Gjør det selv

Hvordan lage påskeegg av papir

Flotte påskeegg i blått med blomstermønster, laget av papir. Disse gjør seg godt på gren i vase som påskepynt.
Påskeegg er noe av det mest tradisjonelle en kan pynte med til påske. Disse lager du enkelt selv, gjerne med rester av både innpakningspapir, bånd og en gren fra hagen. (Foto: ABC Brand Studio)

Dekorative påskeegg laget av papir. Få med deg barna, finn frem lim og papir og pynt opp med hjemmelagede egg til påske.

Påskeegg som pynter opp en ett hvert rom! Her trenger du ikke annet en en gren, en vase, papir, saks, tråd/ bånd og lim.

Dekorative påskeegg i papir til påske!

Bruk papir du liker, gjerne gavepapir, og lag eggene som pynter opp til påske. Her har du en gyllen mulighet til å bruke restene av det fine gavepapiret du har spart på, og la det bli til flott dekorasjon i påsken. Inne på vår gjør-det-selv side kan du inspireres til flere påskeprosjekt.

Papirpynt er i vinden og trendy som aldri før. Er du ikke så glad i å blåse og male egg, er dette et perfekt prosjekt for deg. Dette er også enkelt å lage, og er et artig prosjekt til både store og små! Liker du å strikke har vi en oppskrift på søte påskeegg du kan strikke her.

Dette trenger du til påskeeggene:

  • Papir 
  • Saks 
  • Lim 
  • Bånd eller tråd

La barna lage mønsteret på påskeeggene:

Vil du være enda mer kreativ kan du også la barna bestemme mønster eller farger på eggene. Ønsker de seg kanskje påskeegg med motiv fra Frost, Ninjago, Peppa gris eller Mario kan du kjøpe inn gavepapir i ønsket motiv.

En annen variant er å la barna tegne på papir og så klippe ut motivene ved samme fremgangsmåte som i videoen og ende opp med egg dekorert av barna.

Kreative ideer: Her finner du masse fine hobbyprosjekt.

Pinterest: Et hav av flotte påske DIY’s for hele familien.

Pinterest: Inspirasjon til påskepynt, mat og DIY som passer til påske.

Les mer på våre temasider: