Hus, hjem og hage

Hvordan lage ampel til planteoppheng

ampel to planter som henger i en makrame ampel
Gi plantene dine lys ved å henge de opp i en ampel. Du får dem opp fra gulvet. Ikke bare ser de lekre ut, men de sparer også mye plass. (Foto: Redaksjonen)

Gi plantene dine nok lys ved å henge opp blomsterpottene med trendy ampler. De passer like godt ute og inne, egner seg godt i vinduet og gir huset en lun stemning.

Ampler og planteoppheng er i vinden som aldri før. Det er svært enkelt å lage selv. En stilig interiørdetalj samtidig som det gir plantene dine nok lys. Det beste er at den egner seg både inne og ute. Vi har laget tre forskjellige DIY-versjoner av planteoppheng du enkelt kan lage selv. Du kan selv velge om du skal henge dem i kurv eller potte, med eller uten lys. En ampel passer godt hvis du har laget stiklinger av monstera.

På Startsiden Guider finner du mange nyttige tips og triks.

Mange har også sett sitt snitt til å henge tomatplanter i ampler i vindu. Tomatplanter tar mye plass.  Ved å henge dem under hverandre i ampler i stedet for å sette dem i vinduskarmen får du både flere planter og bedre utnyttelse av plassen. Mange velger også å bruke ampler i drivhus av den grunn.

 Se oppskriftene våre under her og prøv selv! 

Makramé ampel

Makrame planteoppheng er i vinden. Det egner seg både ute og inne,. Det fungerer med både potte og kurv. Her lærer du hvordan du lager din egen DIY-ampel.

Bruk en sterk tråd til å enkelt knyte din egen makramé ampel. Du kan for eksempel bruke hemp. Du kan enkelt lage ampler etter størrelsene på dine potter. Følg oppskriften vår i videoen over og prøv selv.

Planteoppheng av stoff

Gi ampelen et røffere uttrykk ved å bruke stoff i stedet for tråd eller hemp. Her lærer du hvordan du lager en ampel ved hjelp av et gammelt laken.

Prøv en annen vri på planteopphenget og gi den et røffere uttrykk ved å bruke stoff. Vi brukte et gammelt laken vi klipte av en lang remse av og brukte samme knyteteknikk som ved å bruke tråd. På en-to-tre har du en trendy ampel til både innendørs og utendørs bruk. 

Ampel med hyssingtriks 

Dette ampel-eksempelet er for de litt mer viderekommende. Resultatet blir også veldig stilig.

Lyst til å prøve deg på en litt mer avansert versjon? Vi har testet et hyssingtriks som blir til en flott og enkel ampel. Alt du trenger er en lang tråd og litt tålmodighet, men resultatet blir veldig flott. Se det snedige trikset i videoen over. 

Slik henger du opp krok i vinduskarmen

Du kan bruke drillene når du skal feste en krok i veggen. Mye enklere enn å skru for hånd.

Lurer du på hvordan du enkelt kan skru fast en krok i vinduskarmen til dine ampler? Det kan være vrien å få festen en krok med bare hendene på hard treverk i vinduskarmen, men med vårt smarte drilltriks går det lekende lett. Alt du trenger er en drill og to kroker. Se selv i videoen under: