Hus, hjem og hage

Hvordan ta bedre vare på perleblomsten

Lettstelt, lekker og fargerik er bare noen stikkord til perleblomsten. Vi har laget 4 tips som gjør at perleblomsten holder dobbelt så lenge.
Lettstelt, lekker og fargerik er bare noen stikkord for perleblomsten. Vi gir deg 4 tips som gjør at perleblomsten holder dobbelt så lenge! (Foto: Interflora)

Perleblomst gir glede både gjennom vinteren og starten av våren. Slik tar du bedre vare på den fantastiske løkplanten:

Perleblomst, også kalt Muscari på latin, er en vakker og lettstelt løkplante som har sin storhetstid på våren. Løkplanten trives best utendørs, men skulle du mot formodning ønske å ha den innendørs er løkplanten den som holder seg lengst. Denne trives best innendørs og liker seg best ved normal romtemperatur.

Planten, som befinner seg i butikk fra januar til april, er en blomsterrik løkblomst. Planten har en rekke små blomsterknopper som gir god lukt og et fantastisk uttrykk i hagen, eller som pynt på spisebordet.

Perleblomst er nok mest normal i blå, men Muscari finnes faktisk også i hvit, gul og rosa.

Bestill blomster hjem på døra

Påskeranunkler

Lekkert Påskeranunkler bukett. Bestill i dag å få blomstene levert hjem på døra.
Bestill blomster hjem her

Hvordan stelle med perleblomst?

Plant perleblomsten ut i hagen om høsten for å få en flott og blomsterrik hage på våren.
Plant perleblomsten ut i hagen om høsten for å få en flott og blomsterrik hage neste vår. (Foto: Colourbox)

Perleblomst trives best ved lavere temperaturer, det er derfor viktig å forberede plantene, ved hjelp av enkle grep, før du setter dem innendørs.

1. Plasser perleblomstene lyst og kjølig

Muscari trenger lys for å utvikle de vakre små knoppene, men det er viktig at du unngår for høye temperaturer. Blomsten utvikler seg nemlig ekstremt raskt og vil blomstre for tidlig om temperaturen blir for høy.

2. La perleblomsten tørke mellom vanning

Perleblomster må naturlig nok ha vann for å kunne blomstre og utvikle seg, men det å la planten tørke godt mellom vanning har en rekke fordeler. Om jorden rundt planten er for fuktig over tid vil løken raskt begynne å råtne. I tillegg vil planten utvikle seg for raskt, det kan føre til for lange og slappe blomster og en tidlig blomstring.

Bestill blomster hjem på døra

Påsketulipaner

Nydelig påsketulipaner. Et riktig sikkert vårtegn. Bestill blomster hjem på døra. Enten til deg selv, eller en du er glad i.
Bestill blomster her

3. Sett perleblomsten kjølig på natten

I likhet med mange andre løkplanter som tulipan og påskelilje vil perleblomsten vare lengre dersom du setter blomsten kjølig på natten. Det kan enten være på en gang uten varmekabler, i vinduskarmen uten nærhet til en ovn eller i en vinterhage. Dette kan føre til at du har glede av perleblomsten mer en dobbelt så lenge.

4. Ikke kast Muscari perleblomst etter avblomstring

Et godt tips er å ikke kaste perleblomsten når den begynner å visne. La heller planten glede deg i mange år frem i tid på denne måten: La planten visne helt ned slik at næringen i planten kommer tilbake til løken. Legg så løken tørt, mørkt og kjølig over sommeren og plant den ut i hagen før høsten kommer.

Bestill blomster hjem på døra

Vårlykke

Velg mellom blant annet gratulasjon, bestselgere eller valgfrie beskjeder og overrask en du er glad i med vakre blomster hjem på døra.
Bestill blomster her

DIY: Slik dekorer du med perleblomst på fat

Gjør det selv: Dekorer med perleblomster på fat. Slik setter du opp perleblomster med løk og røtter i en lekker dekorasjon.

Hent mer inspirasjon på blomsteroppsatser hos interflora: Interflora.no

Hent inspirasjon til en grønnere hage hos: SkarpiHagen.no

Les mer på våre temasider: