Hus

Hvordan bli kvitt bananfluer

Bananfluer er ekstremt plagsomme. Heldigvis finnes det råd om hvordan du skal bli kvitt dem. Vi viser deg hvordan.

De fleste har nok opplevd å få en ansamling av bananfluer på kjøkkenet fra fruktkurven eller kanskje fra urtepotta. Noen ganger kan det virke helt umulig å bli kvitt alle fluene før de legger egg og igjen blusser opp i en stor sverm.

Få flere smarte tips og triks fra Startsiden Guider.

Bananfluer er et plagsomt dyr som legger egg i frukt og grønnsaker. Her er våre beste tips til hvordan du kan bli kvitt dem.
Bananfluer er et plagsomt innsekt som legger egg i frukt og grønnsaker. Her er våre beste tips til hvordan du kan bli kvitt dem. (Foto: Colourbox)

Hvorfor kommer bananfluer?

Bananfluen kommer opprinnelig fra tropiske områder, og er egentlig ikke en naturlig del av norsk fauna. Fluene har i midlertid kommer til Norge via frakt av frukt og grønnsaker der fluene opprinnelig kommer fra. Frukt og grønnsaker som epler, bananer, mango og tomater er noe av det bananfluene liker aller best. Fluene legger små egg i skallet på frukten og formerer seg raskt i varme temperaturer.

Ekspertene anslår at det tar ca 10 dager fra en bananflue legger et egg til det klekkes en ny flue. Det er derfor viktig å ta kverken på fluene så raskt som mulig for å unngå at det igjen blusser opp til en stor sverm.

Felle for bananfluer

Har du først vært uheldig og bananfluene har flyttet inn hos deg, kan du enkelt lage effektive feller som tar knekken på de over natten.

Vår erfaring er at feller som inneholder øl eller rødvin er de beste, men har du ikke det tilgjengelig kan du se flere smarte oppskrifter på feller du kan lage av det du allerede har i kjøkkenskapet ditt i videoen øverst i artikkelen.

Lykke til!