Smarte tips

Prissjekk: Billige mobilabonnement akkurat nå

Smilende dame som holder en mobiltelefon i hånden. Her finner du de billigste mobilabonnementene.
Et mobilabonnement kan være mange penger spart om man velger et som er billig. Vi har samlet de billigste- og beste mobilabonnementene på markedet. (Foto: Colourbox)

Er du ute etter et billig mobilabonnement? Her finner du de billigste mobilabonnementene med datapakker fra 1-25 gigabytes.

Hvilket mobilabonnement skal jeg velge? I disse dager er det ingen tvil om at mobiltelefonene våre er en svært sentral del av dagliglivet til mange, både som et arbeidsredskap, til underholdning og ikke minst til å holde kontakten med venner og familie. Tenk at vi går rundt med hele verden i lomma!

Da sier det jo seg selv at et godt og pålitelig mobilabonnement er viktig for at telefonen i det hele tatt skal kunne kommunisere med omverdenen, og i en tid hvor mange har en ekstra presset økonomi er det jo ålreit å betale så lite som mulig. Det er også slik at stadig færre bruker SMS og tradisjonelle ringeminutter, men heller melder og ringer gjennom apper som bruker mobildata.

Vil du ha flere tips til hvordan du kan spare penger? Sjekk ut samlesiden vår for økonomi.

Mange forbrukere har høy lojalitet til telekom-selskapene de «alltid» har brukt, og selv om det er fint og trygt med det vante, kan det være mye å tjene på å gå for en av de mindre utfordrer-aktørene på markedet, som presser prisene for å tiltrekke seg nye kunder.

Vi går inn i en tid hvor vi som forbrukere bør se på få å ned månedlige kostnader. Da kan det være lurt å se på mobilabonnement du har i dag. I 2021 sa en av to at det er minst to år siden de byttet mobilabonnement sist, ifølge Forbrukerrådet.

Vi har brukt sammenligningstjenestene til tek.no og bytt.no til å finne de billigste datapakkene til deg som trenger litt, middels eller mye data per april 2023.

Billigste mobilabonnement med litt data

1 GB:

Om du ennå er av «den gamle skolen» og foretrekker å ringe og melde på mer tradisjonelt vis, og kanskje heller ikke bruker mobilen til noe stort mer enn det, trenger du jo heller ikke særlig mye mobildata. Dette abonnementet fra ICE-eide NiceMobil gir deg 1 gigabyte med data i måneden, samt ubegrenset tale, SMS og MMS til 95 kroner i måneden uten bindingstid.

5 GB:

Om du trenger å kunne surfe litt mer på internett, se litt videoer og bilder og lese nettaviser tilbyr NiceMobil et tilsvarende abonnement med 5 gigabytes med data til 150 kroner i måneden.

Billigst mobilabonnement med middels data

8 GB:

Om 5 gigabyte med data i måneden blir litt i det minste laget, tilbyr Aller Media-eide PlussMobil et abonnement med 8 gigabyte i måneden, samt 1000 ringeminutter, SMSer og MMSer med Telenor-dekning og bruk i EU inkludert til 195 kroner i måneden.

10 GB:

Mobiloperatøren Happybytes har et abonnement med Telenor-dekning samt fri tale og meldinger inkludert, hvor du får 10 gigabytes for 198 kroner i måneden.

Billigst mobilabonnement med mye data

12 GB:

Har du behov for en god del mer mobildata i måneden er dette abonnementet et godt alternativ.

For bare 200 kroner i måneden får du 12 gigabytes med data i tillegg til fri tale og meldinger fra NiceMobil. Med «data rollover» går eventuelle bytes du ikke bruker opp over i neste måneds kvote, som er perfekt om databruken din varierer fra måned til måned.

15 GB:

NiceMobil tilbyr også 15 gigabytes med samme vilkår og fordeler til kun 250 kroner i måneden.

25 GB:

Om du er en storbruker av data, er dette abonnementet fra PlussMobil helt perfekt. For kun 289 kroner i måneden kan du virkelig slå deg løs. Og takket være Aller-media eierskapet av PlussMobil får du også alle digitale utgaver av Dagbladet, Se og Hør, KK, Allers, Vakre Hjem & Interiør, VI OVER 60, Magasinet og PåTV inkludert i abonnementet.

30 GB

ICE Mobil gir deg nå et knalltilbud på en utrolig datapakke. Nå får du 30 GB mobildata de første to månedene for kun 99 kroner i måneden. Abonnementet har heller ingen hastighetsbegrensninger og du får fri tale, MMS og SMS samt Data Rollover.


Etter kampanjeperioden vil prisen bli fra 349 kroner måneden. Prisen baserer seg på datamengde brukt under kampanjeperioden.

ICE 30GB for 99 kroner måneden

Les mer om abonnementet her

Les mer på våre temasider: