Reise

Hva skjer i London? Dette er nytt og hipt

Big Ben er kjent for de fleste, og for mange synonymt med hele tårnet ved parlamentsbygningen i London. Men viste du at det egentlig bare er navnet på klokka på tårnet?

Skal du til London? Her er vår liste over kjente og mindre kjente restauranter, hotell og attraksjoner. Vi lover å overraske!

Med et hav av restauranter kan du være sikker på at du finner noe du liker i London. Spørsmålet er bare om du finner frem i jungelen. Dette er stedene vi vil besøke på vår neste tur til London:

Restauranter i London: 

Fasaden til restauranten The Fat Duck ligger, som ligger i Berkshire en times kjøretur fra London. (Foto: The Fat Duck)

Gjort kjent for mange av oss i Masterchef Australia kom Heston Blumenthal inn i livene våre som et gastronomisk geni. Med sine kreative ideer og oppskrifter som gjør mat om til kunst og lab-eksperiment, kan du på restauranten hans The Fat Duck forvente deg molekyler gastronomi med retter du ikke før har sett maken til. Restauranten er langt fra ny, men likevel en unikum som holder seg like relevant nå snart 30 år etter at de for første gang åpnet dørene. 

Verdenskjent dessert fra The Fat Duck like utenfor London. Ikke som andre desserter du får servert på restauranter, med sine svevende element. (Foto: The Fat Duck)

Restauranten som har blitt kåret til verdens beste og blitt tildelt tre stjerner i  Michelinguiden finner du i Berkshire én times kjøretur fra London sentrum. 

Andre restauranter verdt å merke seg er den asiatiske Kaiseki restauranten Roketsu. Her fått du servert Kaiseki middag, som enkelt forklart er flere flotte japanske retter servert og tilberedt etter gamle tradisjoner, og med stor prestisje. 

Rimeligere Restauranter:

Da begge de overnevnte restaurantene gjør seg bemerket i lommeboka kommer det her litt rimeligere alternativ til spennende middag eller lunsj i London:

Bilde av fasaden til restauranten Noble Rot Wine bar and restaurant i London.
Fasaden til restauranten Noble Rot Lamb's Conduit. En av Londons hippeste restauranter, som flere ganger har blitt omtalt av Londons mest anerkjente magasin og aviser. (Foto: Juan Trujillo Andrades)

Bestill rimelige 2, eller 3 retters på kritikerroste Noble Rot Lamb´s Conduit. En restaurant som nevnes i The Sunday Times Magazine sin liste “Best Places to Eat In The UK”. Restauranten spiller også en rolle i flere andre prestisjetunge lister over restauranter og barer i London.

The Telegraph forklarer restauranten godt: “Noble Rot er et fantastisk sted for alle som elsker vin. Restauranten er også et utmerket sted for dem som liker å drikke under dempet belysning i en god atmosfære” – Victoria Moore.

Utvalg av vin hos NobleRot-restaurant i London.
Noble Rot er kjent som både en rimelig, men veldig god restaurant, men også som en restaurant som kan vin. (Foto: Juan Trujillo Andrades)

Er det asiatiske smaker du er ute etter kan du oppleve det filippinske kjøkken på Sarap Bistro. Restauranten med navnet Sarap som betyr «nydelig» serverer klassiske filippinske retter. Verdt å merke seg er også at restauranten ble åpnet med håp om å kunne samle inn penger for å hjelpe andre, blant annet unge fattige studenter på Filippinene. 

Attraksjoner i London:

London er en by full av attraksjoner, museer, opplevelser, shopping og historie. Vi har samlet noen velkjente favoritter i byen, men tror også vi kan overraske med både nummer 1 og 5!

1. The O2: Klatre 52 meter over bakken

Bilde av The O2 arena. En
The O2 arena, eller Millenniumdomen som den også blir kalt , er den største billett-selgende arenaen i verden, og byr på konserter, underholdning og sport. (Foto: Booking.com)

Er du ute etter aktivitet og spenning kan vi anbefale deg å ta «The O2 Climb». Her får du på klatreutstyr og tatt med til toppen av den verdenskjente flerbruksarenaen. Du vil bli guidet den 1,5 time lange turen til toppen av bygget av en turguide.

Når du når toppen står du med begge føttene godt ankret på den kjente sport- og musikkarenaen «The O2». Turen opp den 52 meter høye bygningen, som er verdens travleste musikkarena, gir deg en flott utsikt over London og best av alt en skikkelig mestringsfølelse.

Merk: The O2 er midlertidig stengt da deler av taket løsnet under kraftig vind tidligere i år.

