DIY

Hvordan lage tova ullkuler av restegarn til gryteunderlag?

Bruk restegarnet ditt til å lage stilige gryteunderlag

Dette er en helt genial måte å bruke opp garn du har liggende, og lage noe fint.

Har du restegarn liggende etter små og store strikke- eller hekleprosjekter? Om dette er ullgarn som ikke er superwash-behandlet har Maren bak instagram-kontoen @maren.strikk et supert tips. 

Hvordan lage ullkuler?

Ullkuler går fort å lage selv.

Se også videoen lenger ned for fremgangsmåte. Surr opp små, runde nøster av garnet. Lag dem litt større enn ønsket størrelse, da det vil krympe i vask. Fest endene ved å ha dem under noen av de andre trådene i nøstet, eller bruk en garnnål og stikk enden gjennom kulen.

Hvordan tove ullkuler?

Slik tover du ullkuler.

Ha ullkulene i en vaskepose, og vask på 60 grader på et normalprogram. Nå vil fibrene i ullen filtrere seg sammen, slik at det dannes en tett filt av ull. Syntetisk- eller bomullsgarn vil ikke toves. Det vil heller ikke ull som er superwashbehandlet. Husk at ulike typer ullgarn kan tove forskjellig, og gi ulike størrelser. 

Hvordan lage gryteunderlag av ullkuler

Du trenger nå nål og tråd. Knyt en knute i enden av tråden, og træ på ullkuler. Den første kulen skal være midten. De neste kulene danner første sirkel rundt. Stikk nålen og fest gjennom den første kulen på den innerste sirkelen. Nå skal du fortsette å lage større og større sirkler utover. Men husk å feste ved å sy inn gjennom kulene i den forrige raden med jevne mellomrom. Lag så stor du ønsker. Om du virkelig har mange ullkuler kan du til og med lage en dørmatte eller et gulvteppe.

Se video av hvordan du lager gryteunderlag av ullkuler her.

https://www.facebook.com/KreativeideerABCStartsiden?ref=embed_video