Shopping

Brodder: Hvilke er best til ulike formål?

Bilde av peson som strammer stroppene på et par
Nordic Grip-brodder av typen 
Nordic Grip running. Broddene er tredd utenpå et par med svarte joggesko fra Asics med oransje detaljer og lisser og personen står på et snødekket underlag. Vi firteller hvilke brodder som er bst til ulike formål!
Lyst på brodder men usikker på hvilke brodder som er best til ditt formål? Vi forklarer hva som er forskjellen på brodder med pigger, turbrodder og spiralbrodder, og når du skal velge hvilke. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Guider)

Brodder er for mange en nødvendighet så fort snøen har falt. Her er guiden som viser deg hvilke brodder som er best til forskjellige formål.

Brodder er for mange hjelpemiddelet som sikrer trygg gange og muligheten for å komme seg rundt, selv i tider med mye is og snø. For noen er de en absolutt nødvendighet for å unngå skader, mens de for andre er utstyret som gjør det mulig å opprettholde turer i skog og fjell samt joggeturer ute selv på snø, eller hålkeføre.

Vi har tatt for oss ulike brodder, og under foklarer vi hvilke som passer til forskjellig bruk!

Sliter du med mer vinter-problematikk? Her har vi samlet alle smarte tips, inspirasjon og artikler som omhandler vinter

Vanlige brodder: Fint for turer i byen eller nabolaget

Bilde av person som står ute i naturen med hus og blokker i bakrgunnen og som har på seg Nordic Grip-brodder av typen Nordic Grip running. Broddene er tredd utenpå et par med svarte joggesko fra Asics med oransje detaljer og lisser og personen står på et snødekket underlag. Vi forteller hvilke brodder som er best til ulike formål!
Brodder med pigger er gjerne det beste valget for deg som vil ha brodder til hverdagslige gjøremål rundt om på brøytet vei i nabolaget eller i byen. (Foto: Cecilie Aasland / ABC Guider)

Vanlige brodder er supre for deg som trenger ekstra feste for hverdagslige gjøremål rundt om i byen eller nabolaget. De er derimot ikke spesielt godt egnet til marka. Der anbefales det heller at du går til anskaffelse av et par passende turbrodder spesielt egnet til ditt bruk og turområde.

Er du ikke helt sikker på om du skal gå for brodder eller piggsko? Her får du svaret på hva som passer deg samt hvilke brodder og piggsko som er best i test

NORDIC GRIP - WALKING XL STR 45 - 47

NORDIC GRIP – WALKING XL STR 45 – 47

Pris akkurat nå: 129 kroner
Gå til Apotera her
Nordic Grip Mini Pink Strl 35-41

Nordic Grip Mini Pink Strl 35-41

Pris akkurat nå: 86 kroner
Gå til Teknikproffset her

Turbrodder: Fint på tur, men ikke på forskjellig underlag

Turbrodder er brodder med ekstra kraftig kjetting og ekstra lengde på selve broddene. Her legger du hele vekten din på de skarpe broddene og de er derfor ikke ideelle innendørs. Dette sikrer derimot et veldig godt feste. På grunn av de skarpe broddene på disse er de derimot heller ikke godt egnet for gange på bar asfalt eller steinete underlag.

Disse broddene er forresten best i test!

Turbrodder
Chainsen Trail brodder - Str. M (37-40)

Chainsen Trail brodder – Str. M (37-40)

Pris akkurat nå: 399 kroner
Gå til Magasinet her
Turbrodder
Snowline Chainsen Pro Brodder Xxl Grå 48-52 48-52

Snowline Chainsen Pro Brodder Xxl Grå 48-52 48-52

Pris akkurat nå: 359 kroner
Gå til Skitt Fiske her
Turbrodder
Veriga Mount Track brodder

Veriga Mount Track brodder

Sjekk prisen her

Spiralbrodder og andre brodder til løping

Spiralbrodder er et godt valg for deg som skal ut og løpe. Her fordeles vekten på større områder enn med turbroddene. Men vær obs på at spiralbroddene, på grunn av at de også treffer undersiden av skoen, kan skade skoene over tid. Spiralbrodden har også gjerne pigger og dette sikrer godt grep under løpeturer og på glatta. Disse passer på stort sett alle joggesko.

Dette er årets beste løpe- og piggsko til trening om vinteren.

Spiralbrodder
Yaktrax Run Brodder M 41-43

Yaktrax Run Brodder M 41-43

Pris akkurat nå: 510 kroner
Gå til Milrab her
Vanlige brodder til løping
Nordic Grip Running & Hiking Brodder 32-37

Nordic Grip Running & Hiking Brodder 32-37

Pris akkurat nå: 199 kroner
Gå til Fjellsport her

Her finner du forresten løpe- og joggesko som er best i test.

Brodder til barn

Vi har også funnet frem to varianter av brodder til barn. Ene paret er av typen med pigger under hele foten, mens den andre er med pigger bare på hæl.

Til barn
Snowline Kids Brodder

Snowline Kids Brodder

Sjekk prisen her

Hva bør man se etter når man skal velge brodder?

Hvilke brodder er best?

Når det kommer til valg av brodder er det lurt å tenke på hva du skal bruke dem til. Her finnes det et hav av forskjellige typer og et godt utvalg fra forskjellige produsenter. Kanskje mest kjent er merker som Snowline, Yaktrax, Helfots og Nordic Grip.

Skobrodder finner du både hos sportsbutikker som XXL, alt-mulig-butikker som Biltema og Europris, men også hos barnebutikker og på apotek. Husk derfor på å vurdere hva du skal bruke dem til før du henger deg opp i merke.

Skal du bruke dem til hverdagslige turer og ærender til og fra butikken eller rundt om i byen, med varierende underlag? Skal du gå inn og ut av butikker? Skal du ut på løpetur eller ta deg en god tur i skogen? Alle disse formålene stiller forskjellige krav til valg av brodder. Tenk derfor på:

Bruk: Hvordan skal du bruke broddene? Skal du ta dem av og på, eller vil du ha brodder du kan bruke på hele turen din uten å måtte ta dem av?

Pris: Hvor mye ser du for deg å betale for broddene? Her finnes det mye og i mange forskjellige prisklasser.

Formål: Skal du bruke broddene på turer til butikken, turer i skog og mark eller på joggeturer?

Dette er forresten de beste piggskoene for damer.