Smarte tips

Prissjekk: Billige mobilabonnement akkurat nå

Smilende dame som holder en mobiltelefon i hånden. Her finner du de billigste mobilabonnementene.
Et mobilabonnement kan være mange penger spart om man velger et som er billig. Vi har samlet de billigste- og beste mobilabonnementene på markedet. (Foto: Colourbox)

Er du ute etter et billig mobilabonnement? Her finner du de billigste mobilabonnementene med datapakker fra 1-30 gigabytes.

Hvilket mobilabonnement skal jeg velge? I disse dager er det ingen tvil om at mobiltelefonene våre er en svært sentral del av dagliglivet til mange, både som et arbeidsredskap, til underholdning og ikke minst til å holde kontakten med venner og familie. Tenk at vi går rundt med hele verden i lomma!

Rekordbillig

NiceMobil 1GB

Kun 95 kroner pr/måned
Les mer om abonnementet her

Da sier det jo seg selv at et godt og pålitelig mobilabonnement er viktig for at telefonen i det hele tatt skal kunne kommunisere med omverdenen, og i en tid hvor mange har en ekstra presset økonomi er det jo ålreit å betale så lite som mulig. Det er også slik at stadig færre bruker SMS og tradisjonelle ringeminutter, men heller melder og ringer gjennom apper som bruker mobildata.

Vil du ha flere tips til hvordan du kan spare penger? Sjekk ut samlesiden vår for økonomi.

Hvem har det beste mobilabonnementet for deg som vil ha billig data?

Mange forbrukere har høy lojalitet til telekom-selskapene de «alltid» har brukt, og selv om det er fint og trygt med det vante, kan det være mye å tjene på å gå for en av de mindre utfordrer-aktørene på markedet, som presser prisene for å tiltrekke seg nye kunder.

Vi går inn i en tid hvor vi som forbrukere bør se på få å ned månedlige kostnader. Da kan det være lurt å se på mobilabonnement du har i dag. I 2021 sa en av to at det er minst to år siden de byttet mobilabonnement sist, ifølge Forbrukerrådet.

Vi har brukt sammenligningstjenestene til tek.no og bytt.no til å finne de billigste datapakkene til deg som trenger litt, middels eller mye data per februar 2024.

Billigste mobilabonnement med litt data

1 GB:

Om du ennå er av «den gamle skolen» og foretrekker å ringe og melde på mer tradisjonelt vis, og kanskje heller ikke bruker mobilen til noe stort mer enn det, trenger du jo heller ikke særlig mye mobildata. Dette abonnementet fra ICE-eide NiceMobil gir deg 1 gigabyte med data i måneden, samt ubegrenset tale, SMS og MMS til 95 kroner i måneden uten bindingstid.

Rekordbillig

NiceMobil 1GB

Kun 95 kroner pr/måned
Les mer om abonnementet her

5 GB:

Om du trenger å kunne surfe litt mer på internett, se litt videoer og bilder og lese nettaviser tilbyr NiceMobil et tilsvarende abonnement med 5 gigabytes med data til 148 kroner i måneden.

Billigst mobilabonnement med middels data

8 GB:

Om 5 gigabyte med data i måneden blir litt i det minste laget, tilbyr Aller Media-eide PlussMobil et abonnement med 8 gigabyte i måneden, samt 1000 ringeminutter, SMSer og MMSer med Telenor-dekning og bruk i EU inkludert til 199 kroner i måneden.

Billigst mobilabonnement med mye data

12 GB:

Har du behov for en god del mer mobildata i måneden er dette abonnementet et godt alternativ.

For bare 198 kroner i måneden får du 12 gigabytes med data i tillegg til fri tale og meldinger fra NiceMobil. Med “data rollover” går eventuelle bytes du ikke bruker opp over i neste måneds kvote, som er perfekt om databruken din varierer fra måned til måned.

15 GB:

NiceMobil tilbyr også 15 gigabytes med samme vilkår og fordeler til kun 248 kroner i måneden.

30 GB:

Om du er en storbruker av data, er dette abonnementet fra PlussMobil helt perfekt. For kun 298 kroner i måneden kan du virkelig slå deg løs.

Les mer på våre temasider: