Gjør det selv

Hvordan bli kvitt klegg: Lag en kleggfelle

En hunnklegg kan legge hele 100-800 egg i løpet av sine 2-3 uker lange fruktbare liv. Før dette har de norske kleggene gjerne brukt ett, eller til og med opptil to år som larve. (Foto: Colourbox)

Sliter du med plagsomme klegg? Hva med en hjemmelaget kleggfelle? Slik lager du fellen som hjelper deg med å bli kvitt kleggen.

Klegg er uten tvil en pest og en plage på varme sommerdager. Mang en nordmann har opplevd å få bad eller måltid avbrutt av de store fluene som i følge Wikipedia blir blir fra 7 til over 25 millimeter lange.

Mygg: 5 tips som holder myggen unna

Hvordan bli kvitt kleggen

Kleggen kan være en pine i de ukene de er mest aktive på sensommeren. Den kan være plagsom både for mennesker og beitende dyr. Vissnok tiltrekkes kleggen av svette samt mennesker i bevegelse. Vi har testet å lage en enkel felle som sies å tiltrekke seg kleggen, fremgangsmåten ser du i videoen under:

Hvordan lage hjemmelaget kleggfelle:

I videoen over viser vi deg hvordan du enkelt kan lage en hjemmelaget kleggfelle.

Alt du trenger for å lage en egen kleggfelle er svart plast og fluetape. Vi brukte svarte ballonger i plast, men du kan også fint bruke en svart søppelpose eller en svart plastball.

Kleggen har infrarødt syn, og tiltrekkes av varmen den svarte plasten produserer. Hvis du limer fluetape på fellen din, kan du være så heldig å fange mange plagsomme klegg over noen dager.

Hvordan bli kvitt maur i hus og hage

Fest en snor på fellen og heng den opp utendørs ikke langt fra folk og husdyr. Se oppskriften vår i videoen øverst i artikkelen, og del gjerne tipset videre.

Hvorfor biter kleggen

I likhet med myggen er det bare hunnklegg som suger blod, mens herrene holder seg til nektar og polen fra blomster. Grunnen til at kleggen biter er i følge FHI for å bruke blodet til å utvikle eggene sine.

Hvordan bli kvitt brunsnegler i hagen

Middel mot kleggbitt:

Er uhellet allerede ute er det heldigvis grep du kan ta for å lindre kleggbittet. Det finnes flere middel mot klegg og alt fra spray til salve anbefales. Her er våre forslag:

Middel mot klegg:
Annonselenke

Les mer på våre temasider: