Smarte tips

Hvordan koke egg

Slik koker du perfekt  egg hver gang.
Slik koker du perfekt egg hver gang. (Foto: Redaksjonen)

Å koke egg er for mange en kunst, og det finnes mange tips til et perfekt kokt egg. Vet du hvor mange minutter du trenger? Her får du svaret.

Det finnes lite som er bedre enn et kokt egg en lørdags- eller søndagsmorgen, og de fleste har sine egne preferanser for hvordan man koker det perfekte egget. I videoen under kan du se hvor mange minutter du virkelig trenger for å få til perfekt bløtkokt, smilende eller hardkokt egg – hver gang.

Hvor lang koketid egget trenger kommer an på hvilken konsistens du selv ønsker på egget.

Tips: Ta eggene ut noen minutter før koking. Kalde egg sprekker nemlig fortere enn romtempererte.

Har du testet å koke egg i mikroen? Her får du tre måter som gjør at du lykkes hver gang.

Hvor lenge skal egget koke?

Her får du en full oversikt over hvor mange minutter egget skal koke ut i fra hvordan du ønsker sluttresultatet. For å få et perfekt resultat etter koking bør du legge egget i iskaldt vann. Da stopper kokeprosessen og egget vil beholde konsistensen du ønsket.

Hardkokt egg

9 minutter

Bløtkokt egg

4 minutter

Smilende egg

6 minutter

Dersom egget er større eller mindre enn vanlig er det lurt å justere koketiden til egget. Er egget større en normalt er det lurt å øke koketiden med et minutt og er egget mindre bør du kutte koketiden med 1 minutt for å få egget slik du ønsker.

Cloer eggekoker til tre egg

Å koke egg har aldri vært enklere. Denne eggkokeren fra tyske Cloer rommer 3 egg. Kokingen gjøres enkelt ved at du fyller på vann, plasserer eggene i eggekokeren og slår den på. Effekten på 300 watt sikrer at eggene dine blir perfekt kokt.

Musikalsk eggtimer

Smart og kul eggtimer som gir perfekte egg hver gang. Timeren har ulik melodi for bløtkokte, medium og hardkokte egg. Legg timeren i kasserollen med eggene som skal kokes, og vent på at rett melodi spilles når eggene er ferdigkokt.
Kjøp her
Alt du trenger til å koke et perfekt egg

Eggstra gode produkter

Annonselenke

Les mer på våre temasider: