Smarte tips

Hvordan bli kvitt nupper på klær uten nuppefjerner?

Bilde av lilla barberhøvel på ullgenser. Før nuppefjerning til venstre og etter til høyre. Vi viser deg hvordan bli kvitt nupper på klær uten nuppefjerner
Har favoritt-genseren eller plagget nuppet seg? Selv uten en nuppefjerner kan du kjapt og enkelt fjerne nupper fra plagg. Vi viser hvordan! (Foto: ABC Brand Studio)

Hvordan fjerne nupper fra klær uten nuppefjerner? Her har du et enkelt og effektivt tips hvor nuppene fjernes ved hjelp av barberhøvel.

Til gangene du står der uten nuppefjerner, og det eneste som passer til antrekket, eller holder deg varm den kalde vinterkvelden, er favorittgenseren som dessverre har fått nupper. Da er det dette trikset du må å ha i mente for her trenger du ikke mer et nuppete plagg og en barberhøvel for å få bukt med de plagsomme små hårballene.

Hvorfor nupper klær seg og hvilke stoff nupper?

La oss starte med å se på hvor nuppene kommer fra før vi går videre til trikset som fjerner nuppene omtrent like fort som de kom. 

Bilde av lilla barbBilde av ullgenser før og etter nuppefjerning uten nuppefjerner. Før nuppefjerning til venstre og etter til høyre. Vi viser deg hvordan bli kvitt nupper på klær uten nuppefjernererhøvel på ullgenser. Før nuppefjerning til venstre og etter til høyre. Vi viser deg hvordan bli kvitt nupper på klær uten nuppefjerner
Her har vi fjernet nupper på ullgenseren uten nuppefjerner. Før til venstre og etter til høyre. (Foto: ABC Brand Studio)

Ifølge Klardag.no skyldes gjerne nupper på klær overskuddsfibre i nye plagg eller det at selve tekstilet i klærne nupper seg. De skriver også at nupper kan komme av at ulike tekstiler er i kontakt med hverandre eller at selve plagget er laget av flere tekstiler. Her drar de frem kombinasjonen mellom naturlige og syntetiske fibre som et eksempel. De kan nemlig avsløre at det oftest er blandingsstoffer som nupper seg og at det nærmest er å forvente ved disse blandingene.

Har ullgenseren krympet? Slik kan du redde den

Hvordan fjerne nupper på genser?

Dette trenger du: 

  • Nuppete klesplagg
  • Barberhøvel

Slik fjernet du nupper på plagg ved hjelp av en barberhøvel: 

  1. Legg plagget flatt på et hardt og jevn underlag. 
  2. Strekk litt i tøyet slik at det ligger litt fast med ene hånden
  3. Begynn å «barbere» bort nuppene med forsiktige bevegelser over plagget. Her er det viktig å være forsiktig slik at du ikke ødelegger plagget. 
  4. Lykke til!  

Genialt triks! Så enkelt fjerner du stearin fra tekstiler

Les mer på våre temasider: