Smarte tips

Hotell- og reisetips til ferie i egen by

Ta ferien i egen by. Minimalt med stress, og overraskende mye nytt å oppleve. (Foto: Colourbox)

En hotellferie i egen- eller nærliggende by er ferien du kan unne deg i hverdagen. Her får du hotell- og pakketipsene.

«Staycation» eller hotellferie i egen eller nærliggende by er et avbrekk i hverdagen flere og flere får øynene opp for – og ikke uten grunn! Det er overraskende hvor mye nytt man kan oppleve i eget nærområde.

For kjenner du egentlig byen du bor i så godt som du tror? Det kan hende du får noen nye opplevelser og inntrykk når du kan gå og legge deg og stå opp til en deilig frokost i en helt annen del av byen.

Hotell med historiske detaljer

Clarion Collection® Hotel Gabelshus

Med rolig beliggenhet på vakre Frogner og kun en liten spasertur til Vigelandsparken, Aker Brygge og Slottet ligger mye til rette for en flott weekend i Oslo. Clarion Collection Hotel Gabelshus byr på en rekke salonger med en gjennomført avslappende atmosfære.
Book og sjekk priser her

Få tips til flere hoteller i Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø og Trondheim lenger ned i artikkelen.

Les også: De 7 heteste restaurantene i Oslo akkurat nå

Kanskje er det gater eller parker du aldri har sett? Eller en koselig kafé du ellers aldri ville besøkt. Undervurder heller ikke de klassiske turistattraksjoner i egen by – du kanskje selv aldri, eller sjelden har besøkt?

Fordeler med ferie i egen by

Med barn i Bergen: La barna få gå på oppdagelsesferd i egen by. Utstyr dem gjerne med kart, der du merker av hvor dere skal. Det blir som en skattejakt. (Foto: Colourbox)

Tiden og pengene du bruker på selve reisen til og fra hotellet, blir selvsagt betydelig redusert. Det er tid du kan bruke på selve ferien. Kanskje kan du la bilen stå og heller sykle, kjøre kollektiv eller til og med gå – og allerede fra start oppleve byen din på en ny måte.

Les også: Topp 10 ting å gjøre i Ålesund

Staycation er kanskje den minst stressfrie måten å feriere med barn på. Å bo på hotell i egen by, og utforske museer og nærområdet fra et litt annet utgangspunkt blir fort en like stor opplevelse for de små, som å reise langt av gårde. 

Les også: Tipsene til opplevelser med barn i Oslo

Har du endelig anledning til en kjærestehelg? Fordelen med å ta inn på hotell i egen by, heller enn å bli hjemme er at dere virkelig kan konsentrere dere om hverandre. Når dere ikke er hjemme trenger dere hverken tenke på klesvasken som skal tas eller boden som bør ryddes.

Har du venner eller familie som kommer på besøk utenbys fra? Ta inn på hotellet sammen med dem. Du slipper å tenke på sengeplasser i eget hjem, samtidig du får en miniferie.

Fantastisk utsikt

Clarion® Hotel Trondheim

Opplev Clarion Hotel Trondheim på Brattøra, det nye og pulserende byområdet som har blitt et av Trondheims viktigste knutepunkter. Kombinasjonen by og fjord føles helt unik, og her er du i umiddelbar nærhet til det meste.
Book og sjekk priser her

Slik velger du riktig hotell

Velg gjerne et hotell som ligger i en del av byen du kanskje ikke kjenner så godt, eller nær turistattraksjoner du sjelden besøker ellers. (Foto: Colourbox)
Ikke glem å bestille bord på en restaurant du har hatt lyst til å besøke. Her fra Izakaya hos Sommerro i Oslo.
(Foto: Sommerro)

Et tips kan være å velge et hotell i en del av byen du kanskje ikke er så kjent. Da har du virkelig mulighet til å se nærområdet fra en helt annen vinkel. Har du planer om kino, teater eller konsert? Velg et hotel i nærheten av dette. Det er utrolig hvor fint det kan være å bare spasere «hjem» til hotellet. Om du har tenkt å få med deg alle byens klassiske attraksjoner er det selvsagt lurt å velge et hotell midt i sentrum – i nærheten av «alt».

Les også: 10 opplevelser du bør få med deg i Bergen.

Følg med på tilbudene til hotellene med jevne mellomrom. Ofte kan du få ypperlige weekendpakker bestående av overnatting, restaurantmiddag og/eller en kulturopplevelse. Melder du deg inn i fordelsklubben til Nordic Choice Hotels, Nordic Choice Club, får du e-post først når slike tilbud legges ut. Hos Nordic Choice Hotels får du alltid frokost inkludert på overnattinger i Norge. Et hett tips er dessuten Clarion Collection-hotellene, der også kveldsmat er inkludert.

Kveldsmat inkludert i Bergen

Clarion Collection® Hotel Havnekontoret

Midt på Bryggen i Bergen finner du et av byens mest ærverdige byggverk. Her kan du lene deg tilbake med en god bok i biblioteket eller foran peisen i fellesområdet deres.
Book og sjekk priser her

Vær smart med sparing av bonuspoeng

Er du en av dem som aktivt samler poeng i medlemsklubben til Nordic Choice Hotels? Hver gang du overnatter på et av hotellene, eller bruker en av deres mange samarbeidspartnere tjener du opp poeng. Disse poengene kan ganske fort sørge for en gratis miniferie i egen by. Sørg for å bestille direkte fra Nordic Choice Hotels hjemmesider for å sikre deg poengene.

Les også: Hva skjer i Oslo: Topp 10 ting å gjøre

Alt i nærheten

Comfort Hotel® Grand Central

Comfort Hotel Grand Central er Oslos mest sentrale hotell. God pris, lett tilgjengelig og kult – midt i Østbanehallen, spekket med restauranter, kafeer og butikker. Kombiner dette med moderne og kul design, og du får en hotellopplevelse utenom det vanlige.
Book og sjekk priser her

Slik pakker du kofferten til hotellferien

Gjør det enkelt for deg selv, og bruk skap og skuffer på hotellrommet. Da risikerer du ikke å glemme klær og gjenstander som har sneket seg under senger eller stoler når du skal hjem. (Foto: ABC Brand Studio)

Det er kanskje ikke så mye du trenger i kofferten på en miniferie i egen by. Men uansett om du pakker lite eller mye vil vi anbefale å ta i bruk skuffer og skap på hotellrommet. Da unngår du at klærne blir rynkte, du får oversikt over det du har med og ikke minst holder rommet seg ryddig.

Du unngår dessuten at klær og gjenstander havner under senga, eller andre steder der det er lett å glemme igjen ting. Den tomme kofferten kan du imidlertid rydde unna ved å skyve den under senga, eller sette den i skapet.

I videoen under får du 15 smarte pakketips når du skal på miniferie på hotell.

Loading the player…

Les mer på våre temasider: