Gjør det selv

Hvordan sy madrassting – se video

Madrassting brukes for å sy sammen strikkeprosjekt, som her hvor to beige strikkeprosjekt sys sammen.
Madrassting er en teknikk som brukes for å sy sammen strikkearbeid, uten at det synes. Vi viser deg hvordan det gjøres både på glattstrikk og rillestrikk. (Foto: BerrocoKnitBits)

Madrassting er en vanlig måte å sy sammen deler av strikketøy på. Lær deg den smarte teknikken steg for steg i forklaringene i 2 videoer.

Madrassting: Sytrikset til strikkearbeidet alle burde lære seg! Vi har samlet videoer på den smarte teknikken i to videoer under. Så kan du kose deg med oppskrifter og videoer fra inspirasjonskilder som Petiteknit og Kimmie Munkholm uten å stresse med vanskelige skuldersømmer eller andre sammenføyninger av arbeid.

Hvordan sy madrassting

Denne strikketeknikken er gjerne ikke det første en lærer seg når en begynner med håndarbeid, men bruker du litt tid på å lære deg teknikken kommer du ikke til å angre.

Madrassting er nemlig en vanlig måte å sy sammen deler av strikketøy på. Dette kan blant annet være sømmer i siden på en genser eller annen sammenføying av arbeid. Hensikten med stingene er også å gjøre sammenføyningen av delene usynlig. Veldig kjekt å kunne, med andre ord!

Her har vi samlet alle våre siste nyheter og guider om strikking.

Hvordan sy madrasstingene på glattstrikk:

Hvordan sy madrassting på rillestrikk:

Her får du også en forklaring av hvordan du syr stingene på rillestrikk:

PS! Disse smarte videoene som viser oss hvordan å sy stingene så vi først på det smarte norske nettstedet TusenIdeer.no.

Les mer på våre temasider: