Smarte tips

Hvordan knyte slips

Lurer du på «hvordan knyte slips»? Jo, slik knyter du slips på en enkel måte! Vi gir deg video og åtte enkle trinn du kan følge.

17. mai og årets slipsknute må knytes. Enda et år hvor teknikken enda ikke helt sitter og fjorårets lovnader om å lære deg å knytte slips har gått rett i glemmeboken? Frykt ikke, her får du fremgangsmåte både i video, og skriftlig form.

Å knyte et slips kan virke som en utfordring for mange, spesielt for de som ikke er vant med å bruke slips ofte. Men med litt øvelse og ved hjelp av noen enkle trinn kan du lære å knyte slips som en proff på kort tid. Vi viser deg hvordan.

Her finner du alle saker vi skriver om herremote og klær til herre.

Perfekt til 17. mai
Sett med slips og lommetørkle

Sett med slips og lommetørkle

Sjekk prisen her

8 trinn: Hvordan knyte slips

  1. Juster slipslengden: Før du begynner å knyte slipset, må du sørge for at slipslengden passer til halsen din. Dette kan gjøres ved å justere lengden på slipset, enten ved å stramme eller løsne slipseknuten. En generell tommelfingerregel er at slipset skal nå midt på beltet ditt.
  2. Plasser slipset: Legg slipset rundt halsen din med den brede enden på høyre side og den smale enden på venstre side. Den brede enden skal henge ned omtrent dobbelt så langt som den smale enden.
  3. Kryss den brede enden over den smale enden: Ta den brede enden av slipset og kryss den over den smale enden slik at den nå henger på venstre side.
  4. Knyt en løs knute: Ta den brede enden av slipset og trekk den opp og over den smale enden. Trekk den deretter ned gjennom løkken rundt halsen din. Dette vil danne en løs knute som du kan justere senere.
  5. Kryss den brede enden under den smale enden: Ta den brede enden av slipset og kryss den under den smale enden, og ta den deretter opp gjennom løkken rundt halsen din igjen.
  6. Før den brede enden over og gjennom løkken: Ta den brede enden av slipset og før den over den smale enden igjen og deretter opp gjennom løkken rundt halsen din.
  7. Stram slipsknuten: Hold den smale enden av slipset og dra forsiktig i den brede enden for å stramme slipsknuten. Juster slipsknuten etter ønske ved å dra i den brede enden for å løse den opp eller stramme den.
  8. Juster slipslengden igjen: Sjekk at slipslengden er korrekt og juster etter behov.

I tillegg til de grunnleggende trinnene for å knyte et slips, finnes det ulike varianter av slipsknuter som kan gi ulike uttrykk. Noen av de vanligste slipsknutene inkluderer Windsor-knuten, halv Windsor-knuten og Four-in-Hand-knuten.

Få også med deg: Hvordan knyte de 5 klassiske slipsknutene

Les mer på våre temasider: