Reise

Hotell Stockholm: 5 lekre hoteller du ikke kan gå glipp av

Dame på terrasse i morgenkåpe på hotell i Stockholm
Hotels.com

Enten du vil bo i Gamla Stan, Norrmalm, Stureplan eller i trendy Södermalm. Her er fem lekre hoteller med det lille ekstra i Stockholm.

Stockholm. Skandinavias hovedstad, sies det. Storbyen som byr på bra shopping, kule restauranter og kaféer, kultur og et yrende uteliv. Har du ikke planer om å innlosjere deg på luksushotell mens du er der, så bør du likevel ta turen innom en eller flere av hotellene nevnt under. Ta en lunsj, nyt en bedre middag, bestill en drink på en av hotellbarene og kos deg!

Les om flere spennende storby-destinasjoner.

Hotell i Gamla Stan: Grand Hôtel Stockholm

Dobbeltseng på hotellrom på Grand Hotel i Stockholm med tunge gardiner og beige fargepalett.
Grand Hotel i Stockholm er et hotell midt i Stockholm sentrum. (Foto: Booking.no)
Kaker på etasjefat med kaffekopp på hotell i Stockholm.
På Grand Hotel i Stockholm kan du nyte mange deilige måltider. (Foto: Booking.no)

Er du glad i luksus, sjø og strand? Da bør du rette blikket mot Grand Hotel Stockholm. Dette femstjernes-hotellet har huset gjester helt siden 1874 og ligger kun 10 minutters gåtur fra stranden, like ved slottet og Gamla Stan. Hotellet ligger også kun 1 kilometer fra sentralstasjonen.

I Michelin-restauranten Matbaren kan du nyte et bedre måltid med den kjente kokken Mathias Dahlgren. Er du glad i vegetarmat, er også restauranten Rutabaga et godt alternativ.

På hotellets spa, Nordic Spa & Fitness, kan du nyte avslappende kropps- og ansiktsbehandlinger innimellom all shopping og farting i den svenske hovedstaden. Her er også treningsrom og innendørs svømmebasseng. Et tips er å booke behandling i god tid før avreise. Alle rommene på Grand Hotel i Stockholm er utstyr med med gratis Wi-Fi, LCD-TV og minibar, og du kan få romservice hele døgnet. På booking.no scorer hotellet særlig høyt på beliggenhet, sine gode senger og hotellfrokosten.

Lyst til å reise til Gøteborg? Les hva Gøteborg har å tilby her.

Grand Hotel i Stockholm

Grand Hotel Stockholm

Book rom her

Hotell med basseng: Clarion Hotel Sign Stockholm

Mann i badekåpe på kanten av svømmebasseng på hotell i Stockholm.
Clarion Hotel Sign er et populært hotell i Stockholm. (Foto: Booking.no)
Hotellbar med mange flasker i Stockholm.
Clarion Hotel Sign ligger på Södermalm i Stockholm. (Foto: Booking,no)

I den hippe bydelen Södermalm i Stockholm ligger Clarion Hotel Sign, et populært designhotell tegnet av den svenske arkitekten Gert Wingårdh. Selve bygningen består av granitt og glass og er i seg selv et imponerende skue. Hotellrommene er utstyrt med designmøbler fra kjente ikoner som Arne Jacobsen. Er du glad i moderne arkitektur og design, er dette hotellet for deg.

Clarion Hotel Sign kan dessuten friste med oppvarmet basseng og helårsåpent spa med bar på taket, med utsikt utover sentrum og byen. Er du gjest på hotellet får du rabatt på inngang til spaet, og har du tid til en treningsøkt finner du hotellets treningssenter i 3. etasje.

Kun 400 meter fra hotellet ligger Arlanda Express-terminalen mens Stockholm Centralstation og Sergels torg ligger kun en kort spasertur unna.

Storbyguide: Bo billig og bra i København.

