Reise

Hoteller i Barcelona: Her får du noe utenom det vanlige

Svømmebassen og solstoler på terrasse på hotell i Barcelona.
W Hotel i Barcelona. Et populært og sentrumsnært luksushotell ved stranda. (Foto: Booking.com)

Barcelona er storbyen som har alt! Her finner du det vi vil våge å påstå er de kuleste hotellene i sentrum, ved stranda eller i byen.

Enten du er på jakt etter et dyrt eller billig hotell i Barcelona, et hotell i nærheten av stranda, eller du vil bo på det kuleste hotellet i sentrum: I denne byen finner du noe for enhver smak og lommebok.

Til tross for å være Spanias nest største by fremstår Barcelona sentrum som en oversiktlig og relativ enkel by å navigere seg rundt i. Gamlebyen ligger kun en kort spasertur fra den velkjente hovedgata La Rambla, omringet av butikker, restauranter, barer og puber. Et steinkast unna sentrum finner du også den populære bystranden Platja de Barcelonet, en av Barcelonas fire strender, hvor soltørste spanjoler og turister tar seg en dukkert i Middelhavet eller nyter forfriskninger på en av de mange strandbarene.

Reise til Barcelona? Her får du de beste reisetipsene.

Skal du til Barcelona bør du imidlertid velge et hotell i nærheten av området du tror du vil tilbringe mest tid på. Her er våre forslag:

Hotell bare for voksne

To menn i bar overkropp som bader i basseng på taket av et hotell i Barcelona.
Two Hotel Barcelona by Axel er kun for voksne. Uansett legning er du velkommen her. (Foto: Hotels.com)

Two Hotel Barcelona by Axel er hotellet for deg som er ute etter noe litt annerledes. Her er alle velkomne uansett legning. Hotellet, som ligger cirka 20 minutters gange fra sentrum, tar gjerne imot lesbiske, homofile, interseksuelle, transeksuelle og aseksuelle gjester. Det unike hotellet har egen spa-avdeling og opplyser om at de er ekstra nøye med daglig rengjøring. Du må være over 18 år for å bo på Two Hotel Barcelona by Axel, barn og kjæledyr er ikke tillatt.

Billig hotell i Barcelona

Rottingmøbler på takterrasse på hotellet Citutat de Barcelona.
Ciutat de Barcelona hotel er et rimeligere alternativ beliggende i nærheten av flere attraksjoner. Her fra takterrassen, (Foto: Hotels.com)

Reiser du på lavbudsjett finnes det flere rimelige, men bra hoteller i Barcelona. Citutat de Barcelona ligger i nærheten av Picasso-museet og katedralen, som er i gotisk stil, i bydelen Barri Gòtic. Hotellet er et trestjerners hotell med utendørs basseng og takterrasse.

På Startsiden Guider finner du flere reisetips.

Hotell i sentrum av Barcelona

Bilde fra stilfulle Grand Hotel Central i Barcelona.
Stilfulle Grand Hotel Central i nærheten av bydelen Born høster god kritikk på Booking.com. (Foto: Booking.com)

Grand Hotel Central høster gode tilbakemeldinger og høy score på Booking.com. Dette er et stilfullt hotell med høyt fokus på design og interiør. På hotellrestauranten Bistro Helena kan du smake spennende katalanske retter og på Sky Bar på takterrassen kan du nyte både middag og utsikten over bydelen Barri Gòtic. Alle rom er velutstyrt med rainshower-dusj, gratis Wi-Fi, aircondition og luksuriøse velværeprodukter. Hotellet har også eget treningssenter og spa om du skulle ønske å benytte deg av det. Kun få minutter fra hotellet ligger den populære bydelen Born. Her finnes et utall restauranter og shoppingmuligheter.

Grand Hotel Central

Book rom her

Luksushotell: Hotel Arts

Hotellrom med badekar i marmor og dobbeltseng på luksushotell.
Hotel Arts er et femstjernes luksushotell med svært smakfulle rom. (Foto: Booking.com)
Bar på hotell i Barcelona med flasker ned fra taket og barstoler rundt bordet.
På Hotel Arts i Barcelona kan du nyte late dager ved bassengkanten og nyte en coctail i baren. (Foto: Booking.com)

Hotel Arts er 44 etasjer høyt og ligger ved stranden like utenfor Barcelona sentrum. På dette femstjernes hotellet, som er en del av hotellkjeden Ritz-Carlton, kan du virkelig boltre deg i luksus.

Vil du nyte en bedre middag anbefales også en tur til hotellrestauranten som har intet mindre enn to Michelin-stjerner. Her kan du forvente upåklagelig service og en matopplevelse av ypperste klasse. På hotellet finnes det også takterrasse, spa, sauna og svømmebasseng med spektakulær utsikt over Middelhavet. Har du råd til å punge ut og booke deg inn i en av penthouse-leilighetene får du med butler og personlig trener på kjøpet.

Frister det med ferie i Malaga og Alicante? Vi har skrevet en sak om å nyte livet på Spanias solkyst.

Hotel Arts Barcelona

Bestill hotell her

Hotell ved stranda i Barcelona: W hotel

Stort hotell i glass ved stranda i Barcelona.
W hotel er nærmest blitt et ikonisk kjennemerke i Barcelona. (Foto: Booking.com)

W hotel ligger praktisk talt på stranden, kun få minutters gange fra La Rambla i sentrum. Hotellet skiller seg ut med sin særegne arkitektur og er kjent for høy luksusfaktor med infinitypool og roof top-bar i 27. etasje, treningsrom og spa-avdeling med boblebad, badstue og dampbad. På restauranten SALT Beach Club kan du slappe av i solen med god mat og drikke i umiddelbar nærhet av hotellet, eller du kan avlegge et besøk hos hotellets egen gourmetrestaurant FIRE.

Ærverdig hotell i Barcelona

Stort hotell i sentrum av Barcelona.
Om du ikke skal bo på Hotel El Palace, bør du ta turen innom hotellet for en titt likevel. (Foto: Booking.com)
Hotellrom i Barcelona med dobbeltseng og rød lenestol og peis i gull.
Rommene på Hotel El Palace er like elegant innredet som resten av hotellet. (Foto: Booking.com)

Hotel El Palace er et hotell med sjel. Hotellet åpnet i 1919 og er et elegant og ærverdig hotell i Barcelona. Hotellet ligger i Eixample, med flere turistattraksjoner og butikker i umiddelbar nærhet. Her får du nesten følelsen av å være på samme hotell som Julia Roberts i filmklassikeren Pretty Woman. Hvis du vil og har mulighet, så kan du også booke din egen privatsjåfør med limousin under oppholdet. Hotellet har to restauranter og en cocktail bar: L’Éclair og Winter Garden og Bluesman Cocktail Bar.

Annonselenker Booking.com

Les mer på våre temasider: