Bolig

Hvordan bli kvitt maur i hus

Nærbilde av maur inne i et hus.
Sliter du med maur inne i huset ditt? Slik blir du kvitt dem! (Foto: Colourbox)

Har du fått maur i hus? Vi gir deg svaret på hvordan du ved hjelp av to enkle tips kan bli kvitt de plagsomme skadedyrene både inne og ute

Lurer du på «hvordan bli kvitt maur inne»? I Norge finnes det en rekke varianter av maur, men spesielt stokkmauren bør du være ekstra oppmerksom på, da de gnager på treverk.

En annen maurtype som liker seg godt i hjemmet ditt er svart jordmaur, ifølge FHI også kjent som sukkermaur. På våren trekker de gjerne innendørs på jakt etter mat, men reiret deres befinner seg som regel ute. Om reiret befinner seg utendørs er de i større grad til bry enn de er til skade.

til utendørs bruk
Kvitt Strøpulver mot maur 250 g

Kvitt Strøpulver mot maur 250 g

Pris nå: 119 kroner hos Bondekompaniet
Her får du den til laveste pris

Om reiret derimot er innendørs bør du ta grep for å bekjempe dem, da de gjerne spiser av myke byggematerialer som isoporisolasjon eller råttent treverk.

Sliter du med andre skadedyr? Sjekk ut vår samleside for skadedyr her!

Hvordan bli kvitt maur i hus:

Er ulykken først ute, og mauren har tatt bolig i hjemmet ditt, er det flere ting du selv kan gjøre for å bli kvitt dem igjen:

1. Bli kvitt maur i hus med lokkeboks:

Lokkebokser er en effektiv bekjempelse av maur i og rundt hus og bygninger. Mauren tar med seg lokkemiddelet fra boksene til bolet, og i løpet av ca en uke er hele maurbolet bekjempet. Denne typen maurmiddel er veldig enkel å bruke, det eneste du trenger å gjøre er å plassere lokkeboksene et sted maurene passerer.

Lokkebokser egner seg spesielt godt til innendørs bruk. Den kan også brukes utendørs, men da på mindre områder som altaner og terrasser.

Kvitt Q maurlokkeboks

Kvitt Q maurlokkeboks

Pris nå: 70 kroner hos jem & fix
Her får du den til laveste pris

Har du bananfluer i hus? Slik blir du kvitt dem!

2. Hvordan bli kvitt maur hjemme med insektspray:

Maurspray er et maurmiddel, med rask virkning mot maur og krypende insekter. Dette er valget for deg som vil ha et effektivt middel som kan brukes både innendørs og utendørs.

Kvitt Maurspray 500 ml

Kvitt Maurspray 500 ml

Pris nå: 159 kroner hos Bondekompaniet
Her får du den til laveste pris

Et annet alternativ er Permetrin som er en meget effektiv og langtidsvirkende insektsspray som tar knekken på blant annet maur, skjeggkre, fluer og edderkopper. Det er også verdt å merke seg at Permetrin vil ha virkning i hele 4-6 uker etter spraying.

Trinol super permetrin 500ml

Trinol super permetrin 500ml

Pris nå: 139 kroner hos Skadedyrshop
Her får du den til laveste pris

4 tips: Hvordan forebygge maur i hus:

  1. For å forhindre en maurinvasjon innendørs, bør du først og fremst unngå at trær og busker har grener som henger nær husveggen.
  2. Du må heller ikke stable treverk eller ved inntil huset ditt. 
  3. Hold vinduskarmer rene og mal dem med jevne mellomrom. Husk også på å ventilere godt i kjeller og på loft.
  4. Oppbevar søtsaker i tette bokser, og ikke la smuler og søl ligge på kjøkkenbenken. Tett sprekker og hull i grunnmuren, og dekk ventilasjons-luker med finmasket netting.

Les mer på våre temasider: