Bolig

Hvordan vaske grill innvendig og utvendig

Vaske og rense grill: Bilde av før og etter vask og rens av grillrist.
Det trengs nødvendigvis ikke så mye jobb for å få grillristen skinnende ren igjen. Vi viser deg hvordan du gjør det riktig.

Er grillen din møkkete etter å ha stått brakk siden fjoråret? Vi viser deg hvordan du vasker grillen din innvendig og utvendig!

Når solen begynner å varme og dagene blir lengre, er det et klart tegn på at grillsesongen er rett rundt hjørnet. Men før du fyrer opp grillen for sesongen, er det viktig å gi den en god og grundig rengjøring for å sikre at maten smaker best mulig, og for å forlenge grillens levetid. Her er en steg-for-steg guide til hvordan du best vasker en grill, enten det er en gassgrill, kullgrill, eller elektrisk grill.

Sjekk også ut vår samleside full av nyttig grill-innhold!

Utstyr du trenger

  • Grillbørste eller stålbørste
  • Varmt såpevann
  • Skrubbpad, svamp eller stålvasker
  • Tørkekluter og mikrofiberkluter
  • Plastskrape
  • Grillrens (valgfritt)

Steg 1: Forbered grillen

Slå av og koble fra grillen hvis den er elektrisk. For gassgriller, lukk gassflasken. La grillen kjøle seg helt ned om du nettopp har brukt den.

Steg 2: Fjern løse deler

Ta ut grillristene, brennerdeksler og andre løse deler som lett kan rengjøres separat. Hvis du har en kullgrill, fjern eventuell gjenværende aske.

Steg 3: Rengjør grillristene

Bruk en grillbørste eller stålbørste til å skrape av matrester og fett fra grillristene. For en dypere rens, legg ristene i varmt såpevann og la dem ligge i bløt i noen timer før du skrubber dem rene. Skyll grundig og tørk av.

Les også: Slik velger du riktig grill

En grillrist kan bli veldig møkkete av nokså lite bruk.

Steg 4: Rengjør grillens indre

Bruk en plastskrape til å skrape bort brent fett og matrester fra bunnen av grillen. For gassgriller, rengjør også brennerne ved å følge produsentens instruksjoner for å unngå å blokkere gassåpningene.

Steg 5: Vask og tørk løse deler

Vask brennerdeksler, dryppebrett og andre deler i varmt såpevann. Bruk en skrubbpad eller svamp for å fjerne vanskelig smuss. Skyll delene godt og tørk dem grundig.

Steg 6: Rengjør grillens ytre

For rustfrie stålgriller, bruk en spesiell rustfritt stålrengjører for å unngå striper. På andre overflater kan varmt såpevann og en myk klut brukes. Tørk av med en mikrofiberklut for å unngå vannflekker.

Når man lager mat er det viktigere med rene overflater, også steder der maten ikke er i direkte kontakt.

Steg 7: Montér grillen

Når alle delene er tørre, sett grillen sammen igjen. For gassgriller, sjekk tilkoblingene og tenn opp grillen for å sikre at alt fungerer som det skal.

Les mer på våre temasider: