Smarte tips

Husvask: 6 supre rengjøringstips

Vi gir deg 6 supre vasketips til ett skinnende rent hjem, ved hjelp av produkt og redskap de fleste allerede har hjemme, men ikke hadde tenkt på å vaske med!

Vask huset skinnende rent med produkt du sannsynligvis allerede har hjemme: Coca Cola, sitron, olje, natron, nal og tørketrommelark.

Med disse seks triksene til vask av hus blir jobben plutselig betydelig enklere. Og best av alt: Mest sannsynlig har du allerede alle produktene i hus!

Sitron, natron, matolje, Cola og nal er alle ting som finnes i de fleste hjem. Hvis du i tillegg får tak i tørketrommelark er du klar for å teste alle disse seks smarte rengjøringstipsene. Vi sier i hvert fall «ja takk» til at som gjør at huset skinner, med litt mindre innsats. Husvask på tube: Denne kan du vaske “alt” med.

Vask toalettet med Coca Cola

Skinnende rent toalett til helgen? Ved hjelp av litt Coca Cola i doen kan du oppnå skinnende rent toalett på null komma niks.

Hell Coca Cola i do for å vaske den, og spyl så ned og vask over med dobørste. Her er et nærbilde av toalett som spyler ned vann.
Coca Cola helles ikke ofte i do, og i hvert fall ikke med en tanke om å vaske den skinnende ren. Her forklarer vi hvordan du kan få skinnende rene toalett ved å helle Cola i do.

Det eneste du trenger å gjøre er å helle litt Cola i do og la den virke litt før du spyler og vasker den bort med dobørsten. Syren i Coca Colaen vil ta seg av vasken og fungere effektivt på flekker og belegg i do.

Coca-Cola Burk 0.33l

Coca-Cola Burk 0.33l

Natron til rengjøring av kaffetrakter

Ved hjelp av litt vann og natron kan du enkelt og effektivt rense kaffetrakteren din! Tilsett 0,5 desiliter natron til en kanne vann og la det renne gjennom kaffetrakteren for å rense den.

Natron til rengjøring

Sjekk prisen her
Bilde av hand som heller olje i en liten glasskål fra en flaske med matolje som skal brukes som en del av husvasken til å fikse gamle tremøbler.
Matolje kan brukes til mer en matlaging. Blant annet for å gi liv til gamle tremøbler.

Behandle gamle tremøbler med olje

Bruker du en klut til å gni litt matolje på de gamle tremøblene dine kan du gi dem både liv og glans tilbake.

Vær obs på at dette ikke beskytter treverket. Dette er en quick-fix, så sjekk gjerne bedre opp om du er ute etter å beskytte eller rengjøre gammelt treverk. Hvordan vaske terrassen riktig.

Bilde av hender som legger olje med en klut på gamle tremøbler.
Gnir du litt matolje på gammel treverk med en klut vil du straks se stor forskjell på gamle slitte møbler.

Vask mikrobølgeovnen med sitron

Sliter du med flekker og matrester i mikrobølgeovnen kan en sitron og vann være løsningen for deg! Varm opp noen båter sitron i en skål med vann i mikrobølgeovnen og vent på at de vanskelige flekkene løses opp. Trikset vil gjøre det mye enklere å vaske flekkene bort.

Vask av hus, bilde av halve sitroner og sitronsteiner på skjærefjøl mot hvit bakgrunn.
Sitroner og litt vann i en bolle er alt du trenger for en skinnende ren mikrobølgeovn!

Nal til mer enn vindusvask

Nal finnes allerede i de fleste norske hjem, men brukes gjerne utelukkende til vask av vindu og bil. Hvordan vaske vinduene riktig.

Her er tipset som lar deg fjerne plagsomme dyrehår fra tepper og sofa med en nal. Nalen dras rett og slett over teppet eller sofaen med dyrehår og drar enkelt med seg og fjerner dyrehårene som ellers er riktig så slitsomme å fjerne.

Mikrofiberklut 3 pakk

Få tak i det her

Vask skjermer med tørketrommelark

Tørketrommelark kan brukes til å tørke av skjermer, som tv, mobil og PC. Skitt fjernes effektivt og så festes ikke støv til skjermen like lett etterpå.

Nyttige lenker:

Coop: Vaskeekspertens 7 beste triks for å ta husvasken raskere