Clarion Hotel Stockholm

Clarion Hotel Sign

Book hotellrom her

Hotell Stockholm sentrum: Hotel Diplomat

Hotellrom
Hotel Diplomat er fra 1911 og er bygd i jugendstil. (Foto: Hotels.com)
Utsikt ut over havet fra hotellrom i Stockholm.
Utsikt fra en av de mange rommene på Hotel Diplomat i Stockholm. (Foto: Hotels.com)

Rett i nærheten av Stockholms kongelige palass og Kungliga Dramatiska Teatern finner du Hotel Diplomat. Hotellet, som er i jugendstil fra 1911, ligger i Strandvägen, et av de finere områdene i byen nær Stureplan, Norrmalmstorg og Djurgården. Her bor du eksklusivt og sentralt, med tilgang til både spa, badstue og døgnåpent trimrom, hotellrestaurant, bar og fin terrasse. Helt siden 1960-tallet har også Hotel Diplomat servert klassisk Afternoon Tea til sine gjester, og i hotellets egen butikk kan du nyte en næringsrik smoothie, ulike frokostretter eller handle lokale, utvalgte produkter etter sesong. Etter en lang dag på shopping og sightseeing anbefales en tur opp til Andy’s Cocktailbar, oppkalt etter selveste Andy Warhol som stamgjest. Her kan du nyte favorittdrinken i omgivelser som tar deg rett tilbake til gamle Paris.

Hotellet som har 130 unike rom og suiter er innredet av den kjente arkitekten Per Öberg, som har kombinert klassisk og moderne design. Alle rom er utstyrt med eksklusive Dux-senger og velværeprodukter og lystette gardiner.

Roma: De fineste hotellene i sentrum.

Hotell i Stockholm

Hotel Diplomat Stockholm

Finn ledig hotellrom her

Bank Hotel Stockholm «A member of Small Luxury Hotels of The World»

Svart-hvitt bilde av dame på terrasse i morgenkåpe på hotell i Stockholm.
Bank Hotel i Stockholm er i en klasse for seg. (Foto: Hotels.com)
Grønn cocktaildrink på hvitt marmorbord på hotell i Stockholm.
Om du ikke bor her, så gå innom hotellet for en cocktail i baren. (Foto: Hotels.com)

Kun noen minutters gange fra Strandvägen og Stureplan i bydelen Östermalm i Stockholm ligger nok et femstjernes hotell i en helt særegen klasse. Bank Hotel er delikat og sofistikert innredet, med rom beliggende i en tidligere bankbygning. Nyt en lunsj under det seks meter høye taket i restauranten, eller ta turen innom lobbybaren for en deilig forfriskning. Hotellet har spesialisert seg på cocktailer, og foretrekker du alkoholfritt tilbyr de et bredt utvalg også her.

Bor du på Bank Hotel kan du virkelig kose deg. Hotellet tilbyr romservice og frokost på rommet og gratis Wi-Fi. Du kan labbe rundt i tøfler og benytte deg av deilige badeprodukter før du tusler ut i byens gater for å oppleve alt av hva Stockholm har å by på. Kun et par hundre meter unna hotellet finner du parken Kungsträden, også Berzelii Park og det kongelige slott ligger like ved.

Hoteller i Barcelona: Her får du noe utenom det vanlige.

Beige sofagruppe på hotellrom i Stockholm

Bank Hotel Stockholm

Finn ledig rom her

Hotell ved Gamla Stan i Stockholm: At six Stockholm

To kokker som lager mat på stor kjøkkenbenk på hotell i Stockholm.
At Six er et moderne femstjerners hotell i Stockholm sentrum. (Foto: Hotels.com)
Dobbeltseng med mørk sengegavl i skinn, nattbord og hvitt sengetøy på hotell i Stockholm.
På hotellet At Six i Stockholm ligger alt til rette for en god natts søvn. (Foto: Hotels.com)

At Six hotell er et topp moderne designhotell med flere fasiliteter du garantert vil sette pris på. I likhet med Bank Hotel, ligger også dette hotellet i et gammel bankkontor. Hotellet har to barer og en 1200 kvadratmeter stor takterrasse hvor det ofte holdes konserter og hvor ulike DJ’s kommer for å spille. Hotellets bistrorestaurant serverer internasjonal mat av høy kulinarisk kvalitet.

Stockholm Centralstation ligger 10-minutters gange fra hotellet. I nærheten finner du også den Kungliga Operan og kjøpesenteret Nordiska Kompaniet. Vil du utforske nattelivet finner du Stureplan kun 1 km unna hotellet.

Hotellbar på hotell i Stockholm

At Six Stockholm

Book hotellrom her
Annonselenker Booking.com

Les mer på våre temasider: