Strikking

Hvordan strikke flette?

Slik strikker du fletter på 1-2-3!

Se så enkelt det er med flettestrikk. Vi viser steg for steg.

Det beste med flettestrikk er at det er lettere enn det ser ut, og det gir en vakker struktur til strikketøyet. Du kan strikke fletter over 4, 6 og 12 masker. Her viser jeg deg hvordan du strikker en flette over 12 masker.

Finn flere strikketips og gratis strikkeoppskrifter her .

Hva er en flettepinne?

I tillegg til garn og passende pinner trenger du en flettepinne som du setter maskene på underveis når du skal flette i strikketøyet. Flettepinnen har en liten bøy på midten, som hindrer at maskene sklir av underveis. Men du kan også bruke en løs strikkepinne, en blyant eller penn i stedet for flettepinnen.

Hvordan strikke flette mot høyre

Flette mot høyre

Du starter med å strikke fire masker rett. Så setter du de neste fire maskene på en flettepinne, og holder flettepinnen foran arbeidet. Disse skal ikke strikkes med en gang. Strikk de neste fire maskene rett. Avslutt med å strikke de fire maskene på flettepinnen rett. Nå har du flettet mot høyre. Strikk tre pinner med glattstrikk over flettene.

Hvordan strikke flette mot venstre

Flette mot venstre

Nå skal du flette mot venstre. Start med å sett fire masker på flettepinnen, og hold denne bak arbeidet. Strikk de neste fire maskene rett. Strikk så de fire maskene på hjelpepinnen rett. Slik som dette fortsetter du så langt du ønsker fletten. Det er alltid tre pinner glattstrikk mellom hver fletting.

Se hvordan du fletter her:

Loading the player…