Hotell i nærheten:

Hotell i nærheten av The O2:

Intercontinental London – The O2

På Intercontinental London føler du deg som en VIP takket være service i verdensklasse!
Bestill overnatting her

2. Tower bridge og Tower of London:

Tower Bridge i london, over Themsen, en solskinnsdag.
Tower Bridge, ofte kalt London Bridge, er en kombinert klaffe- og hengebro over Themsen i London. Den ligger ved Tower of London som også har gitt broen dens navn. (Foto: Colourbox)

Ta deg en tur over Themsen på Tower bridge, også ofte ved en feiltakelse kalt for London Bridge. Broen har med tiden blitt et landemerke i byen med sine flotte utsmykkinger, og nærhet til the Tower of London. Er du litt ekstra eventyrlysten kan du ta deg en tur i glasstunnelen over broen og nyte en flott utsikt over Themsen og byen. 

Like i nærheten, på Tower of London kan du oppleve 1000 år med historie i det tidligere kongelige slottet, borgen og beryktede fengselet. 

Tower of London er en populær attraksjon i London. Her i solskinn med Themsen i forgrunn.
(Foto: Colourbox)

Ikke langt fra Tower Bridge finner du også merkverdige City Hall, det runde bygget av glass helt nede ved themsen. Ta deg en pust i bakken og sett deg på en benk, mens du iakttar lokale pendlere som passerer deg.

Hotell i nærheten av Tower of London og Tower Bridge:

DoubleTree by Hilton Hotel London

Booker du rom på DoubleTree by Hilton Hotel London bor du bare en 5-minutters spasertur fra Tower of London og Tower bridge. Hotellet er luksuriøst innredet, har lydisolerte rom og tilbyr besøk i baren Savage Garden på taket, med flott utsikt over Londons silhuett.
Book din overnatting hos Booking.com

3. London Bridge:

Vi anbefaler deg å ta en spasertur over London Bridge. Den kjente broen som tar deg fra sentrum av London til Southwark, forbi både Big Ben og Det britiske parlamentet. Vår egen Olav den Hellige ødela faktisk en tidligere versjon av nettopp London Bridge i 1014. Han forsøkte da å ta tilbake kontrollen over byen, og stjele makten fra danske Kong Ethelred II.

Hotell i nærheten:

Hotell i nærheten av London Bridge:

Montcalm Royal London House-City of London

Bo midt i London på Montcalm Royal London House-City of London. Her finner du også 2 barer og 2 restauranter om du vil holde deg i nærheten av hotellet når du spiser, og romservice tilbys døgnet rundt.
Bestill overnatting hos Booking.com

4. Madame Tussauds London:

Bilde av voksfigurer av Dua Lipa (i rosa drakt) og The Rock, Dwayne Johnson fra Madame Tussauds i London
Voksfigurer av verdenskjente Dua Lipa og Dwayne Johnson, kjent under kallenavnet "The Rock" fra Madame Tussauds, London.

Har du en drøm om å møte stjerner som Beyonce, Ed Sheeran, Taylor Swift? Skuespillere som Zendaya, The Rock, Brad Pitt, eller legender som David Beckham? Dette får du sjansen til på Madame Tussauds i London. I hvert fall nesten.

Voksfigurene deres er så virkelighetsnære at det skal godt gjøres å ikke la seg lure. Her har du bilder av favoritter innen musikk, film, sport og reality til både minneboken og Spachat-historien. 

Du finner til og med Hennes Kongelige Høyhet dronning Elizabeth på Madame Tussauds i London. Her er voksfiguren av henne fra museet.
Du finner til og med Hennes Kongelige Høyhet dronning Elizabeth på Madame Tussauds i London. Her er voksfiguren av henne fra museet.

Hotell i nærheten av Madame Tussauds:

Hotell i nærheten av Madame Tussaud’s:

Americana Hotel

Bare en kort spasertur fra Regent’s Park ligger Americana Hotel. Madame Tussaud’s ligger bare 600 meter unnna.
Book din overnatting i nærheten av Madame Tussaud’s her

5. Emirates Air Line pod:

Bilde av en kabelbil av Emirates Air Line pod en kveld i London.
Kabelbil på Emirates Air Line pod på vei over Themsen tar deg fra Royal Victoria Dock til Greenwich Park og tilbake. (Foto: Booking.com)

På en taubane 90 meter over Themsen flyver vognene hvor du i tillegg til spektakulær utsikt, kan komme deg fra a-b i en fei. Den 10 minutter lange turen som tar deg fra Royal Victoria Dock til Greenwich Park blir flittig benyttet av lokalbefolkningen på deres daglige turer rundt i London. Det beste, for utenom utsikten, er det at turen ikke veldig rimelig. Har du Oyster-kort får du i tillegg enda rimelige billetter. 

Er du heldig kan du også besøke byen når det arrangeres pop-up restaurant på kabelbanen. Tidligere har nemlig banen huset pop-up restaurant i regi av den franske kokken Jimmy Garcia. Vi anbefaler derfor å følge litt med før turen, om du kunne tenke deg å overvære lignende opplevelser. 

Hotell:

Batty Langley’s

Drøm deg bort til Downton Abbey med en natt på Batty Langley’s. Hotellet holder til i det trendy området Spitafields i London, en 20-minutters spasertur fra Tower of London. Et boutique-hotell til en god pris midt i London. 
Bestill overnatting hos Booking.com

Les mer på våre temasider: