Hva skal du spise på juleaften i år?
Av Startsiden redaksjonen
Sist oppdatert: 11. desember 2024
Julen er en tid for tradisjoner, samhold og festligheter, og for mange nordmenn står julemiddagen som selve høydepunktet. Diskusjonen om hvilken rett som er “best” til jul kan være en kilde til vennlig rivalisering.
Vestlendinger kan heve pinnekjøttet til en hellig status, mens østlendinger insisterer på at ingenting slår ribbe. Andre mener lutefisk er en essensiell del av norsk juletradisjon, mens noen ser på det som en kuriositet. Sosiale medier flommer ofte over av humoristiske innlegg om «krigen» mellom ribbe- og pinnekjøttentusiaster, og selv matprogrammer og kokker kaster seg på debatten. Men hva synes du?
Les mer på våre temasider:
Våre oppskrifter på julemat
- Ribbe i airfryer: Enkel oppskrift på sprø svor
- Risgrøt: Oppskrift på klassisk og kremet grøt
- Oppskrift på tynnribbe og familieribbe
- Hvordan få ribbe med sprø svor
- 4 geniale pinnekjøtt-triksene
- Oppskrift på julas herligste pinnekjøtt med rotmos
- Lutefisk: Oppskrift med bacon og mandelpoteter
- Ertestuing: Oppskrift på hjemmelaget stuing