går så og si aldri av moten. På de aller kaldeste høstdagene kan du style trenchcoaten enkelt med en varm ullgenser eller en lett dunjakke eller dunvest. Denne høsten er spesielt trenchcoat ekstra tilbake i motebildet.

Trenchcoat fra ARKET

Klassisk trenchcoat i lin og bomull i lang lengde.
Kjøp jakken her

Trenchcoat med belte

Unik trenchcoat i et klassisk snitt med belte.
1750 kroner hos COS

Amina kåpe fra Ellos

Lekker grønn kåpe som holder deg varm gjennom hele vinteren.
Sikre jakken for 999 kroner

Lang sort kåpe fra Ellos

Sort lekker kåpe i en knelang lengde.
Sikre kåpen her

Parkas som tåler både vind og vann

En norsk høstdag kan by på alle fire årstider i løpet av få timer og da er varme jakker som dekker rumpa og beskytter mot både vind og regn eneste redning.

Mellow Lily parkas fra Twentyfour

Denne herlige parkasen holder deg varm og tørr hele vinteren! Lange glidelåser i siden, mansjetter i myk rib og varmende hette med snøring.
NÅ 3199 kroner

Rains Long puffer jakker

Vil pufferjakken noensinne gå ut av stil? Neppe! Denne superhotte jakka fra Rains er laget av et pustende, vanntett stoff som holder deg varm og tørr.
NÅ 3999 kroner

Les mer på våre temasider: