Smarte tips

Hvordan sminke huden: Foundation, concealer og contour

3 bilder av påføring av sminke på øyenbryn. Siste bilde: riktig og feil påføring.
Hvordan sminke huden, vi forklarer steg-for-steg og viser i videoform hvordan du legger foundation, concealer og contour. (Foto: ABC Brand Studio)

Video: Hvordan legge foundation, concealer og contour naturlig? Vi guider deg gjennom dette, samt sminkekoster, produkt og teknikker.

Foundation, concealer og contour er for mange ganske skummelt og ukjent farvann. For ikke å snakke om nærmest som det sorte hull, et uendelig utvalg produkt og teknikker, for den som ikke vet hva h*n gjør. Vi nordmenn kan nok også, til sammenligning med mange andre land, påstå å ha vært ganske naturlige i sminkeveien i ganske mange år og da kan det å skulle bevege seg ut i dette universet med så mange ulike produkt, teknikker og meninger virke ganske

Hvordan legge foundation, concealer og bronzer – naturlig resultat

I denne videoen og artikkelen viser vi deg en måte å sminke huden på som passer til absolutt alle. Det eneste kriteriet er at du vil at sminken skal være naturlig, ikke fremheve tekstur, linjer eller rynker og sitte godt.

Vil du lære deg flere smarte teknikker innen sminke og påføring? Her samler vi alle våre tutorials, artikler og smarte tips innen sminke

Det viktigste når du skal velge, legge og få et naturlig resultat med basesminken din er å vite litt om plassering og riktig valg av produkt og redskap. Vi skal gjøre det veldig enkelt og lære deg hvordan du oppnår et naturlig, men plettfritt resultat.

Hvordan sminke huden med foundation:

1. Prøv å unngå for mye foundation. Det vil fort se unaturlig ut og fremhever i tillegg ujevnheter som porer, linjer og rynker. Start heller med å legge en liten ert med foundation bare der du trenger mest dekk. Dette er ofte i t-sone og områder som hake, kinn, nese og mellom øyenbryn.

2. Når du er fornøyd med sminken her kan du jobbe deg utover resten av ansiktet med det som er igjen på kosten. Dette vil sikre en jevn overgang på sminken, uten at du plutselig har lagt på for mye sminke. Du trenger virkelig ikke ha like mye foundation der du har en jevn hud som ikke trenger dekk.

Video: Så enkelt sminker du øynene til jul

Sminkekoster til concealer og foundation:

Syntetiske koster er gjerne det beste til flytende produkt. Her kan du velge mellom ganske kompakte små børster, flate sminkekoster som ser ut som malekoster, løsere og mer fluffy koster samt koster med en sammensetning av både naturlige og syntetiske hår(ofte med sorte hår i bunn og hvite på toppen).

Naturlig resultat: Ønsker du et naturlig resultat vil en fluffy sminkekost med lengre, og ganske bevegelige hår gi det. Også en beautyblender vil legge på et naturlig og lett dekk.

Mye dekk: Vil du ha mye dekkevne bør du velge en flat sminkekost som ser ut som en malekost eller en tett sminkekost med mye hår som ikke beveger seg så mye når du legger på produktet. Du kan også jobbe opp godt dekk med en beautyblender, men ved å legge på flere lag av sminken.

Hvordan legge concealer:

1. Unngå å legge for mye concealer. For mye concealer fremhever rynker og linjer under øynene. Legg heller concealer bare der du har ujevn farge og trenger dekk. Det er ofte snakk om i øyekroken og på eventuelle poser, og helt i ytterkant av øyet.

2. Når du har plassert mest produkt her kan du heller bruke det du har igjen på kosten til å jobbe forsiktig ut kantene på produktet. på denne måten legger du ikke produkt der du har rynker og linjer, som gjerne er ganske rett under øyet, mellom de to punktene du har lagt concealer.

Video: Lær deg å sminke øyenbryn på 1-2-3

Hvordan legge solpudder og contour:

1. Mange legger solpudder eller contour for lavt under kinnbeinet. Det gir et «dratt» uttrykk som gjør at du ser eldre ut.

2. Start gjerne med å legge contour fra øret og jobb deg frem mot til ca. rett under ytterste øyekrok.

3. Legg også skyggen høyere enn du tror, og ikke på det dypeste punktet under kinnbeinet, men rett over. Dette vil gi et flott løft til ansiktet ditt.

Fun-fact: Når man skal sminke noen eldre til teater er det å dra en skygge for lavt under kinnbeina en av teknikkene. Man drar gjerne også skyggen ganske nær munnvikene – en annen feil mange gjør – og dette forklarer godt hvorfor man bør unngå å gjøre det når en sminker seg. Det gjør at kinnene ser innhult og dratt ut – noe som igjen gjør at en ser eldre ut.

Hvilken sminke trenger man?

Vi har tidligere fortalt hvordan du velger riktig foundation til din hud. Dette artikkelen anbefaler vi deg å lese for å sikre at du finner riktig foundation til din hud – en forutsetning for et fint resultat. Når det kommer til produkt for en plettfri hud er det litt induviduelt hva du trenger. I videoen har vi «preppet» huden med vår vanlige hudpleierutine, og vi legger ingen primer eller pudder, men bare foundation og consealer – dette fungerer fint til en normal, sensitiv og (litt) tørr hud.

Er du veldig tørr eller fet vil en primer tilpasset dette gjøre mye for resultatet. For en veldig tørr hud vil en primer med mye fuktighet holde. For en veldig fet hud kan være lurt med en oljekontrolerende primer der du blir fet, i tillegg til et litt mattende og oljekontrollerende pudder til å sette sminken.