DIY

Genialt triks: Hvordan legge opp bukser

Bilde av person som klipper i dongeribukse med syustyr på bord.
Er man ikke proff er det ikke "bare bare" å legge opp bukser, men med dette trikset ser resultatet proft ut og metoden er overraskende enkel! (Foto: Colourbox.com)

Skal du legge opp bukser bør du prøve dette! Legg opp turbukser, dressbukser eller jeans som en proff med denne enkle metoden.

Dette enkle trikset får meg til å angre på teknikken jeg har brukt når jeg tidligere har lagt opp bukser! Hvorfor var det ingen som fortalte meg at det kunne gjøres så enkelt, og ikke minst ende opp med å se så bra ut? Dette er trikset for de gangene buksene du har kjøpt er litt for lange, og du vil legge dem opp. Do It Yourself Divas har delt trikset på sin Youtube-kanal.

Denne måten å legge opp bukser på beholder den opprinnelige sømmen nederst på buksebeina, noe som gjør at buksen ser helt lik ut - bare med kortere bein. (Foto: Colourbox.com)

Legge opp bukser for hånd

Vil du legge opp buksene for hånd kan du også bruke denne teknikken. Gjør som vist, men i stedet for å sy med symaskin syr du langs sømmen for hånd. Husk bare på å ha en sterk nok nål til det tykke dongeristoffet.

Dette trenger du:

  • Bukse
  • Saks
  • Symaskin (eventuelt nål og tråd om du tar det for hånd).
  • Knappenåler
  • Frynsestopp

Nå er det bare å finne frem nåler, symaskin, saks og jeans som er for lange og begynne å legge opp.

Se oppskriften i videoen under: 

Les mer på våre temasider: