TV-tips

Hvordan se fotball-EM 2024 på TV?

Her ser du EM 2024: Promobilde av programlederne fra NRK og TV 2 for fotball-EM 2024
Fotball-EM 2024 er delt mellom NRK og TV 2. Emil Gukild (f.v), Ingerid Stenvold, Ingrid Halstensen og Jon Hartvig Børrestad er programledere. (Foto: NRK/TV 2)

Hvor kan du se fotball-EM på TV i dag? Mange kamper og mesterskap på programmet gjør at blir mye sport på NRK og TV 2 i sommer.


Fotball-EM 2024
gir fotballfans over hele Norge mulighet til å gleder seg over flere sommeruker full av spennende kamper, storslåtte mål og program med uforglemmelige øyeblikk. Her forteller vi deg hvordan se fotball-EM 2024 på TV og strømmetjenester.

Dette mesterskapet, som nå pågår i Tyskland fram til 14. juli 2024, samler de beste lagene fra hele Europa i en kamp om den ettertraktede troféen. 24 nasjoner deltar i mesterskapet. Disse er fordelt på seks grupper med fire lag i hver. 
Men hvordan kan norske seere få med seg alle høydepunktene?

Program: NRK og TV 2 deler fotball-EM 2024 slik

I Norge har NRK og TV 2 rettighetene til å sende Fotball-EM 2024. Disse kanalene deler på å vise kampene, slik at du kan får med deg alt fra åpningskampen til finalen på enten NRK eller TV 2. Dette samarbeidet sikrer at norske seere kan se kampene på gratiskanaler, noe som gjør det enkelt og tilgjengelig for alle.


NRK sender flere av de største kampene, inkludert åpningskampen og finalen. I tillegg dekker NRK kamper med høy seerinteresse. Ingerid Stenvold og Emil Gukil er NRKs programledere i studio i Oslo. Med som eksperter er Åge Hareide, Aleksander Schau, Andrine Stolsmo Hegerberg, Kristoffer Løkberg og Tete Lidbom.

TV 2 sender en rekke kamper gjennom EM-turneringen. TV 2 Sporten gir dyptgående analyser og oppdateringer, og dekker turneringen omfattende både på TV og på nett. På TV 2 får seerne stor tilstedeværelse fra Tyskland i skjønn forening med folkefesten på Kontraskjæret i Oslo, der kanalen har studio. Kjent eksperter, kommentatorer og fotballprofiler som Øyvind Alsaker, Jan-Henrik Børslid, Solveig Gulbrandsen og Erik Thorstvedt bidrar til fotballfesten. I tillegg til sendingene rundt kampene avslutter TV 2 EM-kveldene med magasinet «Alle elsker EM». Der tar programlederne og sidekick Jonis Josef temperaturen på det som skjer på og utenfor banen i Tyskland sammen med gjester. 

Hva vil du se på TV nå? Sjekk TV-guiden her

Fotball-EM 2024 på strømmetjenester

For de som foretrekker å strømme kampene, tilbyr både NRK og TV 2 EM-innhold på sine egne strømmetjenester.

NRK TV: Alle kampene som sendes på NRK vil også være tilgjengelige på NRK TV, som er NRKs strømmeplattform. Her ser du kampene direkte eller i opptak dersom du ikke har mulighet til å se dem live. Tjenesten er gratis og tilgjengelig for alle med internettilgang i Norge.

TV 2 Play: TV 2 Play vil også strømme kampene som sendes på TV 2. Denne tjenesten krever abonnement, men tilbyr en rekke tilleggstjenester, som flerspråklige kommentatorer, eksklusive intervjuer og analyser.

Planlegger du å se EM på mobilen i sommer? Her finner du abonnementene med de billigste datapakkene.

Se fotball-EM med digital TV-pakke

Se fotball-EM med digital TV-pakke

Fra 329 kr her ->

Fotball-EM 2024 på radio og nett

For de som ikke har mulighet til å se kampene, tilbyr NRK også omfattende radiodekning av Fotball-EM 2024. NRK Sport vil sende direkte radiokommentering av utvalgte kamper på kanalen NRK Sport, samt tilby analyser og oppdateringer gjennom sine sportsprogrammer og podcaster. Dette er et flott alternativ for de som er på farten eller foretrekker å lytte til kampene.

Sosiale medier og nyhetsapper er perfekt å gå til for å få oppdateringer i sanntid. Følg med på NRK Sport og TV 2 Sportens profiler på Facebook, Twitter og Instagram for live oppdateringer, høydepunkter og analyser. I tillegg vil apper som Sportsbibelen, VG Live, FotMob og FlashScore gi deg de nyeste oppdateringene, statistikk og nyheter rett på mobilen.

Fotball-EM 2024 på internasjonale strømmetjenester

For de som ønsker flere alternativer, eller som kanskje befinner seg utenfor Norge under turneringen, er det flere internasjonale strømmetjenester som sender Fotball-EM 2024. Tjenester som UEFA.tv, ESPN+ (for USA), og andre nasjonale kringkastere kan også være aktuelle. Vær oppmerksom på at disse kan kreve abonnement eller VPN-tjenester for tilgang fra Norge.

Samle fotballvennene på sportsbar: Ingenting slår stemningen av å se en viktig kamp sammen med andre fotballfans. Mange sportsbarer og puber rundt om i Norge viser kampene direkte. I tillegg er det offentlige visninger utendørs i flere av de større byene, hvor kamper vises på storskjerm. Folk samles for å heie på sine favorittlag. Sjekk lokale arrangementer for å finne ut hvor du kan få med deg den beste stemningen.

Oppsummering: Fotball-EM 2024 ligger an til å bli en uforglemmelig turnering, og det finnes mange måter for norske seere å få med seg all spenningen. Enten du velger tradisjonell TV, strømmetjenester, radio, sosiale medier eller samler venner på en sportsbar, er det mange alternativer for å sikre at du ikke går glipp av et eneste øyeblikk. Så gjør deg klar, finn frem supporterutstyret, og forbered deg på en sommer full av fotballglede!

Ved å følge denne guiden kan du være sikker på å få med deg alt det beste fra Fotball-EM 2024, uansett hvor du er i Norge.

Les mer på våre temasider: